2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Πόσο μακριά μπορώ να φτάσω;

Η ηλεκτροκίνηση σας πηγαίνει πιο μακριά.

Όταν σκεφτόμαστε την ηλεκτροκίνηση, προκύπτει αμέσως η ερώτηση για την αυτονομία. Πόσο μακριά μπορώ να φτάσω με μια φόρτιση μπαταρίας; Πώς μπορώ να οργανώσω μεγαλύτερες διαδρομές; 

Το 2019 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας θα βασίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης (ΜΕΒ). Έτσι τα αυτοκίνητα της οικογένειας ID. θα μπορούν να πραγματοποιούν αυτονομία από 330 έως πάνω από 550 km σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας και το στιλ αμαξώματος του εκάστοτε αυτοκινήτου.

WLTP σημαίνει Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure και είναι μια νέα, ενιαία μέθοδος δοκιμής σε παγκόσμιο επίπεδο που προσανατολίζεται πιο έντονα στην καθημερινή συμπεριφορά οδήγησης.

Illustration of a house with a garage in the middle, around it there is a route that connects office, school and supermarket

Για αυτούς που κάνουν πολλά μικρά δρομολόγια καθημερινά.

Οι συχνές καθημερινές μετακινήσεις ταιριάζουν στην ηλεκτροκίνηση.

Διανύετε καθημερινά πολλές μικρές αποστάσεις; Το πρωί μεταφέρετε τα παιδιά στο σχολείο, στη συνέχεια οδηγείτε μέχρι το γραφείο και το απόγευμα κάνετε τα ψώνια σας. Αν με το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας διανύετε περίπου 50 km την ημέρα καθημερινά, χρειάζεστε ανάλογα με το μέγεθος μπαταρίας περίπου μόνο μία έως δυο φορές φόρτιση την εβδομάδα. Και αυτό θα το κάνετε ιδανικά πάντα τη νύχτα στο σπίτι μέσω του δικού σας προαιρετικού Wallbox. Έτσι μπορείτε να μπαίνετε το πρωί στο φορτισμένο ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο και να ξεκινάτε την ημέρα σας με πλήρη ενέργεια. 

Illustration of a house with a garage in the middle, around it there is a route that connects office in another town, house in another town

Μικρές εκδρομές το Σαββατοκύριακο.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ό,τι πρέπει για τις μικρές σας αποδράσεις.

Μία ή δυο φορές τον χρόνο θα κάνετε σίγουρα και μεγάλες διαδρομές με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο. Είτε για να επισκεφτείτε την οικογένεια και τους φίλους σας, για να δείτε μια άλλη πόλη ή στις πασχαλινές ή χριστουγεννιάτικες διακοπές να πατε στη θάλασσα ή στο βουνό, με τα μοντέλα της οικογένειας ID. μπορούν να επιτευχθούν αυτονομίες περίπου 400 km.(1) (2) σε αυτοκινητοδρόμους.

 

¹ Η αναφερόμενη πραγματική αυτονομία βασίζεται σε σταθερή οδήγηση με 120 km/h στον αυτοκινητόδρομο. Παρόμοια  αυτονομία προκύπτει επίσης κατά τον χειμώνα με βάση το πρότυπο μέτρησης WLTP όταν γίνεται χρήση αντλίας θερμότητας.

² Τα αναφερθέντα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπής ρύπων προσδιορίστηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφόμενες από τον νόμο διαδικασίες μέτρησης. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ορισμένα καινούργια οχήματα λαμβάνουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την Εναρμονισμένη Διεθνώς Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP), μια ρεαλιστικότερη διαδικασία δοκιμών για τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης (New European Driving Cycle, NEDC) θα αντικατασταθεί σταδιακά από την WLTP. Εξαιτίας των ρεαλιστικότερων συνθηκών δοκιμής, η μετρούμενη σύμφωνα με την WLTP κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 σε πολλές περιπτώσεις θα είναι υψηλότερες από τις μετρούμενες με τον NEDC. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των WLTP και NEDC, επισκεφθείτε το https://www.volkswagen.gr/el/wltp.html. Προς το παρόν υποχρεούμαστε ακόμη από τον νόμο να παραθέτουμε τις τιμές του NEDC. Όταν πρόκειται για καινούργια οχήματα τα οποία έχουν λάβει έγκριση τύπου σύμφωνα με την WLTP, οι τιμές του NEDC εξάγονται από τις τιμές της WLTP. Η αναφορά των τιμών της WLTP μπορεί να γίνεται επιπρόσθετα οικειοθελώς, ώσπου αυτό να απαιτηθεί πλέον από τον νόμο. Όταν οι τιμές του NEDC αναφέρονται ως εύρη τιμών, αυτές δεν αφορούν σε μεμονωμένο, συγκεκριμένο όχημα και δεν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσφοράς πώλησης. Χρησιμεύουν απλά ως μέσο σύγκρισης μεταξύ των διαφορετικών τύπων οχημάτων. Οι προαιρετικοί εξοπλισμοί και τα αξεσουάρ (π.χ., πρόσθετα εξαρτήματα, διάφοροι τύποι ελαστικών, κ.λπ.) μπορούν να αλλάξουν τις σχετικές παραμέτρους του οχήματος, όπως, π.χ., βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική και, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καθώς και το εξατομικευμένο στυλ οδήγησης, να επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τις εκπομπές CO2 και τις τιμές των επιδόσεων του οχήματος. (DAT) Περαιτέρω πληροφορίες για τις επίσημες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων υπάρχουν στον Οδηγό για την εξοικονόμηση καυσίμου, τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση ενέργειας των νέων μοντέλων επιβατικών οχημάτων, ο οποίος διατίθεται δωρεάν σε όλες τις αντιπροσωπείες πωλήσεων, από την DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern, Germany και στο www.dat.de.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: