2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56

I.D. Family.

Το μέλλον χρειάζεται νέες φιλοσοφίες κίνησης.

Η ανάπτυξη των πόλεων και των αστικών κέντρων, η έλλειψη ορυκτών καυσίμων και η κλιματική αλλαγή φέρνουν νέες προκλήσεις. Η ηλεκτροκίνηση αντιπροσωπεύει μία από τις απαντήσεις.

image

Η αντίστροφη μέτρηση για το μέλλον.

Το I.D. θα λανσαριστεί σαν ένα ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας compact το 2020.

Ως το πρώτο compact αυτοκίνητο της Volkswagen, το I.D. βασίζεται στο νέο Modular Electric Drive Kit, γνωστό σαν MEB. Θα προσφέρει αυτονομία έως 600 km με μία φόρτιση. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα νιώθετε ότι βρίσκεστε στο σπίτι σας, αφού χάρη στο Home Net της Volkswagen θα μπορείτε να συνδέετε το I.D.με το σπίτι ή το διαμέρισμά σας. Από το 2025, το I.D. θα προσφέρει πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση ‘on command’. Όταν ο οδηγός αγγίζει το λογότυπο της Volkswagen στο τιμόνι για τρία δευτερόλεπτα, το I.D. θα αλλάζει σε ‘I.D. Pilot’ mode και θα αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης.

Τα κλειδιά του αυτοκινήτου θα ανήκουν στο παρελθόν με αυτό το μοντέλο. Το I.D. αναγνωρίζει τον οδηγό μέσω ενός ψηφιακού κλειδιού σε smartphone. Πριν ξεκινήσετε, το I.D. θα μπορεί να ρυθμίζει το κάθισμα του οδηγού, να παίζει την αγαπημένη σας μουσική και να εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα στοιχείων επικοινωνίας για οικογένεια, φίλους και συνεργάτες. Το ‘σκεπτικό’ είναι ότι κάποιος που οδηγεί ένα Volkswagen στο μέλλον θα δημιουργεί ένα προσωπικό προφίλ, το Volkswagen ID. Επομένως, το I.D. αναγνωρίζει άμεσα εάν στο τιμόνι βρίσκεται ο μπαμπάς ή η κόρη, για παράδειγμα.

ID Crozz

Το πρώτο ηλεκτρικό CUV.

Το I.D. Crozz συνδυάζει την υπεροχή ενός SUV με το δυναμισμό ενός coupé.

Το I.D. συμβολίζει την Ταυτότητα - ‘Identity’ και την Εμβληματική Σχεδίαση - ‘Iconic Design’, ενώ το Crozz είναι ένα μοντέλο Crossover Utility Vehicle (CUV). Το στιβαρό του αμάξωμα δείχνει ότι δεν το φοβίζουν οι διαδρομές off-road. Το εμπνευσμένο, σπορ όχημα παντός εδάφους και μηδενικών ρύπων έχει αυτονομία 500 km (NEDC***) με μέγιστη ταχύτητα 180 km/h και 225 kW με μία φόρτιση. Η μπαταρία υψηλής απόδοσης μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς της σε μόλις 30 λεπτά, χρησιμοποιώντας σύστημα γρήγορης φόρτισης με απόδοση 150 KW (DC).

Η φιλοσοφία εσωτερικού των μοντέλων I.D. – εφάμιλλη με του νέου Tiguan Allspace (Europe) – είναι πλήρως ανανεωμένη με νέα σχεδιαστικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι μία ευάερη καμπίνα προδιαγραφών lounge, με μελετημένη διάταξη χώρων που υπόσχεται εξαιρετική ελευθερία κινήσεων και ταυτόχρονα φέρνει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της δράσης.

Ενεργοποιώντας το πλήρως αυτόματο ‘I.D. Pilot’ mode, το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών του I.D. Crozz αναδιπλώνεται στο ταμπλό και ‘συγχωνεύεται’ με την οθόνη Active Info δημιουργώντας οπτικά ένα ενιαίο σύνολο.

Η ποιότητα αέρα του I.D. Crozz παραμένει σε σταθερά υψηλά επίπεδα χάρη στην τεχνολογία CleanAir με ενεργό σύστημα φίλτρου που εξασφαλίζει αίσθηση φρεσκάδας στο εσωτερικό.

ID Buzz

Το camper van του μέλλοντος θα κινείται αυτόνομα.

Το I.D. Buzz είναι το παγκοσμίως πρώτο, πολυμορφικό ηλεκτρικό van με πλήρως αυτοματοποιημένο πρόγραμμα οδήγησης.

Είναι ευρύχωρο με όλη τη σημασία της λέξης, έχοντας μέχρι οκτώ καθίσματα και δύο χώρους αποσκευών. Έχει ‘μάτια’ LED αντί προβολέων και τα ‘ανοίγει’ όταν ξεκινά. Όταν θέλει να στρίψει, τα φώτα LED αναβοσβήνουν προς την κατεύθυνση του ταξιδιού. Εάν ανιχνεύσει ανθρώπους στην άκρη του δρόμου, ‘στρέφει το βλέμμα του’ επάνω τους. Η ηλεκτρική αυτονομία του είναι 600 km σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC***). Η μπαταρία χρησιμοποιεί επαγωγική φόρτιση ή μπορεί να συνδεθεί σε ένα σταθμό φόρτισης. Η μπαταρία ανακτά το 80% της ενέργειάς της μετά από 30 λεπτά φόρτισης με 150 kW (DC).

Το I.D. Buzz είναι πραγματικά ευρύχωρο με χώρο για μέχρι οκτώ καθίσματα και δύο χώρους αποσκευών, έναν μπροστά και έναν ακόμα πίσω, χάρη στο σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Το τιμόνι έχει πλήρως ανασχεδιαστεί. Ακτίνες και μπουτόν έχουν καταργηθεί και αντικατασταθεί από ένα είδος επιφάνειας αφής με χωρητικούς αισθητήρες (capacitive sensors).

Η πλοήγηση στο μελλοντικό I.D. Buzz Pilot γίνεται μέσω της οθόνης AR-Head-up. Αυτή ουσιαστικά προβάλλει πληροφορίες όπως βέλη κατεύθυνσης του συστήματος πλοήγησης, περίπου 7 - 15 m μπροστά από το όχημα.

Επόμενα βήματα.