2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56

Φόρτιση.

Πώς φορτίζω ένα ηλεκτρικό όχημα;

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι ευκολότερη από όσο φαντάζεστε. Δείτε πώς λειτουργεί.

image

1. Τι χρειάζεται να γνωρίζω;

Μπορείτε να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας όχημα σε ένα σταθμό φόρτισης όταν είστε στο δρόμο – ή απλά στο σπίτι σε μία επαγγελματικά εγκατεστημένη, στάνταρ πρίζα ή σε επιτοίχιο πίνακα (wall box). Δεν πειράζει εάν βρέχει ή χιονίζει: η μπαταρία και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα προστατεύονται. Η φίσα φόρτισης είναι τόσο σφιχτή ώστε δεν μπορεί να εισβάλλει νερό. 

Και στο σπίτι: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βασικό καλώδιο φόρτισης για να φορτίσετε το όχημά σας σε οποιαδήποτε λειτουργική και επαγγελματικά εγκατεστημένη πρίζα.

Πλήρης φόρτιση: η Volkswagen χρησιμοποιεί δοκιμασμένη τεχνολογία ιόντων λιθίου. Εξαρτήματα υψηλής ποιότητας εξασφαλίζουν την άριστη λειτουργία του συστήματος και με ελάχιστα δείγματα φθοράς. Γι’ αυτό, η Volkswagen προσφέρει ειδική εγγύηση που καλύπτει τη μπαταρία του ηλεκτρικού σας οχήματος, οι λεπτομέρειες της οποίας αναφέρονται στους όρους εγγύησης. Ή μέχρι να συμπληρωθούν 160.000 km – όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Όλο αυτό το διάστημα, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί αρκετές χιλιάδες φορές.

2. Πώς φορτίζω το όχημά μου;

Η επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι τόσο απλή όσο ο ανεφοδιασμός με βενζίνη ή diesel σε ένα πρατήριο καυσίμων. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να γίνει αυτό – κάθε μέθοδος έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.

image

Φόρτιση σε πρίζα

Ο σταθμός ανεφοδιασμού είναι στο σπίτι σας: εύκολη επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε στάνταρ, λειτουργικές, επαγγελματικά εγκαταστημένες πρίζες. Όπως στη φόρτιση ενός smartphone, εισάγετε το ένα άκρο του καλωδίου φόρτισης στην πρίζα και το άλλο στη φίσα φόρτισης του οχήματος. Χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο για το κλείδωμα του αυτοκινήτου και η διαδικασία φόρτισης ξεκινά. Μία ιδέα θα ήταν απλά να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας τις νυχτερινές ώρες (χαμηλότερα φορτία δικτύου) και να ξεκινήσετε το πρωί με πλήρη φόρτιση. 

Χρόνοι κατανάλωσης και για τα τρία οχήματα (2.3 kWh):

e-up!: 10 ώρες   

e-Golf2: 17 ώρες 00 λεπτά   

Golf GTE3: 3 ώρες 45 λεπτά   

Passat GTE4: 4 ώρες 20 λεπτά

image

Φόρτιση σε wall box

Οικιακή πρίζα υψηλής απόδοσης για μία εξαιρετικά άνετη φόρτιση: απλά συνδέστε τη φίσα, κλειδώνετε το αυτοκίνητο και τελειώσατε. Μία πράσινη λυχνία που αναβοσβήνει πάνω αριστερά υποδηλώνει ότι το όχημα φορτίζεται. Το wall box μπορεί να τοποθετηθεί με πρόσθετη χρέωση από το συνεργάτη μας The Mobility House. Η ενέργεια προέρχεται από το σπίτι σας και χρεώνεται σύμφωνα με το τιμολόγιο του παρόχου ηλεκτρισμού. 

 

Χρόνοι κατανάλωσης και για τα τρία οχήματα (11 kW):

e-up!1: 6 ώρες 12 λεπτά*   

e-Golf2: 5 ώρες 20 λεπτά*   

Golf GTE3: 2 ώρες 25 λεπτά*   

Passat GTE4: 2 ώρες 45 λεπτά*

*Χρόνος φόρτισης με ένα AC wall box (11kW) από 0% έως 100% SoC (Κατάσταση φόρτισης / επίπεδο φόρτισης)

image

Φόρτιση σε σταθμό φόρτισης AC

Ανανεωθείτε: μπορείτε τώρα να επαναφορτίσετε το ηλεκτρικό σας όχημα σε όλο και περισσότερους δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Η Κάρτα Charge&Fuel της Volkswagen και η εφαρμογή Charge&Fuel σας επιτρέπουν να εγγράφεστε και να πληρώνετε με κάρτα σε πολλούς τέτοιους σταθμούς. Θα λαμβάνετε μόνο ένα τιμολόγιο. Μπορείτε να παραγγείλετε ανεξάρτητο καλώδιο φόρτισης για το ηλεκτρικό σας όχημα, το οποίο να χρησιμοποιείτε σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Και στην περίπτωση αυτή, όταν κλειδώνετε το όχημα, ασφαλίζει και το καλώδιο, ώστε κανείς να μη μπορεί να διακόψει τη διαδικασία φόρτισης, εν τη απουσία σας. 

e-up!1: 6 ώρες 12 λεπτά   

e-Golf2: 5 ώρες 20 λεπτά   

Golf GTE3: 2 ώρες 25 λεπτά   

Passat GTE4: 2 ώρες 45 λεπτά    

image

Φόρτιση σε σταθμό φόρτισης DC

Ταχυφορτιστής: Φορτίστε το αυτοκίνητό σας με συνεχές ρεύμα DC στους λεγόμενους σταθμούς φόρτισης CCS (συντομογραφία για το Combined Charging System). Λόγω της τροφοδοσίας με υψηλότερο ρεύμα DC η μπαταρία φορτίζεται πολύ ταχύτερα. Τα e-up! και e-Golf διατίθενται προαιρετικά με ειδική φίσα CCS, η οποία θα χρησιμοποιείται σε τέτοιους σταθμούς φόρτισης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Κάρτα Charge&Fuel της Volkswagen και την εφαρμογή Charge&Fuel σε πολλούς σταθμούς

e-up!1: 56 λεπτά (80%) 

e-Golf2: 45 λεπτά (80%)

3. Πώς επικοινωνεί το όχημα μαζί μου;

image

Κατάσταση φόρτισης και αυτονομία

Η κατάσταση φόρτισης και η αυτονομία απεικονίζονται με σαφήνεια σε αρκετά σημεία σε όλα τα οχήματα της Volkswagen. Στα e-up!1 (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας kWh/100km: 11.7, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο g/km: 0, κατηγορία ενεργειακής απόδοσης: A+*) και e-Golf2 (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας e-Golf, kWh/100 km: μικτός κύκλος 12.7, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο, g/km: 0, κατηγορία ενεργειακής απόδοσης: A+*) για παράδειγμα στον πίνακα οργάνων και στο σύστημα πλοήγησης του ηχοσυστήματος ή στην οθόνη της maps + more. Η εφαρμογή Car-Net e-Remote σας προσφέρει και όλα τα βασικά δεδομένα με μία ματιά, ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε στο όχημα. 

Επόμενα βήματα.