2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Κινητήρας.

Κινητήρας Volkswagen.

Ο κινητήρας είναι το κεντρικό εξάρτημα του Volkswagen σας. Ανακαλύψτε εδώ γιατί λειτουργεί ιδιαίτερα ήσυχα και αξιόπιστα με Γνήσιους ιμάντες χρονισμού, γνήσια μπουζί και γνήσιο ψυκτικό υγρό Volkswagen.

image

Γνήσιοι Ιμάντες Χρονισμού Volkswagen.

Δυνατοί, εύκαμπτοι και σχεδιασμένοι για τον κινητήρα σας.

Τα δικά σας οφέλη

 • Ταιριάζουν ιδανικά.
  Στον κινητήρα, στον τεντωτήρα και στις ελεύθερες τροχαλίες του Volkswagen. Για λιγότερους θορύβους και πιο ομαλή λειτουργία.
 • Αποδοτικοί.
  Αξιόπιστη μετάδοση ισχύος. Μέγιστο διάστημα αλλαγής έως 360.000 km.
 • Ανθεκτικοί και δυνατοί από τη φύση τους – έως 360.000 km.
  Χάρη στις ίνες γυαλιού και τις συνθετικές ίνες και μια επίστρωση ανθεκτική στην τριβή. Ακόμη και σε ακραίες συνθήκες.

Πληροφορίες προϊόντος

Ένας ιμάντας χρονισμού κατασκευασμένος από συμπαγές υλικό που μεταδίδει αξιόπιστα την ισχύ για μεγάλο διάστημα – σε ακραία ζέστη και κρύο - αλλά ο οποίος είναι αρκετά εύκαμπτος ώστε να προσαρμόζει και να διατηρεί την τάση σταθερή. Αυτό θα επιθυμούσε ο κινητήρας σας από έναν ιμάντα χρονισμού. Για αυτό σχεδιάσαμε τους Γνήσιους Ιμάντες Χρονισμού Volkswagen ακριβώς έτσι – ταιριάζουν απόλυτα στο Volkswagen σας.

Ένας ιμάντας χρονισμού μεταφέρει ισχύ από τον στροφαλοφόρο άξονα στον εκκεντροφόρο άξονα. Αυτό προκαλεί το άνοιγμα και το κλείσιμο των βαλβίδων. Το μείγμα καυσίμου/αέρα εισέρχεται στον θάλαμο καύσης, καίγεται και κινεί τα έμβολα. Ο ιμάντας χρονισμού συχνά ελέγχει την αντλία νερού.

Ένας παλιός ή έντονα φθαρμένος ιμάντας χρονισμού μπορεί να σπάσει και να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα. Ο λόγος: Ο έλεγχος βαλβίδων χάνει τον ρυθμό του, το έμβολο χτυπά τη βαλβίδα σαν σφαίρα – συχνά στα 15 m/s. Συνήθως χρειάζεται να αντικατασταθεί όλη η κυλινδροκεφαλή.

Ένας ιμάντας χρονισμού διαρκεί έως 360.000 km, ανάλογα με το μοντέλο, τον κινητήρα και τον τρόπο οδήγησης. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να ελέγχεται περιστασιακά – από τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Volkswagen της περιοχής σας εντός των διαστημάτων Service σας. Ειδικά αν οδηγείτε στην πόλη που ο κινητήρας σας λειτουργεί ενώ το αυτοκίνητο παραμένει ακίνητο π.χ λόγω κίνησης ή αν έχετε ήδη οδηγήσει περισσότερα από 240.000 km. Συμβουλή: Επίσης, το καλύτερο θα ήταν να ελέγξετε αμέσως το νέο μεταχειρισμένο σας αυτοκίνητο.

Ένας λανθασμένα τοποθετημένος ιμάντας χρονισμού θα προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα. Η αντικατάστασή του είναι επίσης πολύπλοκη και χρονοβόρα. Οι οδοντωτοί τροχοί και οι τροχοί-οδηγοί πρέπει να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένοι και ο ιμάντας χρονισμού σωστά τεντωμένος. Η αντλία νερού, ο τεντωτήρας και οι ελεύθερες τροχαλίες πρέπει να αλλάζονται στον σωστό χρόνο. Εκτός από υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη γνώση θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία. Έτσι, είναι προτιμότερο να αναθέσετε την εκτέλεση της αλλαγής στον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Volkswagen της περιοχής σας.

 

 

 

 

 

 

Γνήσια Μπουζί Volkswagen.

Έτοιμα για σπινθήρα με αξιοπιστία.
image

Τα δικά σας οφέλη

 • Προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις.
  Έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τον κινητήρα του Volkswagen σας.
 • Διαρκούν περισσότερο.
  Έως 50.000 μίλια (90.000km), ανάλογα με το μοντέλο.
 • Για περισσότερη άνεση και λιγότερη κατανάλωση.
  Χάρη στην πολύ ομαλή λειτουργία και την ακριβή τοποθέτηση του σπινθήρα στον θάλαμο καύσης.

Πληροφορίες προϊόντος

Όποτε πατάτε το πεντάλ γκαζιού, το Volkswagen σας μπορεί να αντιδρά με ακρίβεια και να αναπτύσσει την πλήρη ισχύ του με τα Γνήσια Μπουζί Volkswagen. Ο λόγος: Έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τον κινητήρα σας και ταιριάζουν ακριβώς στις απαιτήσεις του. Παράγουν σπινθήρα αξιόπιστα, εξασφαλίζουν βέλτιστη καύση και δεν υπερθερμαίνονται. Για ήσυχη λειτουργία του κινητήρα και λιγότερη κατανάλωση – έως 50.000 μίλια (90.000km).

Ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα, τα μπουζί διαρκούν μεταξύ 20.000 και 60.000 μιλίων (μεταξύ 30.000 και 90.000km). Τηρήστε τα διαστήματα επιθεώρησης. Τότε θα γνωρίζετε σε αρχικό στάδιο πότε τα μπουζί σας δεν είναι πλέον κατάλληλα. Αυτό θα αποτρέψει επακόλουθα έξοδα.

Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μπουζί σας έχοντας τη σωστή στάθμη λαδιού και μέσω του τρόπου οδήγησης: Αν η στάθμη λαδιού είναι πολύ υψηλή μπορεί να καλυφθούν με λάδι και αν οδηγείτε σε μεγάλες αποστάσεις μπορεί να γεμίσουν με αιθάλη. Ο λόγος: Ο κινητήρας δεν φτάνει στη θερμοκρασία που χρειάζονται προκειμένου να καθαριστούν.

Τα μπουζί εκτίθενται σε υψηλή πίεση, κρούσεις και θερμοκρασίες μέχρι τους 3.000 °C. Ταυτόχρονα, ακόμη και λίγες αποτυχίες ανάφλεξης προκαλούν ζημιά στον καταλυτικό μετατροπέα.


Παρότι η αλλαγή των μπουζί μπορεί να φαίνεται πολύ απλή, ακόμη και το μικρότερο σφάλμα μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στον κινητήρα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κάθε κινητήρας απαιτεί διαφορετικό μπουζί: Ένα λανθασμένο μπουζί προκαλεί ζημιά στον κινητήρα με τον ίδιο τρόπο όπως ένα λανθασμένο εργαλείο ή μια λανθασμένη ροπή σύσφιξης. Μην το διακινδυνεύετε. Είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε στον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Volkswagen της περιοχής σας.

 

 

Βεγγαλικά για τον κινητήρα σας.

Για να μπορεί ο κινητήρας σας να λειτουργεί ήσυχα, τα μπουζί σας παράγουν χιλιάδες σπινθήρες που μοιάζουν με βεγγαλικά, με ακρίβεια χιλιοστού του δευτερολέπτου.

image

Μη συνεχίσετε την οδήγηση!

Ζητήστε τη βοήθεια ειδικού.

image

Ανάβει: Στάθμη ψυκτικού υγρού πολύ χαμηλή ή βλάβη συστήματος ψύξης.

Αναβοσβήνει: Βλάβη συστήματος ψυκτικού υγρού.

Δείκτης θερμοκρασίας στην περιοχή προειδοποίησης;
Σταματήστε, σβήστε τον κινητήρα και αφήστε τον να κρυώσει. Μόνο μετά, συνεχίστε την οδήγηση. Ελέγξτε τη στάθμη ψυκτικού υγρού.
 
Δείκτης θερμοκρασίας στην κανονική περιοχή;

Ελέγξτε τη στάθμη ψυκτικού υγρού όταν έχει κρυώσει ο κινητήρας και συμπληρώστε ψυκτικό υγρό, αν χρειάζεται. Είναι εντάξει η στάθμη; Προσοχή: Βλάβη! Μη συνεχίσετε την οδήγηση. Επικοινωνήστε με τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Service της περιοχής σας. 

image

Αποφύγετε τις υψηλές σ.α.λ. και την έντονη καταπόνηση του κινητήρα.

image

Γνήσιο Ψυκτικό Υγρό G13 Volkswagen.

Μέγιστη προστασία με μέγιστες επιδόσεις.

Προστατεύει τον κινητήρα σας από υπερθέρμανση, επικαθίσεις ασβεστίου, σκουριά, διάβρωση και παγετό και μια αρχική πλήρωση μόνο όλων των  Volkswagen μειώνει κατά περίπου 35.000 τόνους CO2 ανά έτος: Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες για το Γνήσιο Ψυκτικό Υγρό G13 Volkswagen, πώς να συμπληρώνετε με τον καλύτερο τρόπο και τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το σύστημα ψύξης σας.

image

Έλεγχος Ασφάλειας Οχήματος.

Ασφάλεια με πιστοποιητικό και σε ελάχιστο χρόνο

Ελέγχουμε το Volkswagen σας από τον κινητήρα μέχρι τα φρένα – και στο Express Service. Αποτέλεσμα: Καλή διατήρηση αξίας. Ένα πιστοποιητικό ποιότητας. Και, φυσικά, το καλό αίσθημα που έρχεται από το να είστε πιο ασφαλείς στον δρόμο.