2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Πού μπορώ αν φορτίσω;

Επιλογές φόρτισης.

Η ηλεκτροκίνηση θα καθορίσει τη ζωή μας με αυξανόμενο ρυθμό. Σύντομα ίσως και τη δική σας. Ξεχνώντας τις παλιές συνήθειες θα διαπιστώσετε ότι πολλά πράγματα έχουν γίνει πιο απλά. Έτσι, μπορείτε για παράδειγμα, να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ενώ κοιμάστε, εργάζεστε ή κάνετε τα ψώνια σας. Ρεύμα μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε στιγμή σε αρκετούς σταθμούς φόρτισης, ή στο σπίτι. 

Close-up shot of a charging cable with a Mennekes connector (Type 2) that is being plugged into the ID. Buzz

Ανεφοδιασμός στο σπίτι.

Το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο φορτίζεται ενώ κοιμάστε.

Φανταστείτε να μπαίνετε το πρωί στο ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο και να ξεκινάτε τη μέρα σας με πλήρη ενέργεια. Δηλαδή, ενώ εσείς ξεκουραζόσασταν τη νύχτα, το αυτοκίνητό σας φορτιζόταν. Το μόνο που χρειάζεται είναι το  καλώδιο φόρτισης, κατάλληλο για κάθε οικιακή πρίζα/πρίζα σούκο.

Φόρτιση στην πρίζα:

Η φόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου στο σπίτι, είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεστε. Συνδέετε το καλώδιο φόρτισης στην πρίζα και το φις φόρτισης στο αυτοκίνητό σας. Στη συνέχεια κλειδώνετε το αυτοκίνητο με το κλειδί αυτοκινήτου και η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αμέσως.

Φόρτιση μέσω του Wallbox:

Αν έχετε ιδιόκτητο σπίτι με γκαράζ ή στέγαστρο για το αυτοκίνητο, είναι απλούστατο να εγκαταστήσετε ένα προαιρετικό Wallbox. Η διαδικασία φόρτισης είναι το ίδιο απλή, αλλά πολύ πιο άνετη και πιο γρήγορη από ό,τι μέσω της οικιακής πρίζας/πρίζας σούκο: Απλά βγάζετε το φις, το συνδέετε, κλειδώνετε το αυτοκίνητο, το ξεκλειδώνετε ξανά, και είναι έτοιμο. Και επειδή η ισχύς φόρτισης είναι υψηλότερη (έως 11 kW αντί 2 kW), η άδεια μπαταρία φορτίζεται ξανά πλήρως μέσα σε 5 – 8 ώρες. Η ενέργεια φυσικά λαμβάνεται από το οικιακό δίκτυο και τιμολογείται όπως συνήθως από την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο άνετα και γρήγορα, όπως το θέλετε.

Αν δεν έχετε ιδιόκτητο σπίτι ή ανήκετε σε μια κοινότητα ιδιόκτητων διαμερισμάτων και παρκάρετε στον δρόμο μπροστά από το σπίτι, αρχικά η φόρτιση φαίνεται πιο δύσκολη, διότι σίγουρα δεν υπάρχει ακόμη δημόσια υποδομή φόρτισης. Γι’ αυτό, το απλούστερο είναι να φορτίζετε στον εργασιακό σας χώρο εφόσον εκεί σας παρέχεται αντίστοιχη υποδομή φόρτισης στους χώρους στάθμευσης. Εδώ το πλεονέκτημα είναι ότι ως ένα μέσο άτομο που κάνει πολλά μικρά δρομολόγια την ημέρα (π.χ. σε συνολική απόσταση περίπου 50 km την ημέρα) πρέπει να φορτίζετε μόνο μια φορά την εβδομάδα για περίπου 5 – 8 ώρες. 

Ανήκετε σε κοινότητα ιδιοκτητών διαμερισμάτων με γκαράζ; Τότε χρειάζεστε απλώς την έγκριση όλων των ιδιοκτητών για να επιτραπεί να εγκαταστήσετε ένα Wallbox.

 

  • Σημεία φόρτισης.

    Οι επιλογές στα σημεία φόρτισης αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό.

    Το δίκτυο σημείων φόρτισης στην Ελλάδα είναι διαρκώς αυξανόμενο. Μπορείτε να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στα POLIS PARK αλλά και σε αρκετά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον μπορείτε να φορτίσετε στην Karenta Αμαρουσίου ενώ στο μέλλον όλο και περισσότεροι Εξουσιοδοτημένοι Έμποροι Volkswagen θα παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.

    Δείτε τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: