2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Volkswagen.

image

Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο των αυτοκινήτων Volkswagen.

Η Kosmocar-Volkswagen χορηγός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley Masters & Juniors 2019.

image

H Kosmocar-Volkswagen είναι περήφανη για τη μακροβιότερη χορηγία στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, για το - άκρως καλοκαιρινό - άθλημα του beach volley. Πρόκειται για μία χορηγία που συνεχίζεται ανελλιπώς για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Και φέτος, η Kosmocar-Volkswagen είναι χορηγός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley Masters & Juniors 2019, Ανδρών-Γυναικών, που διοργανώνει η Ε.Ο.ΠΕ.. Πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση beach volley στην Ελλάδα, μέσα από την οποία θα αναδειχθούν σημαντικά ταλέντα του αύριο και οι αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρωτάθλημα Masters Ανδρών-Γυναικών ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου στην Ίο και αφού πέρασε από το Σχινιά στο Μαραθώνα, την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, την Αρχαία Ολυμπία και το Αντίρριο στη Ναυπακτία, ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, με το μεγάλο τελικό. Το αντίστοιχο των Juniors, που ξεκίνησε στην Αττική στα τέλη Ιουνίου, ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα, στις Ράχες Φθιώτιδας.

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης , η Kosmocar-Volkswagen έχει διαθέσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ένα στόλο μοντέλων της  αποτελούμενο από Polo, Golf, Touran και Tiguan , ώστε να μετακινούνται τα στελέχη της στους τόπους διεξαγωγής των τουρνουά με άνεση και ασφάλεια.            

Αποτελέσματα Euro NCAP: πώς το T-Cross κατέκτησε την κορυφή.

image

Στις τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP, το νέο Volkswagen T-Cross πέτυχε κάτι πραγματικά μοναδικό: σημείωσε επίδοση άνω του 80% σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες εξετάζει ο ανεξάρτητος οργανισμός τα νέα μοντέλα. Συγκεκριμένα, σημείωσε 97% στην ασφάλεια ενηλίκων, 86% σε αυτήν των παιδιών, 81% στους εκτός αυτοκινήτου χρήστες του δρόμου (πεζούς, δικυκλιστές κλπ.) και 80% στα συστήματα ασφάλειας που ανήκουν στο βασικό του εξοπλισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα μοντέλα που τα τελευταία 3 χρόνια αναδείχθηκαν ως Best in Class από τον Euro NCAP για την ασφάλεια που προσφέρουν, μόνο ένα είχε πετύχει ξανά κάτι τέτοιο και αυτό ήταν το Volkswagen Arteon, δείγμα της σημασίας που δίνει η Volkswagen στην ασφάλεια που προσφέρουν τα μοντέλα της!

Με αυτήν την αφορμή, ο Rolf Bergmann, ειδικός της Volkswagen σε θέματα ασφάλειας,  σχολίασε σχετικά: «ένα καινούργιο μοντέλο πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης και στην Ευρώπη έχουμε πολλές αυστηρές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη. Με την επίδοσή του αυτή το νέο T-Cross, ίσως το πιο πλήρες αυτοκίνητο σε συστήματα ασφάλειας στο βασικό εξοπλισμό όχι μόνο στην κατηγορία του αλλά συγκρινόμενο και με μεγαλύτερα μοντέλα, αποδεικνύει ότι ένα compact SUV μπορεί να είναι εντυπωσιακά ασφαλές».

Και συνέχισε: «Στη Volkswagen, δημιουργούμε αυτοκίνητα που ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτήσεις του Euro NCAP, με ιστορία 20 και πλέον χρόνων, με χιλιάδες δοκιμές και πολύ αυστηρά κριτήρια. Δεν είναι τόσο τα πέντε αστέρια που κέρδισε το T-Cross, όσο η εξαιρετική επίδοση σε κάθε επιμέρους κατηγορία. Η ασφάλεια των επιβατών στο νέο T-Cross, είτε αυτοί είναι ενήλικες είτε παιδιά απέσπασε κορυφαία βαθμολογία, τόσο κρίνοντας τη δομική ακαμψία του αυτοκινήτου όσο και τα διάφορα συστήματα που βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει δυσάρεστες ή επικίνδυνες καταστάσεις. Αντίστοιχα εξαιρετική ήταν και η βαθμολογία που αφορά τη συμπεριφορά του μοντέλου σε πεζούς και δικυκλιστές όσο και στα συστήματα ασφάλειας που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του νέου αυτοκινήτου.»

Ολοκληρώνοντας, ο Rolf Bergmann μοιράζεται ένα μικρό μυστικό για το T-Cross: «ήδη από τα πρώτα σχέδια των μηχανικών και τις προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γνωρίζαμε ότι δημιουργούμε ένα compact SUV που θα παρέχει κορυφαία ασφάλεια. Αυτό το απέδειξαν και οι δικές μας δοκιμές με ανδρείκελα, πριν το αυτοκίνητο κυκλοφορήσει καν στο δρόμο. Οι δοκιμές του Euro NCAP με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα απλά επισφραγίζουν και επίσημα την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει το νέο μας μοντέλο».

Το Volkswagen e-Golf θριαμβεύει στο “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019”.

image

Με θρίαμβο του Volkswagen e-Golf, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ολοκληρώθηκε το «Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019». Το ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, επίσημη συμμετοχή της Kosmocar στον αγώνα, κυριάρχησε κατακτώντας την 1η θέση τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις δύο επιμέρους κατηγορίες, αυτές της κατανάλωσης ενέργειας και της regularity, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη δωδεκαετή ιστορία του θεσμού!

Ο ιδιαίτερα σημαντικός αγώνας, που τελεί υπό την αιγίδα της FIA και περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι του FIA E-Rally Regularity Cup, διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου, στην Αττική. Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι από την Πλατεία Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας, με τα πληρώματα να διανύουν συνολική απόσταση σχεδόν 330 χιλιομέτρων, κατανεμημένη σε 4 σκέλη, πριν την καρό σημαία του τερματισμού και πάλι στην Πλατεία Κοτζιά, το απόγευμα της Κυριακής.

Το e-Golf, με πλήρωμα τους Alex Stricher και Adrien Da Cunha Belves, πέτυχε κάτι μοναδικό στην ιστορία του αγώνα, που εφέτος είχε συμμετοχή αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων. Κατέκτησε την 1η θέση τόσο στο σκέλος της κατανάλωσης ενέργειας όσο και σε αυτό της regularity. Μάλιστα, ένα δεύτερο e-Golf, με πλήρωμα τους Θωμά Παπαπάσχο και Γιάννη Χαρπίδη, νικητές του περσινού αγώνα, κατέκτησε τη 2η θέση στο σκέλος κατανάλωσης ενέργειας του αγώνα, αποδεικνύοντας την εξαιρετική ενεργειακή απόδοση του e-Golf. Γενικότερα, το μοντέλο της Volkswagen δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, αποδεικνύοντας όχι μόνο τη βέλτιστη εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας που το χαρακτηρίζει αλλά και την αξιοπιστία του κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

Την απονομή στο πλήρωμα από τη Γαλλία έκανε ο κ. Carlos Funes, Technical Delegate της FIA, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας εκπροσωπώντας τη διεθνή ομοσπονδία. Σε δηλώσεις του λίγο μετά την απονομή, ο 39χρονος Γάλλος οδηγός, που αξίζει να σημειωθεί στο παλμαρέ του έχει και τη νίκη στο eRally Monte-Carlo 2018, τόνισε: «το έργο μας ήταν μάλλον εύκολο καθώς είχαμε στη διάθεσή μας ένα μοντέλο που φημίζεται για την ενεργειακή του απόδοση και την ευκολία οδήγησης. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, είχαμε την άνεση να το οδηγήσουμε τόσο στο Eco όσο και στο Normal Mode, γιατί πάνω απ’ όλα μας ενδιέφερε να ευχαριστηθούμε τον αγώνα! Η τιμή των 11,1kWh/100χλμ. που πετύχαμε ως ενεργειακή κατανάλωση, αποδεικνύει ότι θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε σχετικά εύκολα την επίσημη αυτονομία των 300 χιλιομέτρων που δίνει η Volkswagen. Ευχαριστούμε την Kosmocar και τους οργανωτές για τη συνεργασία και τη φιλοξενία, είναι πολύ ωραίο να διαπιστώνουμε ότι και στην Ελλάδα υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση».

Σε σύντομο χαιρετισμό του, κατά την τελετή απονομής των επάθλων, ο κ. Παντελής Καλογεράκος, πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., τόνισε «πόσο σημαντικό γεγονός αποτελεί για την Ελλάδα η διοργάνωση αυτού του αγώνα, ο οποίος μάλιστα περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της FIA, σε μία προσπάθεια του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. να ενημερώσει αλλά και να εξοικειώσει κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό κοινό σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, τη νέα τεχνολογική πραγματικότητα που είναι προ των πυλών, όσον αφορά τις μετακινήσεις μας στο όχι μακρινό μέλλον».

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019 είχε πολύ ενδιαφέρον από άποψη συμμετοχών, καθώς συγκέντρωσε γνωστά πληρώματα από το εξωτερικό, με διεθνείς περγαμηνές. Ανάμεσά τους, οι Γάλλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του FIA World New Energy Championship για το 2018, Didier Malga και Anne Bonnel με Tesla Model 3 και οι Kofler – Olivoni και Guerrini – Calchetti με δύο Audi e-tron. Συνολικά, τη σημαία εκκίνησης είδαν 13 ηλεκτρικά (BEV) οχήματα, ανάμεσά τους μία Jaguar I-Pace, ένα Nissan Leaf, τρεις BMW i3 με range extender και δύο Zhidou D2S.

Η Kosmocar-Volkswagen στο 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

image

 H Kosmocar-Volkswagen ήταν Μέγας Χορηγός του 14ου Διεθνή Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 14 Απριλίου. Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού της Βόρειας Ελλάδας χάρισε για άλλη μια χρονιά πολύ κέφι και έντονα συναισθήματα σε 20.000 ανθρώπους, που έζησαν την εμπειρία ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος.

Η Kosmocar-Volkswagen υποστήριξε το σημαντικότερο εαρινό αθλητικό γεγονός της συμπρωτεύουσας διαθέτοντας στους διοργανωτές μοντέλα της Volkswagen. Σε ρόλο οχήματος χρονομέτρησης του αγώνα χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρικό e-Golf σε λευκό χρώμα. Αθόρυβο και με μηδενικούς ρύπους, με αυτονομία που φτάνει τα 300 χιλιόμετρα, το e-Golf ήταν ο ιδανικός προπομπός του αγώνα.

Ο αγώνας συνέπεσε με το λανσάρισμα του νέου compact SUV της Volkswagen, του T-Cross. Η συγκυρία ήταν μοναδική και χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μοντέλο από κοντά και να πληροφορηθούν για τα μοναδικά του χαρακτηριστικά και τον πλουσιότατο, hi-tech εξοπλισμό του.

Η Kosmocar-Volkswagen, επιπλέον της χορηγίας, είχε ενεργή συμμετοχή τόσο στο Μαραθώνιο όσο και στους παράλληλους αγώνες που διοργανώθηκαν, με τη δική της ομάδα δρομέων, τη «Volkswagen Running Team». Η ομάδα αποτελείται από φίλους της μάρκας καθώς και εργαζόμενους της Kosmocar και του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της. Η Volkswagen Running Team στη φετινή εκδήλωση συμμετείχε με 380(!) δρομείς, που απόλαυσαν την κάθε στιγμή των αγώνων. Μάλιστα, στο Μαραθώνιο δρόμο των 42.195 χλμ. θριάμβευσε ο Μιχάλης Παρμάκης, αθλητής της ομάδας, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, με χρόνο 2 ώρες 33:21, επαναλαμβάνοντας την αντίστοιχη επιτυχία του 2017, παρότι αγωνιζόταν με τράβηγμα στο πόδι και έκανε υπερπροσπάθεια για να καλύψει την απόσταση.

Αθλήτρια της Volkswagen Running Team κέρδισε και το Μαραθώνιο των γυναικών. Όπως και το 2017, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, με χρόνο 2 ώρες 48:13.

Ο διεθνής μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης έχει εξελιχθεί σε θεσμό, με το 14ο αγώνα της σειράς να ξεπερνά όλους τους προηγούμενους σε οργανωτική αρτιότητα και αγωνιστικό ενδιαφέρον, χάρη και στις εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις που στήθηκαν στην καρδιά της πόλης.

Ο “Μαραθώνιος της Ιστορίας”, όπως αποκαλείται, ήταν για άλλη μια χρονιά αντάξιος των προσδοκιών και έδωσε τη χαρά της συμμετοχής και της προσωπικής νίκης σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, από 9χρονους μαθητές Δημοτικών Σχολείων μέχρι τον 86χρονο Στέφανο Ιωαννίδη που έτρεξε στο Δρόμο 5.000μ., καθώς και σε ανθρώπους με αναπηρίες, που κέρδισαν το χειροκρότημα και το θαυμασμό φιλάθλων και θεατών. 

Η Volkswagen με 4 παγκόσμιες πρεμιέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

image

Στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Volkswagen παρουσιάζει τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες, οι οποίες δίνουν έμφαση σε δύο τομείς: στην ηλεκτροκίνηση και τις επιδόσεις. 
 

Το ID. BUGGY αντιπροσωπεύει μια καινούργια υλοποίηση πάνω στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB που έχει εξελιχθεί ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Ένα μοντέρνο, ανοιχτό, «καθαρό» και high-tech αυτοκίνητο για την παραλία αλλά και για την πόλη, το πρωτότυπο αποτελεί τη σύγχρονη έκφραση μιας σχεδιαστικής εικόνας, του θρυλικού καλιφορνέζικου dune ή beach buggy. Η μετενσάρκωση ενός αυτοκινητικού lifestyle με μια μπαταρία υψηλής τάσης ενσωματωμένη στο δάπεδό του. 

Άνετο, εναρμονισμένο στην ψηφιακή εποχή και καλύτερα διασυνδεδεμένο από ποτέ, το Passat όγδοης γενιάς αποτελεί την τελευταία έκδοση του πιο επιτυχημένου μεσαίου μοντέλου στον κόσμο. Ταυτόχρονα είναι και η απεικόνιση της τεχνολογικής προόδου, έχοντας να επιδείξει εφαρμογές σε παγκόσμια πρώτη εμφάνιση. Μία από αυτές το Travel Assist, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ημιαυτόνομης κίνησης σχεδόν σε όλη την κλίμακα ταχυτήτων σε συνεργασία με ένα προηγμένο τιμόνι που αντιλαμβάνεται την επαφή των χεριών του οδηγού! Το plug-in υβριδικό Passat GTE έχει πλέον μεγαλύτερη αυτονομία αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.   

Η γκάμα του T-Roc, που έχει αναδειχθεί από την παρουσίασή του το 2017 σε ένα από τα best-sellers της μάρκας, έχει ένα νέο κορυφαίο μοντέλο, το T-Roc R. Πρόκειται για την έκδοση υψηλών επιδόσεων του compact SUV, που διαθέτει μια μοναδική σπορ εμφάνιση με επανασχεδιασμένο τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος του. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό συνδυασμό επιδόσεων, lifestyle και υψηλής καθημερινής χρηστικότητας. To T-Roc R έχει εξελιχθεί από την Volkswagen R, έχει δοκιμαστεί εκτός άλλων και στο θρυλικό Nürburgring, ενώ ο κινητήρας του είναι ο τετρακύλινδρος 2.0 TSI με ισχύ 221 kW / 300 PS και ροπή 400 Nm.

Η Kosmocar-Volkswagen χορηγός του EcoMobility Conference 2019.

image
 • Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το EcoMobility Conference 2019 που διοργανώθηκε στην Αίγλη Ζαππείου, με συμμετοχή ακαδημαϊκών, πολιτικών και επιχειρηματικών φορέων
 • Κύριο συμπέρασμα του συνεδρίου η ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα η βιώσιμη μετακίνηση
 • Η Kosmocar-Volkswagen στήριξε έμπρακτα το συνέδριο, παρουσιάζοντας παράλληλα μοντέλα που κινούνται είτε με ηλεκτρική ενέργεια είτε με φυσικό αέριο

Η Kosmocar-Volkswagen ήταν χορηγός του EcoMobility Conference 2019. Πρόκειται για το 2ο ετήσιο συνέδριο με θέμα τις εξελίξεις στη βιώσιμη μετακίνηση και το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, την ανάπτυξη υποδομών και τις απαραίτητες επενδύσεις, την πρόοδο που παρουσιάζει η βιομηχανία και τις σύγχρονες εμπορικές προτάσεις. Διοργανωτής του συνεδρίου η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία – θυγατρική της Διεθνούς Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΙΑΕΕ.org) – σε συνεργασία με την οικονομική διεύθυνση του portal insider.gr

Το συνέδριο, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διοργανώθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στην Αίγλη Ζαππείου. Είχε ως στόχο να φέρει κάτω από κοινή στέγη ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, εκπρόσωπους της βιομηχανίας και θεσμικούς παράγοντες οι οποίοι παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις, μοιράστηκαν προβληματισμούς και έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε η Ελλάδα να συμμετάσχει ισότιμα στην επόμενη μέρα της βιώσιμης μετακίνησης.

Στη σχετική ομιλία του, ο κ. Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Kosmocar-Volkswagen, τόνισε χαρακτηριστικά: «η ηλεκτροκίνηση είναι περισσότερο κοντά μας απ’ ότι νομίζουμε και θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε άμεσα προκειμένου να τεθεί το κατάλληλο νομοθετικό και οικονομικό πλαίσιο ώστε η ηλεκτροκίνηση να υλοποιηθεί σωστά στη χώρα μας. Από την πλευρά των εταιρειών, της Volkswagen προεξάρχουσης, υπάρχουν πλέον προηγμένα ηλεκτρικά μοντέλα που τεχνολογικά μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών. Παράλληλα, επειδή αναφερόμαστε σε μία τόσο οικεία όσο και διαφορετική φιλοσοφία μετακίνησης, είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της ενημέρωσης, ώστε να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με σκοπό να δημιουργηθεί στους καταναλωτές μία νέα οπτική, μία νέα κουλτούρα που να αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση».

Οι πελάτες Volkswagen συναρμολογούν το δικό τους e-Golf στη Δρέσδη.

image
 • Οι πελάτες της Volkswagen έχουν πλέον τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην κατασκευή του δικού τους e-Golf, στο «Διάφανο Εργοστάσιο» στη Δρέσδη
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε τέσσερις φάσεις της γραμμής συναρμολόγησης και πάντα υπό τις οδηγίες των ειδικών της Volkswagen

Πάντα πρωτοπόρος η Volkswagen, δίνει τώρα στους πελάτες της τη δυνατότητα όχι μόνο να δουν από κοντά τη διαδικασία κατασκευής αλλά και να συμμετάσχουν στην παραγωγή του e-Golf που επέλεξαν για το επόμενο τους αυτοκίνητο! Υπό την εξειδικευμένη καθοδήγηση των ειδικών της μάρκας, στο πολύ ιδιαίτερο Διάφανο Εργοστάσιο (που έλαβε αυτή την ονομασία καθώς η πλειοψηφία των τοίχων του είναι κατασκευασμένοι από γυαλί) στη Δρέσδη, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά σε τέσσερις φάσεις στη γραμμή παραγωγής, π.χ. κατά την εγκατάσταση του πίνακα οργάνων. Άλλα σημεία όπου ο πελάτης μπορεί να βιώσει την εμπειρία της συναρμολόγησης του οχήματός του, είναι η τοποθέτηση του συστήματος μετάδοσης στο πλαίσιο ή η έδραση της μπροστινής μάσκας καλοριφέρ.

Με αυτή τη δυνατότητα παρακολούθησης της παραγωγής του e-Golf, το Διάφανο Εργοστάσιο στη Δρέσδη διευρύνει τις υπηρεσίες προς τον πελάτη και του προσφέρει - ήδη από τη διαδικασία κατασκευής - μία διαφορετική εμπειρία της ηλεκτροκίνησης!

Πρωταγωνιστής με το καλημέρα το νέo Volkswagen Polo GTI R5.

image
 • Ανταγωνιστικό σε χώμα και άσφαλτο, το νέο Polo GTI R5 για ιδιώτες αγωνιζόμενους, έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Ράλλυ Καταλονίας
 • Ο Petter Solberg εντυπωσίασε με το βάθρο που κατέκτησε στην επιστροφή του στο WRC στην Ισπανία, ενώ στα μέσα του αγώνα το Polo GTI R5 είχε βρεθεί στην κορυφή της WRC 2
 • Μετά την άκρως επιτυχημένη πρεμιέρα σε πλήρως ανταγωνιστικές συνθήκες, η Volkswagen Motorsport ξεκινά τη φάση κατασκευής και παράδοσης στους πρώτους πελάτες

Η «επιστροφή του Βασιλιά» ή η επιβεβαίωση της λαϊκής ρήσης «η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται»; Όπως και να το δει κάποιος και οι δύο φράσεις ταιριάζουν απόλυτα στο ντεμπούτο του νέου Volkswagen Polo GTI R5 στα ράλλυ! Το αυτοκίνητο που δημιούργησε από λευκό χαρτί η Volkswagen Motorsport για το πρόγραμμα πελατών (customer sport car), για χρήση από ιδιώτες αγωνιζόμενους σε εθνικά, περιφερειακά και διεθνή πρωταθλήματα, έδειξε στην Ισπανία ότι είναι ήδη πανέτοιμο για τις Ειδικές Διαδρομές, ανεξάρτητα αν αυτές θα είναι σε χώμα ή άσφαλτο.

Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι η Volkswagen ήταν τόσο σίγουρη για την εξέλιξη του Polo GTI R5, που σκόπιμα επέλεξε το Ράλλυ Καταλονίας, τον μοναδικό μικτό αγώνα του θεσμού για να κάνει το ντεμπούτο του. Στον ισπανικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), το νέο Polo GTI R5 έκανε εξαιρετική εντύπωση, σημειώνοντας μάλιστα πρώτους χρόνους σε ειδικές τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο, αποδεικνύοντας την ανταγωνιστικότητά του στο υψηλότερο επίπεδο που θα μπορούσε να έχει επιλεγεί. 

Οι Νορβηγοί Petter Solberg / Veronica Engan ανέβηκαν στο βάθρο, όντας τρίτοι στην κατηγορία WRC 2, ενώ οι Γάλλοι Eric Camilli / Benjamin Veillas ήταν πρώτοι σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Στη μοναδική εργοστασιακή εμφάνιση, η Volkswagen πέτυχε απόλυτα το στόχο που η ίδια είχε προσδιορίσει: να αποδείξει την ικανότητα του αγωνιστικού αυτοκινήτου για ιδιώτες πελάτες.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen Motorsport, Sven Smeets δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Είναι προφανώς φανταστικό να ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα με τόσο καλά αποτελέσματα. Όλοι στην ομάδα μας είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, ειδικά με ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα που δεχτήκαμε από την οικογένεια WRC, μετά από δύο χρόνια, κάτι που φέρνει στο μυαλό μας πολλές αναμνήσεις από τέσσερις δυνατές χρονιές έως το 2016. Ο Petter και ο Eric σημείωσαν κορυφαίες επιδόσεις σε πολύ δύσκολες συνθήκες και βοήθησαν το Polo GTI R5 να κάνει ένα ηχηρό ντεμπούτο. Το να είσαι επικεφαλής σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία όπως η WRC 2 στον πρώτο αγώνα που συμμετέχεις, και μάλιστα σε μικτό οδόστρωμα, είναι σαφές σημάδι ότι το Polo GTI R5 είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες».

Μετά το αγωνιστικό ντεμπούτο του, ξεκινάει η επόμενη φάση για το Polo GTI R5 200 (όπως είναι η πλήρης ονομασία του) των 272 ίππων. Τις επόμενες εβδομάδες, τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν σε πελάτες στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.

Η Volkswagen στη Digital Expo 2018.

image

Η Kosmocar - Volkswagen δίνει εντυπωσιακό παρών στη Digital Expo 2018. Πρόκειται για ίσως τη μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση Τεχνολογίας και Gaming στην Ελλάδα, που διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 29-30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Για ένα διήμερο, οι λάτρεις της τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο των υπολογιστών, των προηγμένων κινητών και των κάθε είδους gadgets. Στη διάθεση των επισκεπτών θα είναι ανερχόμενες ελληνικές Startups που κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών, μοναδικά παιχνίδια δράσης από ανεξάρτητα Game Studios, δυνατότητα παρακολούθησης ομιλιών και σεμιναρίων από ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους κολοσσών της τεχνολογίας όπως η Google και η Nvidia. 

Από μία τέτοια συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείπει η Volkswagen, ένα brand που οδηγεί τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις όσον αφορά στον κλάδο του αυτοκινήτου. Η Volkswagen θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ψηφιακή εποχή στην αυτοκίνηση.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια ενός Polo GTI και ενός up! GTI που θα εκτίθενται στην κεντρική αίθουσα gaming, οι φίλοι της τεχνολογίας θα γνωρίσουν όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας οδηγού και επιβατών με το αυτοκίνητο, που προσφέρει η Volkswagen. Οι εφαρμογές που θα παρουσιάζονται στα δύο μοντέλα-εκθέματα είναι οι Volkswagen Car-Net® App-Connect και Volkswagen Connect.

Όσον αφορά στο App-Connect, ουσιαστικά πρόκειται για τρεις καινοτόμες τεχνολογίες σε μία ενιαία εφαρμογή, που προσφέρει πρόσβαση σε επιλεγμένες λειτουργίες του smartphone απευθείας από το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου. Οι χάρτες, τα μηνύματα, αρχεία μουσικής, εικόνας κλπ., μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη αφής του smartphone, για εύκολη προβολή και χρήση. Στην επικοινωνία κινητού-αυτοκινήτου υποστηρίζονται όλοι οι γνωστοί σήμερα τρόποι:

·         MirrorLink™

·         CarPlay™ από την Apple

·         Android Auto™ από την Google

Με το Volkswagen Connect, ο οδηγός μπορεί συνδέοντας το smartphone μέσω ενός ειδικού βύσματος (DataPlug) να μετατρέψει το Volkswagen του σε πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει εκτός άλλων:

·         Αρχείο καταγραφής διαδρομών - ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής διαδρομών στην εφαρμογή με δυνατότητα δωρεάν εξαγωγής των δεδομένων.

·         Ανάλυση τρόπου οδήγησης –  πιο αποδοτική οδήγηση και εξοικονόμηση καυσίμων.

·         Οθόνη ανεφοδιασμού καυσίμου – με καταγραφή κάθε ενέργειας που αφορά στο ρεζερβουάρ καυσίμου και συγκέντρωση όλων των δεδομένων σε μία συνολική αναφορά.

·         Προγραμματισμό τακτικού Service και ραντεβού με εύρεση εξουσιοδοτημένου συνεργάτη Service Volkswagen.

·         Αποθήκευση της θέσης στάθμευσης του αυτοκινήτου.

·         Κλήση για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – επικοινωνία με την 24ωρη γραμμή.

H Digital Expo 2018 διεξάγεται το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με ώρες λειτουργίας 10.00-21.00. Περισσότερες πληροφορίες στο https://dexpo.gr/info/

Άμεση και δωρεάν διάθεση αυτοκινήτων από την Kosmocar σε όσους καταστράφηκε το όχημά τους στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

image

Η Kosmocar, μία ελληνική εταιρεία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στέκεται αρωγός στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, η Kosmocar αποφάσισε:

 • Την άμεση και δωρεάν διάθεση συνολικά 300 αυτοκινήτων από τις μάρκες τις οποίες αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, στους κάτοικους ή επισκέπτες των πληγεισών περιοχών, των οποίων το όχημα καταστράφηκε από τις πυρκαγιές, για περίοδο δύο μηνών, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους

H Kosmocar, αποκλειστικός εισαγωγέας των Volkswagen, Audi και Skoda στην Ελλάδα, θα διαθέσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα από τις αρχές Αυγούστου και για διάστημα δύο μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στην τηλεφωνική γραμμή 210-9981131, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτήν την ενέργεια. Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-17.00. 

Η Volkswagen στη συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο.

image

Η Kosmocar - Volkswagen είναι χορηγός της πιο εντυπωσιακής συναυλίας του εφετινού καλοκαιριού! Οι Scorpions, ένα από τα μακροβιότερα και πιο δημοφιλή συγκροτήματα ροκ μουσικής στον κόσμο, σε μία μοναδική σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, εμφανίζονται στο Καλλιμάρμαρο, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου. Σε έναν ιδιαίτερο, μοναδικού κάλλους χώρο, η συναυλία με τίτλο “Once in a Lifetime”, φιλοδοξεί να προσφέρει αυτό ακριβώς που υπόσχεται: μία μοναδική μουσική εμπειρία ζωής. Και το νέο Volkswagen T-Roc θα είναι εκεί!

Πριν μερικές ημέρες ο Klaus Meine και ο Rudolf Schenker, βασικά στελέχη της μπάντας, βρέθηκαν στην Ελλάδα για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Σε αυτήν αναφέρθηκαν με ενθουσιασμό στη συνεργασία τους με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς μία τέτοια σύμπραξη δεν είναι κάτι νέο για αυτούς. Πριν μερικά χρόνια είχαν κάνει κάτι αντίστοιχο με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, σε μία συναυλία που έμεινε ιστορική, κάτι που το ίδιο αναμένεται και για αυτήν στην Ελλάδα.

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Στέφανος Τσιαλής, Αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει με συμφωνικό ήχο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του διάσημου συγκροτήματος.

Σε δηλώσεις τους οι διάσημοι «Σκορπιοί» στάθηκαν στη σημασία που έχει για αυτούς η συγκεκριμένη συναυλία. «Δεν είναι ένα κονσέρτο αλλά ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, μία συνάντηση της κλασσικής μουσικής με το κλασσικό ροκ, είπε ο Klaus Meine, μια ξεχωριστή εμπειρία όχι μόνο για το κοινό αλλά και για εμάς τους ίδιους λόγω της συμμετοχής της ΚΟΑ και φυσικά του χώρου στον οποίο θα πραγματοποιηθεί».

Στη συνέχεια ο Rudolf Schenker πρόσθεσε: «Ήρθαμε αυτή τη χρονική στιγμή στην Ελλάδα, για να δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Από μικρό παιδί, ο πατέρας μου, που ήταν λάτρης της φιλοσοφίας, μου δίδαξε τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη αλλά και την αξία μιας χώρας όπως η Ελλάδα».

Στη σύντομη επίσκεψη στη χώρα μας για τη συνέντευξη Τύπου, για τις μετακινήσεις των δύο μελών του γκρουπ η Kosmocar – Volkswagen είχε διαθέσει δύο Arteon. Λίγο πριν την είσοδό του στο Μέγαρο Μουσικής, όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου, ο Rudolf Schenker φωτογραφήθηκε με το πεντάθυρο premium grand tourismo της Volkswagen, στέλνοντας χαιρετισμούς στους fans του group στην Ελλάδα, δίνοντας ραντεβού για τη Δευτέρα το βράδυ.

Πρώτες εικόνες του νέου Volkswagen T-Cross.

image
 • Η Volkswagen παρουσιάζει το νέο T-Cross, το πλέον compact SUV της μάρκας
 • Το νέο μοντέλο έρχεται να προστεθεί «κάτω» από το T-Roc, χαρίζοντας στη Volkswagen την πιο πλήρη γκάμα SUV στην αυτοκινητοβιομηχανία
 • Με έξυπνους και μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και βέλτιστη ευελιξία στο εσωτερικό
 • Χάρη στην πλατφόρμα MQB το νέο T-Cross διαθέτει μία σειρά από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, από μεγαλύτερες κατηγορίες μοντέλων

Το T-Cross, οι πρώτες εικόνες του οποίου αποκαλύφθηκαν σήμερα, θα είναι το επόμενο μέλος στην οικογένεια των SUV της Volkswagen. Είχε παρουσιαστεί το 2016 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ως μία σχεδιαστική σπουδή και πλέον η τελική έκδοση είναι λίγο πριν τη γραμμή παραγωγής. Με το T-Cross, η Volkswagen επεκτείνει τη σειρά των Οχημάτων Ελεύθερου Χρόνου (Sport Utility Vehicles) προς το «κάτω» άκρο, παρουσιάζοντας ένα ακόμη πιο κόμπακτ μοντέλο.

“I am more than one thing” – αυτό είναι το διεθνές σύνθημα του νέου T-Cross και η Volkswagen είναι πεπεισμένη ότι όντως, το νέο μοντέλο θα δώσει άλλη πνοή στην κατηγορία. Η παγκόσμια πρεμιέρα του T-Cross έχει προγραμματισθεί για το φθινόπωρο. Έως τότε, η Volkswagen δίνει μία πρόγευση του μελλοντικού της SUV, που θα έρθει να προστεθεί δίπλα στα T-Roc, Tiguan και Touareg, κατά σειρά μεγέθους.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.107 χιλιοστά και έχει δοθεί προτεραιότητα στην λειτουργική και ελκυστική σχεδίαση. Αποκλειστικά προσθιοκίνητο και με μία σειρά από έξυπνες, καινοτόμες λύσεις στο εσωτερικό και άφθονους για την κατηγορία χώρους, το T-Cross θα είναι σε θέση να χαρίσει μικρές και μεγάλες περιπέτειες μέσα στην πόλη ή μακριά από αυτή. Πράγματι, η μεταβλητή πλατφόρμα (MQB) διασφαλίζει εκπληκτικά μεγάλους χώρους. Για παράδειγμα το πίσω κάθισμα μπορεί να ρυθμιστεί κατά μήκος ώστε να δημιουργείται περισσότερος χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών ή για τις αποσκευές.

Τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας MQB αποτυπώνονται σε κάθε σημείο του T-Cross που θα προσφέρει από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στην κατηγορία του. Οι κορυφαίες προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας σε συνδυασμό με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και εξαιρετική ενεργητική ασφάλεια, δημιουργούν ένα απόλυτα ασφαλές compact SUV. Ενδεικτικά, στο στάνταρ εξοπλισμό του T-Cross θα περιλαμβάνεται σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών (Pre Crash), σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου με αναγνώριση πεζών & City Emergency Braking και το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist).

Εκτός της Ευρώπης, το νέο T-Cross θα ενισχύσει την γκάμα των SUV της μάρκας και στην Κίνα και τη Νότια Αμερική. 

Η Volkswagen έγραψε ιστορία με το I.D. R Pikes Peak – ρεκόρ όλων των εποχών.

image
 • Η Volkswagen κατέρριψε το ρεκόρ ανάβασης στον περίφημο αγώνα του Pikes Peak, με το I.D. R Pikes Peak, σπάζοντας το φράγμα των 8 λεπτών
 • Τα 7΄ 57΄΄ 148 εκατοστά που σημείωσε το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Volkswagen είναι ο καλύτερος χρόνος όλων των εποχών στη διάσημη ανάβαση
 • Ο Γάλλος πιλότος Ρομαίν Ντυμά, στο τιμόνι του I.D. R Pikes Peak, κατέβασε το χρόνο που είχε σημειώσει ο Σεμπαστιάν Λέμπ το 2013, κατά 16 ολόκληρα δευτερόλεπτα
 • Το I.D. R Pikes Peak, κάνει εντυπωσιακή είσοδο ως το σπορ μέλος στην I.D., την αμιγώς ηλεκτρική νέα οικογένεια μοντέλων της Volkswagen, με τις δάφνες του νικητή

Το απόγευμα της Κυριακής ήταν μία ιστορική μέρα όχι μόνο για τη Volkswagen, αλλά την αυτοκίνηση γενικότερα. Το I.D. R Pikes Peak, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Volkswagen, στα χέρια του Γάλλου πιλότου Ρομαίν Ντυμά (Romain Dumas), ανέβηκε τη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, στο βουνό του Κολοράντο, σε χρόνο ρεκόρ 7΄ 57΄΄ 148 εκατοστά. Το περίπου 680 ίππων πρωτότυπο, όχι μόνο βελτίωσε κατά 16 ολόκληρα δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ, του επίσης Γάλλου Σεμπαστιάν Λεμπ από το 2013, αλλά έδωσε μία σαφή εικόνα του μέλλοντος που έρχεται, αφήνοντας πίσω του πολλά ισχυρά πρωτότυπα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παράλληλα, ο Ρομαίν Ντυμά έγινε μέλος ενός πολύ ιδιαίτερου club νικητών του διάσημου αγώνα, που περιλαμβάνει μερικά ονόματα-θρύλους του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ο Βάλτερ Ρέρλ, η Μισέλ Μουτόν, ο Στιγκ Μπλόμκβιστ.

Σχεδόν 20 χιλιόμετρα απόστασης, 156 απαιτητικές στροφές, υψομετρική διαφορά 2.900 μέτρων, μία και μόνη ευκαιρία. Το περίπου 1.100 κιλών – μαζί με τις μπαταρίες – πρωτότυπο, αποδείχθηκε το ιδανικό όχημα για την κατάρριψη του ρεκόρ. Καινοτόμα τεχνολογία αιχμής που χαρακτηρίζεται από υψηλή ισχύ, βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας, ελαχιστοποιημένο βάρος και εξελιγμένη αεροδυναμική, με ένα και μόνο στόχο, να γράψει ιστορία. Στον υπεραιωνόβιο αγώνα, ο Ρομαίν Ντυμά απολαμβάνει τη σαμπάνια του νικητή για 4η φορά στην καριέρα του, αυτή όμως είναι η πιο ένδοξη.

Στην προσπάθεια για την ιστορική νίκη, η Volkswagen είχε δώσει σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ακόμα και αυτή η διαδικασία της φόρτισης, ήταν αποτέλεσμα τόσο στρατηγικής όσο και ανάπτυξης τεχνολογίας με «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, σε περίπτωση διακοπής του αγώνα, θα έπρεπε να είναι δυνατή η πλήρης φόρτιση του μονοθέσιου σε λιγότερο από 20 λεπτά. Την απαιτούμενη για τη φόρτιση ηλεκτρική ενέργεια, παρείχαν γεννήτριες στους πρόποδες του Pikes Peak, οι οποίες χρησιμοποιούσαν γλυκερίνη ως καύσιμο. Η γλυκερίνη, η οποία παράγεται κατά την παρασκευή βιοντίζελ, καίγεται χωρίς την έκλυση επιβλαβών αερίων ή παραγωγή στερεών αποβλήτων. Από τη φύση της είναι μή-τοξική ενώ θεωρείται ακίνδυνη και χρησιμοπποιείται σε πολλές άλλες εφαρμογές, ακόμα και στη βιομηχανία τροφίμων ή καλλυντικών.

Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στο συγκεκριμένο project δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά και τη συγκίνησή τους. Σε λιγότερο από 250 μέρες, από την ανακοίνωση της πρόθεσης της Volkswagen να καταρρίψει το ρεκόρ μέχρι την πετυχημένη κατάληξη, επιστήμονες, σχεδιαστές, μηχανικοί μαζί με την αγωνιστική ομάδα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, πρώτα σε ένα αγώνα ενάντια στο χρόνο για τη σωστή προετοιμασία. Στο τέλος, ανέλαβε ο Ρομαίν Ντυμά ο οποίος, με την εμπειρία και το ταλέντο του, έφερε σε πέρας το τελευταίο στάδιο του project.              

H Volkswagen βραβεύεται ως ο πιο καινοτόμος μεγάλος κατασκευαστής.

image
 • Η Volkswagen κυριάρχησε στα βραβεία “Automotive Innovations Awards”
 • Αναδείχθηκε ως ο πιο καινοτόμος μεγάλος κατασκευαστής στον κόσμο, ενώ απέσπασε πρώτα βραβεία και σε τρεις άλλες επιμέρους κατηγορίες
 • Μία στις τέσσερις σημαντικές καινοτομίες της περασμένης χρονιάς ανήκει στη Volkswagen

Για 3η συνεχή χρονιά η Volkswagen αναδείχθηκε ο πιο καινοτόμος μεγάλος κατασκευαστής στον κόσμο, στο θεσμό των βραβείων “Automotive Innovations Awards”. Πρόκειται για έναν ετήσιο, μεγάλου κύρους διεθνή διαγωνισμό που συνδιοργανώνουν το “Center of Automotive Management” και η εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers. Παράλληλα, η Volkswagen έλαβε αντίστοιχα βραβεία στις κατηγορίες «εναλλακτικών κινητήριων συστημάτων», «τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης» και «ασφάλεια και συμβατικά κινητήρια συστήματα».

Τα βραβεία απονέμονται με βάση τα αποτελέσματα μίας εξειδικευμένης μελέτης που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα. Η μελέτη αυτή απλώνεται σε βάθος επταετίας και αναλύει τόσο το προφίλ των καινοτομιών που έχουν παρουσιαστεί στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτό το διάστημα όσο και τις τεχνολογικές τάσεις που παρουσιάζει η κάθε μάρκα για το μέλλον.

Η επιτροπή στάθηκε στο γεγονός ότι τη χρονιά που πέρασε η Volkswagen παρουσίασε 62 διαφορετικές καινοτομίες. Αυτές αντιπροσωπεύουν το 26% όλων των καινοτομιών που παρουσίασαν συνολικά οι μεγάλοι κατασκευαστές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μία στις τέσσερις σημαντικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν πέρυσι προερχόταν από τη Volkswagen!

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις παρακάτω καινοτομίες:

 • Τον κινητήρα του Golf 1.5 TSI EVO ACT 130PS ο οποίος όταν το φορτίο που δέχεται δεν είναι υψηλό, απενεργοποιεί δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους του εξοικονομώντας καύσιμο. Ο ίδιος κινητήρας, όταν συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων, σε περιπτώσεις πολύ χαμηλού φορτίου απενεργοποιείται εντελώς, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να ρολάρει ελεύθερα, λειτουργώντας ως όχημα μηδενικών ρύπων
 • Ο τρικύλινδρος κινητήρας του up! GTI με τετραοδικό καταλύτη και φίλτρο κυψελοειδούς δομής για αποδοτική κατακράτηση μικροσωματιδίων
 • Το design του νέου Arteon, ως ένα ευρύχωρο και ταυτόχρονα κομψό τετράθυρο κουπέ στο άνω σκέλος της μεσαίας κατηγορίας

Επιπρόσθετα, δέκα άλλες καινοτομίες οδήγησαν στη βράβευση της Volkswagen στην κατηγορία των εναλλακτικών κινητήριων συστημάτων. Ανάμεσά τους, η νεώτερη έκδοση του e-Golf που πλέον έχει αυτονομία που αγγίζει τα 300 χλμ. και επιπλέον ισχύ 20 PS καθώς και το Polo TGI, η έκδοση φυσικού αερίου του μοντέλου, με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο CO2.

Ο καινοτόμος χαρακτήρας της Volkswagen αναδείχθηκε και με τη βράβευσή της για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Εδώ, ξεχώρισε πάλι το Arteon, για το “Emergency Assist 2.0” – υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης με ενεργό σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας με τέτοια τεχνολογία δεύτερης γενιάς. Αν ο οδηγός είναι σε αδυναμία να ελέγξει το αυτοκίνητό του για λόγους υγείας, οι υπόλοιποι οδηγοί προειδοποιούνται από το ίδιο το αυτοκίνητο το οποίο αυτόνομα κινείται προς τη δεξιά λωρίδα, όπου και ακινητοποιείται.

Στον έβδομο ετήσιο διαγωνισμό των βραβείων “Automotive Innovations Awards”, υποβλήθηκαν προς εξέταση σχεδόν 1.300 καινοτομίες, από περισσότερες από 60 εταιρείες.

«Κινητήρας της Χρονιάς» ο 1.0 TSI του up! GTI.

image
 • O «χιλιάρης» τρικύλινδρος κινητήρας της Volkswagen κατακτά ένα από τα πλέον επίζηλα διεθνή βραβεία στην αυτοκινητοβιομηχανία
 • Το βραβείο “International Engine of the Year” απονέμεται κάθε χρόνο από επιτροπή αποτελούμενη από κορυφαίους δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο
 • Ο 1.0 TSI που «φοράει» το up! GTI επιτυγχάνει υψηλή ισχύ 115PS χάρη σε τεχνολογικές καινοτομίες όπως turbo τελευταίας γενιάς, υψηλή πίεση ψεκασμού καυσίμου (350bar) κλπ.
 • Παράλληλα πληροί τις πολύ αυστηρές προδιαγραφές Euro 6 (κατά WLTP και RDE), με χρήση τετραοδικού καταλύτη με φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων

Ένα ακόμα σημαντικό διεθνές βραβείο για τη Volkswagen. Ο 1.0 TSI, ο τρικύλινδρος κινητήρας 999 κ.εκ. που εξοπλίζει το νέο up! GTI, αναδείχθηκε “Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για το 2018” (International Engine of the Year 2018). Πρόκειται για ένα από τα πλέον έγκυρα, υψηλού κύρους βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο, που απονέμεται σε ετήσια βάση από μία επιτροπή κορυφαίων δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου. Για αυτή τη χρονιά, οι εκλέκτορες εξέτασαν υποψηφιότητες σε 12 διαφορετικές κατηγορίες. Ο «χιλιάρης» κινητήρας του up! GTI, του εισαγωγικού στον κόσμο των GTI μοντέλων με προτεινόμενη τιμή λιανικής από 15.620 €, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία έως 1.000 κ.εκ.. Εντυπωσίασε τόσο για τις επιδόσεις όσο και το χαμηλό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Ο τρικύλινδρος TSI των 115 ίππων είναι ο πρώτος κινητήρας του είδους του με τετραοδικό καταλύτη ενώ διαθέτει και φίλτρο κυψελοειδούς δομής για κατακράτηση μικροσωματιδίων. Η εξελιγμένη σχεδίαση του τρικύλινδρου κινητήρα σε συνδυασμό με τη χρήση του νέου καταλύτη εξασφαλίζουν ένα εντυπωσιακό νούμερο ισχύος (115 PS) ενώ παράλληλα ικανοποιούνται οι αυστηρές απαιτήσεις Euro 6 (EU 6AG) εκπομπής ρύπων. Το αποτέλεσμα; Ένας προηγμένος, ισχυρός κινητήρας μόλις 1.000 κ.εκ. με πολύ «καθαρή» λειτουργία!

Ο νέος – παρουσιάστηκε μόλις πριν δύο μήνες – κινητήρας διαθέτει turbo με ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα διαφυγής (wastegate), πολλαπλή εισαγωγής με ενσωματωμένο εναλλάκτη θερμότητας (intercooler) και πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή. Ο ψεκασμός του καυσίμου γίνεται με πολύ υψηλή για βενζινοκινητήρα πίεση (350 bar), κατευθείαν στους θαλάμους καύσης. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας, ο μικρών διαστάσεων και ιδιαίτερα ελαφρύς – μόλις 78 κιλά – κινητήρας αποδίδει ισχύ 115 ίππων στην περιοχή ανάμεσα στις 5.000 και 5.500 σ.α.λ.. Ήδη από τις 2.000 σ.α.λ. υπάρχει διαθέσιμη η μέγιστη ροπή των 200 Nm, η οποία παραμένει σταθερή μέχρι τις 3.500 σ.α.λ..

Πέρα από την υψηλή ισχύ, σίγουρα προαπαιτούμενο για ένα μοντέλο της οικογένειας GTI, οι μηχανικοί της Volkswagen στόχευσαν εξαρχής στην ελάχιστη εκπομπή ρύπων. Ο τρικύλινδρος κινητήρας διαθέτει πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών. Ανέμεσά τους, ο πιεζοηλεκτρικός ψεκαστήρας υψηλής πίεσης 5 οπών, στροβιλοσυμπιεστής τελευταίας τεχνολογίας, νέα πιστόνια και hi-tech σύστημα διαχείρισης καυσαερίων με τετραοδικό καταλυτικό μετατροπέα με φίλτρο κυψελοειδούς δομής για κατακράτηση μικροσωματιδίων. Το τελευταίο, παγιδεύει και κατακρατεί μικροσωματίδια σε ποσοστό έως και 95%. Επιπλέον, ο κινητήρας διαθέτει και τριοδικό καταλύτη, με τα αυστηρά όρια του Euro 6 να ικανοποιούνται ακόμα και κάτω από βαρύ φορτίο χρήσης.

Το πρότυπο Euro 6 (EU 6AG, Euro 6d-TEMP) περιλαμβάνει μετρήσεις κατανάλωσης σύμφωνα με το WLTP και την RDE, τις νέες διαδικασίες μέτρησης εκπομπής ρύπων, με πιο ρεαλιστικό χαρακτήρα. Οι μετρήσεις διεξάγονται τόσο σε δυναμόμετρο όσο και στο δρόμο.

H Kosmocar Volkswagen χορηγός του “ Dance for Life Beto Perez Zumba® Masterclass” στις 9 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ.

image
 • Η Kosmocar-Volkswagen ήταν χορηγός του Zumbathon, της ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει η  Γέφυρα Ζωής με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του έργου της
 • Στην εφετινή εκδήλωση παρευρέθηκε και έδωσε το ρυθμό σε περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες ο ίδιος ο εμπνευστής του Zumba Fitness, o Κολομβιανός Beto Perez

Η Kosmocar-Volkswagen, για άλλη μια φορά στάθηκε αρωγός στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει η Γέφυρα Ζωής, ο μή κερδοσκοπικός οργανισμός που διατηρεί έναν εθελοντικό πολυχώρο δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία. Το Zumbathon, όπως αποκαλείται αυτή η εκδήλωση της Γέφυρας Ζωής, έχει τη μορφή ενός μαζικού happening χορού, με στόχο να συγκεντρώσει οικονομικούς πόρους για τη συνέχιση του έργου της. Και ο χορός δεν είναι άλλος από το Zumba Fitness (www.zumba.com), που συνδυάζει άσκηση με χορό, σε ένα. Με τη διαφορά ότι εφέτος, στην ετήσια εκδήλωση παρευρέθηκε – και έδωσε το ρυθμό – και ο ίδιος ο εμπνευστής του Zumba Fitness, ο Beto Perez!

Ο Κολομβιανός Perez δημιούργησε το Ζumba Fitness στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και  μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια κατάφερε να στήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο με εκπαιδευτές Zumba, σε πάνω από 185 χώρες, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα καθημερινά να λικνίζονται στο ρυθμό των χορογραφιών του. Μία από τις ειδικεύσεις που μπορεί να αποκτήσει ένας εκπαιδευτής Zumba είναι και το Zumba Gold, μια ειδική πιστοποίηση για να μπορεί να διδάξει σε άτομα με αναπηρία.

Το Σάββατο που μας πέρασε, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, στο ΟΑΚΑ, μαζεύτηκαν περισσότεροι από 2.000 λάτρεις του Zumba. Είχαν τη μοναδική ευκαιρία, για περισσότερες από 5 ώρες, να λικνιστούν στη μουσική του αγαπημένου τους χορού, με τον ίδιο τον «ιδρυτή» του Zumba επί σκηνής! Παράλληλα, κάθε συμμετέχων με το κόστος εισιτηρίου συνεισέφερε στο συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε και το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά το έργο της Γέφυρας Ζωής.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, η Kosmocar-Volkswagen είχε διαθέσει ένα στόλο από αυτοκίνητα, για τη μετακίνηση του Beto Perez και των συνεργατών του, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να χορέψουν Zumba με το διάσημο Λατινοαμερικάνο εμπνευστή του χορού.

Το Volkswagen e-Golf στην 1η θέση του “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018”.

image
 • Το ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf στην 1η θέση του “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018”, αγώνα με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα που διεξήχθηκε στη Θεσσαλονίκη
 • Το e-Golf κέρδισε και το διαγωνισμό κατανάλωσης ενέργειας, με αντίπαλους τόσο ηλεκτρικά όσο και υβριδικά μοντέλα
 • Ο αγώνας διοργανώθηκε από το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., συγκεντρώνοντας και διεθνείς συμμετοχές

Με θρίαμβο του e-Golf, ολοκληρώθηκε το «Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018». Το ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, επίσημη συμμετοχή της Kosmocar στον αγώνα, κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μετά από συναρπαστική μάχη με έντονο ανταγωνισμό. Παράλληλα, το e-Golf κατέκτησε την 1η θέση και στο διαγωνισμό κατανάλωσης ενέργειας (ενεργειακή κατάταξη) ανάμεσα τόσο σε ηλεκτρικά όσο και υβριδικά οχήματα.

Ο αγώνας, που τελεί υπό την αιγίδα της FIA και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι του Electric and  New Energy Championship, διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), στις 26-27 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη. Την εκκίνηση έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ο τερματισμός έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το e-Golf, με πλήρωμα τους Θωμά Παπαπάσχο και Γιάννη Χαρπίδη, βρέθηκε από νωρίς στην πρωτοπορία και παρέμεινε στην 1η θέση μέχρι το τέλος. Κάλυψε απροβλημάτιστα τα 262,95 χλμ. ειδικών διαδρομών, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να φτάσει την ονομαστική αυτονομία των 300 χλμ. ακόμα και στις δύσκολες και απαιτητικές από πλευράς ωραρίων, συνθήκες ενός αγώνα.

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018 είχε πολύ ενδιαφέρον από άποψη συμμετοχών, συγκεντρώνοντας γνωστά πληρώματα και από το εξωτερικό. Ανάμεσά τους, οι Ιταλοί πρωταθλητές του 2017, Kofler - Gaioni με Tesla S90D και οι Dedikοv - Dedikova από τη Βουλγαρία, με Renault Zoe. Συνολικά, τη σημαία εκκίνησης είδαν 9 ηλεκτρικά (BEV) και 6 υβριδικά οχήματα, ανάμεσά τους και BMW i3 με range extender, Toyota Auris, Zhidou D2.

Το e-Golf αρχικά κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό ενεργειακής απόδοσης, καταναλώνοντας 20% λιγότερες kWh ενέργειας από τους ανταγωνιστές του, ανάμεσά τους και κατεξοχήν αυτοκίνητα πόλης. Η συνολική μέση κατανάλωση του e-Golf στη διαδρομή των 262,95 χλμ. ήταν μόλις 9,7 kWh/100χλμ., που μεταφράζεται σε κόστος κίνησης σημαντικά μικρότερο των 2 € / 100χλμ.!

Όσο ξεκάθαρη ήταν η επικράτηση του e-Golf στο διαγωνισμό κατανάλωσης ενέργειας, τόσο αμφίρροπος αποδείχθηκε ο διήμερος αγώνας. Οι Παπαπάσχος-Χαρπίδης κατέκτησαν την 1η θέση μετά από συγκλονιστική μάχη με τους Kofler - Gaioni, με 361 βαθμούς ποινής έναντι 363 των Ιταλών πρωταθλητών του 2017. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι 2 βαθμοί που χώρισαν τα δύο πληρώματα, αντιστοιχούν σε διαφορά μόλις 0,2 δευτερολέπτων, στο σύνολο του αγώνα.     

Η Kosmocar Volkswagen συμμετέχει στο "Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018".

image

Στις 26-27 Μαΐου η Kosmocar Volkswagen συμμετέχει στο "Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018", που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων στη Θεσσαλονίκη. Τα χρώματα της Volkswagen θα εκπροσωπήσει το νέο e-Golf, που συνδυάζει δυναμικές επιδόσεις με αυτονομία που φτάνει τα 300 χλμ!

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018 είναι εκδήλωση του τύπου των Ράλλυ Ακριβείας. Κάθε διαγωνιζόμενος συλλέγει βαθμούς ποινής από τις Δοκιμασίες Ακριβείας αλλά και από τις μεταξύ τους συνδετήριες διαδρομές.

Η εκδήλωση αποτελείται από δύο ημερήσια σκέλη. Το σκέλος 1 του Σαββάτου  26 Μαΐου είναι 102,67 χλμ και το μήκος του σκέλους 2 της Κυριακής 27 Μαΐου είναι 160,28 χλμ.

Η εκκίνηση της εκδήλωσης θα δοθεί στο χώρο του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην παραλία του Λευκού πύργου της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 26 Μαίου. Το πρώτο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει στις 15:15. Η σειρά εκκίνησης θα ακολουθεί τον αριθμό συμμετοχής κάθε αυτοκινήτου και οι εκκινήσεις θα δίνονται κάθε πρώτο λεπτό της ώρας. 

Η Εικονική Πραγματικότητα στην υπηρεσία της Volkswagen.

image
 • Η Volkswagen χρησιμοποιεί την Εικονική Πραγματικότητα για να σχεδιάσει και εξελίξει μοντέλα της, πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά και - κυρίως - πιο τεχνολογικά προηγμένα
 • Τριάντα μηχανικοί Εικονικής Πραγματικότητας στο Wolfsburg σχεδιάζουν εικονικά τα μοντέλα του μέλλοντος, βγαλμένα από τα σύνορα της φαντασίας
 • Εντυπωσιακή η παρουσία της Volkswagen στην εφετινή CEBIT 2018

H Volkswagen έχει πάθος με την τεχνολογική πρωτοπορία και αναζητεί συνεχώς νέους τρόπους για την εξέλιξη των μοντέλων της. Ένας από αυτούς είναι και η Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality - VR), που πολύς κόσμος – μάλλον εσφαλμένα – έχει ταυτίσει αποκλειστικά με τα βιντεοπαιχνίδια. Κάθε άλλο, η Volkswagen χρησιμοποιεί τη VR για να σχεδιάσει, εξελίξει και φέρει μερικά βήματα πριν από την παραγωγή, συναρπαστικά μοντέλα από ένα μέλλον που είναι πιο κοντά απ’ ότι φανταζόμαστε.

Τα τελευταία χρόνια η Volkswagen έχει προσλάβει πολλούς προγραμματιστές με τεράστια εμπειρία στη VR. Ένας από αυτούς είναι ο 26χρονος David Kuri, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν για μια διεθνή εταιρεία παιχνιδιών για υπολογιστές. Ο David, πλέον, μαζί με περίπου 30 συναδέλφους του εργάζεται στο Virtual Engineering Lab στο Wolfsburg, με βασική του αποστολή την υποστήριξη της Τεχνολογικής Εξέλιξης και του Σχεδιασμού, ψηφιοποιώντας διαδικασίες και μετατρέποντας την εικονική πραγματικότητα σε ένα πρακτικό εργαλείο.  

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το David να είναι βυθισμένος σε έναν άλλον κόσμο και να κατασκευάζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Όχι πραγματικό, αλλά εικονικό. Στην πράξη δεν το κατασκευάζει καν, αλλά το σχεδιάζει: το αμάξωμα όμορφο και αεροδυναμικό, οι προβολείς στρογγυλοί, οι χειρολαβές λεπτές - ο David τα σχεδιάζει όλα αυτά με έντονες κινήσεις του χεριού και του βραχίονά του στον αέρα. Το καινούργιο αυτοκίνητο που σχεδιάζει ο David γρήγορα και δημιουργικά στον αέρα δεν θα κατασκευαστεί ποτέ - παρά τη ρετρό γοητεία που διαθέτει. Με τη βοήθειά του David οι σχεδιαστές θα μπορούν να δημιουργήσουν την εικόνα ενός νέου μοντέλου της Volkswagen στην παραμικρή του λεπτομέρεια. Εικονικά, χωρίς να έχει κατασκευαστεί κάτι, κερδίζοντας τόσο σε χρόνο όσο και χρήμα.

Ο David Kuri βλέπει πολλούς τομείς εφαρμογής της εικονικής πραγματικότητας στη Volkswagen. Για παράδειγμα στις αεροδυναμικές προσομοιώσεις. «Εκεί υπάρχει μεγάλη ανάγκη εικονικών δοκιμών μοντέλων» λέει χαρακτηριστικά, καθώς τα αυτοκίνητα μπορούν να αντιμετωπίζουν διάφορες εικονικές οδηγικές και περιβαλλοντικές καταστάσεις. «Στην εικονική πραγματικότητα το αυτοκίνητο μπορεί να ακολουθεί ένα δρόμο με συνεχείς στροφές σε μια ορεινή περιοχή της Νότιας Ιταλίας ή να κινείται σε έναν αυτοκινητόδρομο στη Βόρεια Γερμανία», λέει ο David.  

Η Volkswagen στη CEBIT 2018 (12 - 15 Ιουνίου)

Στην πιο διάσημη έκθεση πληροφορικής και τεχνολογίας στον κόσμο, στην εφετινή CEBIT 2018, ο όμιλος Volkswagen θα δώσει το παρών στην Αίθουσα της Μελλοντικής Ματακίνησης (Future Mobility Hall). Εκεί, θα διοργανώσει ένα forum, με κοινό και ειδικούς, με συναρπαστικές παρουσιάσεις και ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις. Θα υπάρχει μια ευρεία θεματολογία, από τους νέους τρόπους ψηφιακού σχεδιασμού αυτοκινήτων - με τη χρήση και της Εικονικής Πραγματικότητας - έως την έρευνα με κβαντική υπολογιστική (quantum computing). Από τα δοκιμαστικά πρότζεκτ στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης εντός του Ομίλου μέχρι τη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις με την υποστήριξη δεδομένων. Επίσης, θα υπάρξει και μια παγκόσμια τεχνολογική πρεμιέρα, κάτι για το οποίο προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος.  

Volkswagen I.D. R Pikes Peak – η ηλεκτρική κατάκτηση της κορυφής.

image
 • Η Volkswagen παρουσιάζει ένα ξεχωριστό super sports car: το I.D. R Pikes Peak
 • Η Volkswagen στοχεύει στην κατάρριψη του ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, στον περίφημο αγώνα του Pikes Peak
 • 680 ίπποι – 650 Nm ροπής, βάρος λιγότερο από 1.100 κιλά
 • Το I.D. R Pikes Peak επιταχύνει 0-100 σε μόλις 2,25 δευτερόλεπτα, ταχύτερο από Formula 1 & Formula E

Μία νέα εποχή για τη Volkswagen στους αγώνες. Αποκαλύφθηκε το αμιγώς ηλεκτρικό της υπεραυτοκίνητο, το I.D. R Pikes Peak. Με ισχύ που φτάνει τους 680 ίππους (500kW), 650Nm ροπής, και βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.100 κιλά, το συγκεκριμένο υπεραυτοκίνητο στις 24 Ιουνίου 2018 θα λάβει μέρος στην εμβληματική ανάβαση του Pikes Peak, στο Colorado Springs των ΗΠΑ. Στόχος της Volkswagen; Να σπάσει το ρεκόρ των 8΄ 57΄΄ 118 εκατοστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στον «Αγώνα προς τα Σύννεφα», (Race to the Cloud), όπως συμβολικά αποκαλείται. 

Για την επίτευξη του στόχου, το I.D. R Pikes Peak σίγουρα θα κάνει μία τεράστια εκτίναξη προς το μέλλον. Τόσο μεταφορικά όσο και ρεαλιστικά: τα 0-100 έρχονται σε μόλις 2,25 δευτερόλεπτα, επίδοση που αφήνει πίσω ακόμα και τα μονοθέσια της Formula 1 και της Formula E.

Βασικός στόχος στην εξέλιξη του Volkswagen I.D. R Pikes Peak, ήταν η ιδανική ισορροπία μεταξύ αποθήκευσης ενέργειας και συνολικού βάρους. Σε αντίθεση με τα κοινά αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι απόλυτες επιδόσεις δεν ήταν αυτοσκοπός. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου της Volkswagen για το Pikes Peak, αναδεικνύονται ακόμα και από το όνομά του: To “R”, που έχει γίνει πλέον συνώνυμο των επιδόσεων, και το “I.D.” – που συμβολίζει τις ευφυείς ‘E-τεχνολογίες’ της Volkswagen.

Όπως και με το εντυπωσιακό Golf με τους δύο κινητήρες που έλαβε μέρος στο Pikes Peak το 1985, 1986 και το 1987, έτσι και τώρα οι μηχανικοί επέλεξαν τη λύση των δύο κινητήριων συνόλων. Το I.D. R Pikes Peak διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι εξασφαλίζουν στον αυτοκίνητο συνολική ισχύ που φτάνει τους 680 ίππους (500kW).

Σε αναλογία με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα παραγωγής, ως βασική μονάδα αποθήκευσης ενέργειας επιλέχθηκε η λύση των συσσωρευτών ιόντων λιθίου. Οι απαιτήσεις από τις κυψέλες της μπαταρίας είναι τεράστιες. Η πυκνότητα ισχύος είναι κρίσιμος παράγοντας για το σύστημα, κατά την παραγωγή υψηλής τάσης. Σε αντίθεση όμως με τα μοντέλα μαζικής παραγωγής, όπου ο στόχος είναι η εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής εμβέλειας, οι μηχανικοί της αγωνιστικής ομάδας επεδίωξαν να επιτύχουν την μέγιστη απόδοση ισχύος.

Στα 20 χιλιόμετρα της ανάβασης, έχουμε παραγωγή σχεδόν του 20% της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας όχι από τους συσσωρευτές αλλά από ανάκτηση ενέργειας: στη φάση του φρεναρίσματος, οι ηλεκτροκινητήρες, όπου σε αυτή την περίπτωση λειτουργούν ως γεννήτριες, μετατρέπουν σε ηλεκτρική ένα μέρος της ενέργειας πέδησης και τροφοδοτούν στη συνέχεια την μπαταρία.

Από σήμερα ξεκινά για τη Volkswagen το πρόγραμμα δοκιμών. Και ειδικά οι δοκιμές είναι από τις πλέον ιδιότυπες προκλήσεις του Pikes Peak. Στη διαδρομή των 19,99 χιλιομέτρων της ανάβασης στο Colorado Springs οι δοκιμές είναι πολύ περιορισμένες και μόνο σε ορισμένα τμήματα. Για το λόγο αυτό, η πλειονότητά τους δεν γίνεται στην πραγματική διαδρομή, αλλά σε πίστα.

Στο τιμόνι του Volkswagen I.D. R Pikes Peak, στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ, θα βρεθεί ο κορυφαίος στον κόσμο οδηγός τέτοιων διαδρομών και τρεις φορές νικητής του Pikes Peak, ο Γάλλος Ρομαίν Ντυμά (Romain Dumas). Αυτή τη φορά, θα προσπαθήσει, στο τιμόνι του Volkswagen I.D. R Pikes Peak, να σπάσει το ρεκόρ της κατηγορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο 39χρονος Γάλλος λατρεύει αυτό το είδος των προκλήσεων. Εκτός των 3 νικών στο Pikes Peak, έχει επίσης ανέβει και 2 φορές στο 1ο σκαλί του βάθρου στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Συμπτωματικά, ο Ντυμά, που έχει σαν πρότυπό του το θρύλο των αγώνων Τζάκυ Ιξ, έχει γεννηθεί στην Alès, την πόλη της Γαλλίας όπου βρίσκεται η πίστα όπου θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμές του I.D. R Pikes Peak.

Η μεγάλη μέρα είναι η 24η Ιουνίου 2018! Εκκίνηση σε υψόμετρο 2.862μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, 1.440μ κάθετης ανάβασης, 156 στροφές, 100% άσφαλτος, και όλα αυτά σε ένα και μοναδικό πέρασμα, σε μία μόνον προσπάθεια. Για την κατάρριψη του ρεκόρ δεν αρκεί μόνο η τέλεια κατάσταση μηχανής και οδηγού, αλλά και ο ρόλος που θα διαδραματίσουν οι καιρικές συνθήκες. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, στα 4.302μ. που βρίσκεται η κορυφή και ο τερματισμός του Pikes Peak, η θερμοκρασία να βρίσκεται κάτω από το μηδέν, ακόμα και το Ιούνιο.

Η Kosmocar-Volkswagen στο 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

image
 • Η Kosmocar-Volkswagen Επίσημος Χορηγός του 13ου Διεθνή Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 1 Απριλίου
 • Το ηλεκτρικό e-Golf χρησιμοποιήθηκε ως επίσημo όχημα χρονομέτρησης του αγώνα
 • Πολύ επιτυχημένη η παρουσία των αθλητών της Volkswagen Running Team, με δύο αθλητές και τρεις αθλήτριες να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών

H Kosmocar-Volkswagen ήταν Επίσημος Χορηγός του 13ου Διεθνή Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 1 Απριλίου. Η Kosmocar υποστήριξε το σημαντικότερο εαρινό αθλητικό γεγονός της συμπρωτεύουσας διαθέτοντας στους διοργανωτές ένα στόλο από μοντέλα της Volkswagen. Σε ρόλο οχήματος χρονομέτρησης του αγώνα χρησιμοποιήθηκε ένα ηλεκτροκίνητο e-Golf σε μπλε χρώμα. Αθόρυβο και με μηδενικούς ρύπους, το e-Golf ήταν ο ιδανικός προπομπός του αγώνα.

Ο διεθνής μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης έχει εξελιχθεί σε θεσμό, με το 13ο αγώνα της σειράς να ξεπερνά όλους τους προηγούμενους σε οργανωτική αρτιότητα, αγωνιστικό ενδιαφέρον, αλλά και σε κέφι, χάρη στις εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις που στήθηκα» στην καρδιά της πόλης. Το ρεκόρ συμμετοχών και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν πολλοί Έλληνες Ολυμπιονίκες σε συνδυασμό με τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, συνέτειναν σε μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση.

Παράλληλα με το διεθνή μαραθώνιο οργανώθηκε και Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μέτρων καθώς και δρόμοι μικρότερων αποστάσεων, προσφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να συμμετάσχουν αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνολικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 20.000, με τους δρομείς να προέρχονται από 63 χώρες από πέντε ηπείρους, με το νεαρότερο να είναι 9 ετών και το γηραιότερο 96!  

Η Kosmocar-Volkswagen, επιπλέον της χορηγίας, είχε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες με τη δική της ομάδα δρομέων, την «Volkswagen Running Team», η οποία αποτελείται από φίλους της μάρκας καθώς και εργαζόμενους του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Eμπόρων της Kosmocar.

Στο μαραθώνιο δρόμο των 42.195 μ., δύο εκπρόσωποι της Volkswagen Running Team, ο Γιάννης Κρέκας και ο Κυριάκος Συμιριώτης, κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Ανέβηκαν στο βάθρο πίσω από τον Κενυάτη Ντάνιελ Ρότιτς, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, σε χρόνο 2.16.04, έναν από τους καλύτερους στην ιστορία του θεσμού.

Εντυπωσιακή επιτυχία για τη Volkswagen Running Team στην κατηγορία των γυναικών, στα 10.000 μ., με τις τρεις πρώτες αθλήτριες στον τερματισμό να ανήκουν στην ομάδα! Στην πρώτη θέση τερμάτισε Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, περσινή θριαμβεύτρια του Μαραθώνιου, 2η η Στεφανί Λεοντιάδου και 3η όπως και πέρσι, η Βασιλική Καραγεωργάκη.

To T-ROC στην 23η Athens Xclusive Designers Week, από 29/3 έως και 1/4.

image

 Όλα τα celebrities στο Ζάππειο της Αθήνας για την μεγαλύτερη εκδήλωση μόδας - που έχει γίνει θεσμός - με πρωταγωνιστές καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους σχεδιαστές της ελληνικής αλλά και της διεθνούς σκηνής, καθώς και γνωστά fashion brands.
Ανάμεσά τους και στην ξεχωριστή θέση του official car, το T-ROC δίνει το δικό του στίγμα, που συνδυάζει μοντέρνα σχεδίαση και υψηλή αισθητική. Το νέο compact SUV της Volkswagen θα κλέψει όλα τα βλέμματα των επισκεπτών με τον ανατρεπτικό crossover σχεδιασμό του, την υψηλή τεχνολογία και τις αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης. Συναντήστε το στην 23η Athens Xclusive Designers Week για ακόμη περισσότερη έμπνευση, ζώντας μια μοναδική αισθητική εμπειρία.

Η Volkswagen Κύριος Χορηγός του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

image

Την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια της Volkswagen θα έχει ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου με την συμμετοχή χιλιάδων δρομέων από όλο τον κόσμο. Με ένα στόλο 16 αυτοκινήτων Volkswagen στη διάθεση της διοργάνωσης και με το ηλεκτροκίνητο e-Golf να συνοδεύει τον αγώνα ως όχημα χρονομέτρησης, η Kosmocar-Volkswagen στηρίζει ως Κύριος Χορηγός το μεγάλο αυτό αθλητικό θεσμό.

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

 

Open House Festival με το Volkswagen T-Roc.

image

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Η δράση Open House έχει πραγματοποιηθεί ήδη τέσσερεις χρονιές στην πόλη των Αθηνών (4-6 Απριλίου 2014, 15-17 Μαϊου 2015, 15-17 Απριλίου 2016, 31 Μαρτίου-2 Απριλίου 2017) με μεγάλη ανταπόκριση από το ευρύ κοινό. Το 2017 στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 500 εθελοντές, οι οποίοι επιμελήθηκαν τις ξεναγήσεις σε 109 χώρους, ενώ σημειώθηκαν συνολικά περίπου 33.000 επισκέψεις μέσα σε ένα τριήμερο.

Το πέμπτο OPEN HOUSE Athens προγραμματίζεται για το σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2018, με παράλληλες δράσεις που ξεκινούν λίγες μέρες νωρίτερα. Διαβάστε περισσότερα για το Open House Project στο http://www.openhouseathens.gr/ 

Το Volkswagen T-Roc συμμετέχει στην ενέργεια Open House Athens και φωτογραφίζεται δίπλα σε κτίρια με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Η σχεδίαση του T-Roc προδίδει μία ισχυρή προσωπικότητα: τολμηρή, φρέσκια, προσεγμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και έτσι ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα του Open House.

Επισκευτείτε τα κτίρια του Open House Festival βρείτε το T-Roc και ανεβάστε τις φωτογραφίες σας με #trocgoestooha.

Η Volkswagen στην έκθεση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκης «AUTOFESTIVAL 2018».

image

Η Έκθεση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκης «AUTOFESTIVAL 2018» είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στα Περίπτερο 13 και 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το διάστημα 16-18 & 23-25 Μαρτίου. Η Volkswagen δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη γιορτή αυτοκινήτου στη βόρεια Ελλάδα.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Νέο Polo, το Νέο T-Roc, το Νέο Tiguan R-Line, το up! & Golf με κινητήρες φυσικού αερίου ενώ τα e-up! & e-Golf θα δώσουν δυναμικό παρόν εκπροσωπώντας το μέλλον της αυτοκίνησης με ηλεκτρική ενέργεια. Τέλος, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην ελληνική αγορά το νέο μέλος της οικογένειας GTI, το δυναμικό και ευέλικτο up! GTI.

I.D. VIZZION – Πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

image
 • I.D. VIZZION: το AUTO-κίνητο του μέλλοντος – με ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης
 • I.D. VIZZION: προηγμένη τεχνολογία για πιο «καθαρές», ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις
 • I.D. VIZZION: φουτουριστικό εσωτερικό και νέες δυνατότητες ελέγχου
 • Η δυναμική της Σειράς Μοντέλων I.D.: από το κόμπακτ ηλεκτροκίνητο Golf έως το πλήρως αυτοματοποιημένο  premium σεντάν
 • Η ηλεκτροκίνητη γκάμα Volkswagen: Μέχρι το 2025 έχουν προγραμματιστεί 20 ολοκαίνουργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η Volkswagen χαράσσει το δρόμο της αυτοκίνησης του μέλλοντος και το αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στο επερχόμενο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με το I.D. VIZZION. Ένα πρωτοποριακό concept car που το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημά του το καθιστά εντελώς καθαρό κατά την κυκλοφορία, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στις μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, το νέο πρωτότυπο θα αποκαλύψει πόσο κομψή και πλήρης συγκινήσεων για οδηγό και επιβάτες μπορεί να είναι η σχεδιαστική ταυτότητα ενός οχήματος στο μέλλον. Στο εσωτερικό, το I.D. VIZZION φέρνει την επανάσταση και την ελευθερία οδήγησης αφού δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά χειριστήρια ελέγχου ή το τιμόνι.

Η μεγαλύτερη και πιο καινοτόμα τεχνολογικά σειρά νέων μοντέλων στην ιστορία της Volkswagen, περνά στο επόμενο στάδιο. Μετά την παρουσίαση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων I.D., η Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα concept με προχωρημένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αυτό είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς, για όλα τα σύγχρονα Volkswagen. Ο στόχος είναι η εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων για πιο φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις, με υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ και θα είναι διαθέσιμο και για άτομα που σήμερα είναι αποκλεισμένα από τη χαρά της οδήγησης, π.χ. λόγω της ηλικίας τους.

Το νέο πρωτότυπο I.D. VIZZION αποτελεί το τέταρτο μέλος της οικογένειας Volkswagen I.D.. Χάρη στην επαναστατική τεχνολογία, τον πλήρως αυτοματοποιημένο χειρισμό και την κομψή εμφάνιση, το πολυτελές σεντάν αντικατοπτρίζει την τεχνολογική και σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Volkswagen στα μελλοντικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στο εσωτερικό του I.D. VIZZION οι μηχανικοί αποκαλύπτουν νέες πτυχές της αυτόνομης οδήγησης. Ένας «ψηφιακός οδηγός», τεχνολογικό αποτέλεσμα των συστημάτων υποβοήθησης της αυτόνομης τεχνολογίας, διασφαλίζει τον απροβλημάτιστο έλεγχο και την  κίνηση του αυτοκινήτου κάνοντας μη απαραίτητη την παρουσία του τιμονιού και των κλασικών χειριστηρίων. Κάτι που για τον «οδηγό» και τους επιβάτες σημαίνει μία νέα διάσταση αναφορικά με την ασφάλεια και την άνεση. Το concept car κινείται, στρίβει και κατευθύνεται εντελώς αυτόνομα στο έντονο κυκλοφοριακό, επιτρέποντας στους επιβαίνοντες να αξιοποιήσουν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Φανταστείτε έναν εικονικό οικοδεσπότη με τον οποίο οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω φωνητικών εντολών ή ανέπαφα, με χειρονομίες και ο οποίος γνωρίζει τις προσωπικές τους προτιμήσεις –χάρη σε ένα ενσωματωμένο ψηφιακό οικοσύστημα– και προσαρμόζεται σε κάθε έναν τους ξεχωριστά.

Το κινητήριο σύστημα του I.D. VIZZION, που έχει μήκος 5,11 μέτρα, έχει ισχύ 225 kW. Η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 111 kWh διασφαλίζει μία αυτονομία μέχρι και 665 χιλιόμετρων, όταν υπάρχει και τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Χάρη στην έξυπνη διαχείριση της ροής ενέργειας οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται για να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση και τετρακίνηση.

Το I.D. VIZZION επιδεικνύει ξεκάθαρα τις τεράστιες δυνατότητες της αμιγώς ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής της Volkswagen. Θα αποτελέσει τον βασικό κορμό των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen προσφέροντας μεγάλη αυτονομία και χαμηλό κόστος χρήσης. Έως το 2025, η μάρκα σκοπεύει να λανσάρει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με αφετηρία το 2020, οπότε θα παρουσιαστεί το I.D.2, ένα κόμπακτ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ μετά από λίγο καιρό θα ακολουθήσει ένα νέο ηλεκτρικό SUV – το I.D. CROZZ3 – καθώς και το I.D. BUZZ4, ένα ευρύχωρο οικογενειακό μοντέλο.

Η Kosmocar-Volkswagen χορηγός του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

image

·            Η Kosmocar-Volkswagen χορηγός του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

·            Έμπρακτη στήριξη της Kosmocar-Volkswagen σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη, με διεθνή εμβέλεια

·            Ένας στόλος από Tiguan, Passat, Golf και το νέο Polo, μαζί με τα Multivan, στη διάθεση των οργανωτών για τις ανάγκες του φεστιβάλ

Η Kosmocar-Volkswagen είναι χορηγός ενός από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της Βόρειας Ελλάδας, του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που υποδέχθηκε το κοινό την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Μαρτίου. Μέσα από τη συγκεκριμένη χορηγία, η Kosmocar-Volkswagen συμμετέχει ενεργά σε μία εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας, υπογραμμίζοντας έμπρακτα την υποστήριξή της σε ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει τον πολιτισμό, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πόλη σε όλο τον κόσμο.

Στο εφετινό, 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται 180 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και 48 μικρού μήκους. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της διάσημης Γαλλίδας – με ελληνική καταγωγή – δημιουργού Ανιές Βαρντά, σε συνσκηνοθεσία με τον JR, με τίτλο «Πρόσωπα & Ιστορίες». Πρόκειται για ένα αισιόδοξο road movie που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που μάλιστα άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ, ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ στον εφετινό διαγωνισμό, καθιστώντας την 89χρονη σκηνοθέτιδα ως τη γηραιότερη υποψήφια για Όσκαρ όλων των εποχών. Ας σημειωθεί ότι η Βαρντά έχει ήδη λάβει Τιμητικό Όσκαρ, για το σύνολο της καριέρας της.

Για τις ανάγκες του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης η Kosmocar-Volkswagen, ως Επίσημος Χορηγός Μετακινήσεων του φεστιβάλ, έχει διαθέσει ένα στόλο 12 αυτοκινήτων, που αποτελείται από Passat, Tiguan, Golf καθώς και το νέο Polo. Επιπλέον, έχει παραχωρηθεί ένα Volkswagen Multivan για τις μετακινήσεις VIP προσκεκλημένων.

Βράβευση της Kosmocar-Volkswagen στην «Ημέρα του Μαραθώνιου».

image

Τιμητική βράβευση για την Kosmocar – Volkswagen, στο πλαίσιο της Ημέρας του Μαραθώνιου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση, τιμήθηκαν οι χορηγοί και συντελεστές των δύο κορυφαίων διοργανώσεων του είδους για το 2017 στη Βόρεια Ελλάδα, του 12ου Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου.

Η Kosmocar – Volkswagen, ως Επίσημος Χορηγός των δύο αγώνων, είχε διαθέσει ένα στόλο 16 αυτοκινήτων. Ανάμεσά τους και το ηλεκτροκίνητο e–Golf, ως όχημα χρονομέτρησης του μαραθώνιου αγώνα καθώς και το ηλεκτροκίνητο e-up!, σε ρόλο οχήματος χρονομέτρησης του νυκτερινού ημιμαραθώνιου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kosmocar-Volkswagen δεν είχε περιοριστεί αποκλειστικά στη χορηγία των δύο αγώνων. Είχε ενεργό συμμετοχή με τη δική της ομάδα δρομέων, την «Volkswagen Running Team», η οποία αποτελείται από φίλους της μάρκας καθώς και εργαζόμενους του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Eμπόρων της Kosmocar. Μάλιστα δρομείς της Volkswagen Running Team στο μεν Μαραθώνιο κατέκτησαν τις πρώτες δύο θέσεις στους άνδρες, στο δε ημιμαραθώνιο τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η Ημέρα του Μαραθώνιου αποτέλεσε την εναρκτήρια εκδήλωση των φετινών αγώνων, του 13ου Διεθνή Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 και του 7ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2018. Η Kosmocar-Volkswagen θα είναι επίσημος χορηγός και στους δύο αγώνες.

Η Volkswagen κυριάρχησε στις δοκιμές του Euro NCAP το 2017.

image

Εξαιρετική επίδοση της Volkswagen στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP για το 2017

Τρία μοντέλα της Volkswagen βρέθηκαν στην πρώτη θέση σε τρεις από τις έξι κατηγορίες στις οποίες κατατάσσει τα αυτοκίνητα ο Euro NCAP

To νέο Polo αναδείχθηκε το ασφαλέστερο supermini, το T-Roc το αφαλέστερο compact SUV και το Arteon το ασφαλέστερο μεγάλο πολυτελές για το 2017

-   Η κατάκτηση της πρώτης θέσης συνεπάγεται και τον χαρακτηρισμό “Best in Class” για τα τρία μοντέλα

Η Volkswagen κυριάρχησε στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP για τη χρονιά που πέρασε. Τρία μοντέλα της Volkswagen βρέθηκαν στην πρώτη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, από τις έξι συνολικά στις οποίες κατατάσσει τα μοντέλα ο οργανισμός. To νέο Polo αναδείχθηκε το ασφαλέστερο στα supermini, το νέο T-Roc το ασφαλέστερο στα compact SUV και το Arteon το ασφαλέστερο στα μεγάλα πολυτελή για τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα, τα τρία μοντέλα κατέκτησαν τον χαρακτηρισμό “Best in Class”, ως τα κορυφαία στην κατηγορία τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως κάθε χρόνο, ο Euro NCAP, o ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών ασφάλειας για τα νέα αυτοκίνητα, έδωσε στη δημοσιότητα τα μοντέλα που είχαν την καλύτερη επίδοση ανά κατηγορία στις δοκιμές του προηγούμενου έτους. Τα αυτοκίνητα κατηγοριοποιούνται από τον Euro NCAP σε έξι ομάδες: τα supermini, τα μικρά οικογενειακά, τα μικρά MPV, τα compact SUV, τα μεγάλα SUV και τα μεγάλα πολυτελή.

Οι δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP εξετάζουν και κρίνουν τα αυτοκίνητα ως προς την προστασία ενήλικων επιβατών, την προστασία παιδιών επιβατών, την προστασία πεζών και τέλος, τα συστήματα ασφάλειας-υποβοήθησης οδηγού. Λαμβάνονται υπ’ όψιν μόνο συστήματα που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Κάθε αυτοκίνητο βαθμολογείται για κάθε ένα από τα παραπάνω κριτήρια και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ειδικού αλγόριθμου που σταθμίζει τη βαρύτητα κάθε κατηγορίας, προκύπτει ένα τελικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας τα κορυφαία, τα Best in Class ανά κατηγορία.

Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε κατηγορίας σε ετήσια βάση έχει σκοπό, εκτός άλλων, να αναδείξει την εξέλιξη σε θέματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας αλλά και να επισημάνει ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα τη δεδομένη στιγμή. Με πολλά αυτοκίνητα να έχουν αποσπάσει από το 1997 που ιδρύθηκε ο Euro NCAP την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων αλλά και τις δοκιμές να γίνονται όλο και πιο αυστηρές και απαιτητικές, ένα μοντέλο που αναδεικνύεται κορυφαίο μία χρονιά σίγουρα είναι καλύτερο από αντίστοιχα παρελθόντων ετών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κατηγοριοποίηση είναι απαραίτητη, καθώς άλλη είναι η συμπεριφορά που επιδεικνύει για παράδειγμα ένα μεγάλο SUV από ένα supermini, καθιστώντας τη σύγκριση ανάμεσα σε ομοειδή αμαξώματα αναγκαία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Euro NCAP στο https://www.euroncap.com/en/ratings-rewards/best-in-class-cars/2017/ 

Βραβείο «Χρυσό Τιμόνι 2017» για το Volkswagen Arteon.

image

Το Volkswagen Arteon κατέκτησε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Μία επιτροπή στην οποία εκτός άλλων συμμετείχαν πρώην και νυν παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλλυ όπως ο Βάλτερ Ρερλ και ο Σεμπαστιάν Οζιέ, δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου με πολλά χρόνια εμπειρίας, μεγάλα ονόματα στο design, το connectivity (συνδεσιμότητα), μηχανικοί και αεροδυναμιστές και – για πρώτη φορά – εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, ανέδειξαν το εντυπωσιακό σεντάν της Volkswagen στην πρώτη θέση στην κατηγορία των «μεσαίων και πολυτελών μοντέλων» για το 2017, απονέμοντάς του το «Χρυσό Τιμόνι 2017».

Η απονομή του βραβείου έγινε σε ειδική τελετή στο κτίριο του εκδοτικού οίκου Axel-Springer, που εκδίδει τα AUTO BILD και Bild am Sonntag, έντυπα που διοργανώνουν το διαγωνισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το βραβείο παρέλαβε ο Δρ. Φρανκ Γουέλς (Frank Welsch), μέλος του Δ.Σ. του κλάδου επιβατικών της Volkswagen, αρμόδιος για την ανάπτυξη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την αποδοχή που έχει γνωρίσει το νέο Arteon. Κάθε σημείο πάνω σε αυτό το σπορ σεντάν εκφράζει το τεράστιο πάθος που έβγαλαν σχεδιαστές και μηχανικοί στην εξέλιξή του. Το “Χρυσό Τιμόνι 2017” αποτελεί την αναγνώριση της δουλειάς που έχουν κάνει όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το project».

Το Χρυσό Τιμόνι απονέμεται κάθε χρόνο, σε μοντέλα που διαγωνίζονται στις εξής κατηγορίες: μικρά και compact, μικρά SUV, μεγάλα SUV, μεσαία-πολυτελή και τέλος σπορ μοντέλα. Το βαρύτιμο τρόπαιο για το 2017 διεκδίκησαν συνολικά 42 μοντέλα, από τα οποία οι αναγνώστες των Auto Bild, Bild am Sonntag και των θυγατρικών τους σε 20 χώρες ανά την Ευρώπη, ανέδειξαν μέσα από ψηφοφορία τα τέσσερα επικρατέστερα σε κάθε κατηγορία. Στη συνέχεια, ακολούθησαν δοκιμές στην πίστα του Μπαλόκο, στην Ιταλία, με την επιτροπή αποτελούμενη από 53 προσωπικότητες από διάφορους χώρους, να καταλήγει στους τελικούς νικητές μέσα από μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.

Στην αιτιολόγηση της απονομής του βραβείου στο Arteon, τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι το μοντέλο της Volkswagen ξεχωρίζει ως «ένα αληθινό all-rounder, ένα gran turismo με εξαιρετικά ζυγισμένο πλαίσιο, τεχνολογικά προηγμένους κινητήρες και άψογο σύστημα διεύθυνσης». Το Arteon διατίθεται στην Ελλάδα με πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και πληθώρα συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, άνεσης και ασφάλειας, αποκλειστικά σε δίλιτρους κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου και τιμές που ξεκινούν από τα 39.900 €. 

Η Volkswagen Επίσημος Χορηγός του 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

image

H Kosmocar - Volkswagen στηρίζει ως Επίσημος Χορηγός τον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου με την συμμετοχή περίπου 20.000 δρομέων από όλο τον κόσμο.

Με τον στόλο αυτοκινήτων της Volkswagen στη διάθεση της διοργάνωσης και με το ηλεκτροκίνητο e-up! Powerted by Protergia να συνοδεύει τον αγώνα ως όχημα χρονομέτρησης, η Kosmocar - Volkswagen συνεχίζει την έμπρακτη στήριξή της στους δύο μεγαλύτερους αθλητικούς θεσμούς της Βόρειας Ελλάδας, καθώς ήταν Επίσημος Χορηγός και στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» του περασμένου Απριλίου.

Οι δύο διοργανώσεις, οι οποίες πέραν του αθλητικού, έχουν κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, επιστημονικό, ιστορικό και τουριστικό χαρακτήρα, αποτελούν την εαρινή και τη φθινοπωρινή γιορτή της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η Volkswagen θα «τρέξει» στον Protergia 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης με τη δική της ομάδα δρομέων, την “VOLKSWAGEN RUNNING TEAM”, στην οποία θα πάρουν μέρος περίπου 250 φίλοι της μάρκας Volkswagen, καθώς και εργαζόμενοι του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Eμπόρων της Kosmocar.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

Η Volkswagen θα διαθέτει στο σημείο του τερματισμού, ειδικό χώρο με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της e-up! powered by Protergia και e-Golf, στον οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για την νέα εποχή της αυτοκίνησης μέσα από την πρόταση ηλεκτροκίνησης της Volkswagen.  

Η Volkswagen κερδίζει το “Βραβείο Καινοτομίας 2017”.

image

Πλήθος βραβείων καινοτομίας και σχεδίασης απονεμήθηκαν στη Volkswagen στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ 2017). Η μεγαλύτερη διάκριση για τη Volkswagen αφορούσε το Βραβείο Plus X “Βραβείο Καινοτομίας 2017” για τον τίτλο της πιο καινοτόμου εταιρίας.

Ο Klaus Bischoff, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Volkswagen, παρέλαβε το κορυφαίο βραβείο εκ μέρους της εταιρίας. Το Βραβείο Plus X είναι ένα μία από τις πλέον εξέχουσες διακρίσεις παγκοσμίως για την τεχνολογία, τον αθλητισμό και το lifestyle. Απονέμεται σε εταιρίες ως αναγνώριση της ποιοτικής και τεχνολογικής ανωτερότητας των προϊόντων τους.

Εκτός από αυτό το πρώτο βραβείο, τέσσερα ακόμη μοντέλα της Volkswagen εξασφάλισαν στις αντίστοιχες κατηγορίες τους σφραγίδες ποιότητας για να συνεχίσουν στη διεκδίκηση του βραβείου για το αυτοκίνητο της χρονιάς στο πλαίσιο του Βραβείου Plus X:

-          I.D. BUZZ1: “Πρωτότυπο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017”

-          Golf: “Compact Επιβατικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017”

-          Atlas: “SUV της Χρονιάς 2017”

-          Arteon: “Sedan της Χρονιάς 2017”

Επιπλέον, το νέο Arteon πήρε την υψηλότερη θέση "Best of Best" στην κατηγορία "Exterior and Interior Volume Brand" στον φετινό διαγωνισμό “Automotive Brand Contest”. Η διεθνής κριτική επιτροπή τεκμηρίωσε την απόφασή της ως εξής: “Στο Arteon, οι σχεδιαστές από το Wolfsburg ενσάρκωσαν με εξαιρετική αυτοπεποίθηση τη μορφή του μέλλοντος σε ένα όχημα μαζικής παραγωγής. Συνδύασαν τα σχεδιαστικά στοιχεία ενός σπορ αυτοκινήτου με την κομψότητα και ευρυχωρία ενός κουπέ, ενώ ταυτόχρονα κατάφεραν να ενσωματώσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής πολλά από τα στιλιστικά χαρακτηριστικά και τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του πρωτότυπου μοντέλου”.

Το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδίασης (Rat für Formgebung) διοργανώνει κάθε χρόνο τον διαγωνισμό “Automotive Brand Contest” για να ξεχωρίσει αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας σχεδίασης. Ξεκίνησε ως θεσμός το 1953 με την πρωτοβουλία του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και θεωρείται παγκοσμίως ως κορυφαίο κέντρο αναγνώρισης ποιότητας στον χώρο της σχεδίασης.

Volkswagen και Deutsche Telekom διασυνδέουν το αυτοκίνητο με το σπίτι!

image

Βρίσκεστε ακόμη στον δρόμο και όμως σας απασχολούν πράγματα που έχετε να κάνετε  στο σπίτι. Όσο παράδοξο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο, είναι μια πραγματικότητα που  συμβαίνει πολλές φορές. Στη Διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών και καταναλωτικών αγαθών IFA 2017 οι Volkswagen και Deutsche Telekom παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να διασυνδεθούν με τα σπίτια τους μέσω του συστήματος infotainment του οχήματός τους. Ξεκινώντας αυτό το Σεπτέμβριο, θα είναι σε θέση να ελέγχουν ορισμένες οικιακές συσκευές μέσα από το αυτοκίνητό τους.

Ποιος δεν είναι εξοικειωμένος με αυτή την κατάσταση; Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά φτάνετε στο σπίτι σας αλλά δεν έχετε τον χρόνο για να χαλαρώσετε. Το σύστημα ασφαλείας (ο συναγερμός) είναι ενεργοποιημένος, όλα τα φώτα είναι σβηστά, τα παραθυρόφυλλα είναι ανοιχτά και στις ψυχρότερες περιόδους η θερμοκρασία δωματίου είναι πολύ χαμηλή: τουλάχιστον μέχρι να οργανωθείτε με την άφιξή σας και να ενεργοποιήσετε το σύστημα θέρμανσης…

Έφτασε όμως η ώρα να μπει τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία. Χάρη στην εφαρμογή Volkswagen Car-Net App Connect είναι εφικτός ο χειρισμός των τεχνολογικών χαρακτηριστικών του Magenta SmartHome ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως διάφοροι τύποι οικιακών συσκευών και συστημάτων και δίχως να είναι αναγκαία η χρήση smartphone –παρέχοντας μία απόλυτα ασφαλή διασύνδεση μεταξύ του οχήματος και του πρωτόκολλου επικοινωνίας Internet of Things (IoT). Η αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας απαιτεί την ύπαρξη ενός Android smartphone με τεχνολογία MirrorLinkTM καθώς και το Volkswagen Car-Net App Connect. Από το Μάϊο του 2015, το Volkswagen App Connect είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλα τα μοντέλα Volkswagen και πάνω από 50 smartphones γνωστών κατασκευαστών όπως είναι οι HTC, LG, Samsung, Sony κ.α.

Στη CeBIT 2017, η Volkswagen και η Deutsche Telekom είχαν παρουσιάσει το concept για ακόμα μεγαλύτερη διασύνδεση αυτοκινήτου και σπιτιού. Η πιλοτική έκδοση που παρουσιάστηκε το Μάρτιο γίνεται τώρα πραγματικότητα. Πριν περάσει ο Σεπτέμβριος, οι οδηγοί αυτοκινήτων Volkswagen θα έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν την εφαρμογή Smart Home της Deutsche Telekom μέσω του συστήματος infotainment του οχήματος τους και συνεπώς να βιώσουν μια νέα εμπειρία διασύνδεσης και ευελιξίας.

Στην έκθεση IFA που πραγματοποιείται στο Βερολίνο (1-6 Σεπτεμβρίου), οι επισκέπτες στο περίπτερο της Deutsche Telekom που βρίσκεται στην αίθουσα 21Α μπορούν να βιώσουν σε δράση την εμπειρία «Volkswagen και Smart Home». Χρησιμοποιώντας ένα Volkswagen e-Golf ως μέσο επίδειξης, οι επισκέπτες θα δουν πώς ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να απενεργοποιηθεί, πως τα εξωτερικά φώτα μπορούν να ανάβουν, και φυσικά πως το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού μπορεί να ρυθμιστεί από το αυτοκίνητο, πριν καν ανοίξει η πόρτα του σπιτιού. 

5 αστέρια για το νέο Volkswagen Arteon από τον EuroNCAP!

image

Η κορυφαία διάκριση επιβεβαιώνει τα άριστα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει το νέο μοντέλο της Volkswagen

Euro NCAP: "Η υψηλότερη βαθμολογία έως τώρα που έχει σημειώσει μοντέλο της κατηγορίας στην προστασία των πεζών"

Στις πρόσφατες δοκιμές αξιολόγησης του νέου Arteon από τον έγκριτο οργανισμό Euro NCAP η Volkswagen πέτυχε για μία ακόμη φορά άριστα αποτελέσματα σε όλες τις δοκιμασίες πρόσκρουσης. Ο ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός οργανισμός που αξιολογεί την προστασία που παρέχουν τα νέα επιβατικά μοντέλα απέδωσε στο Arteon την υψηλότερη βαθμολογία του των 5 αστεριών.

Η νέα διάκριση δεν επισφραγίζει απλά την υψηλή προστασία για τους ενήλικες και τα παιδιά που βρίσκονται σε ένα Arteon, αλλά και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης που είναι στάνταρ καθώς και τις επιδόσεις του στον τομέα της «προστασίας πεζών» (Pedestrian protection). Σύμφωνα με τον Euro NCAP, το Arteon αναδείχθηκε ως το πολυτελές μοντέλο με την υψηλότερη επίδοση στην προστασία των πεζών, με την επιτυχία αυτή να οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στο εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης πέδησης (emergency braking) που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του.

Η βράβευση με 5 αστέρια από τους ειδικούς του Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) αναδεικνύει το Arteon ως μία από τις ασφαλέστερες επιλογές στην κατηγορία του. Το προηγμένο σύνολο από ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης προσφέρει την υψηλότερη ασφάλεια για τους επιβάτες προλαμβάνοντας και αποτρέποντας περιπτώσεις σύγκρουσης, όταν παράλληλα η βέλτιστη δομή του πλαισίου συμπληρώνει μαζί με τις ζώνες ασφαλείας και τους αερόσακους ένα πληρέστατο πακέτο παθητικής ασφάλειας.

Η συνολική αξιολόγηση των 5 αστέρων διαμορφώνεται κυρίως από τέσσερις δοκιμές. Στην προστασία ενηλίκων το νέο gran turismo της Volkswagen πέτυχε μία επίδοση στο 96% του μέγιστης δυνατής, όταν στην προστασία των παιδιών το ποσοστό αυτό ήταν εξίσου υψηλό αγγίζοντας το 85%. Η πολύ υψηλή επίδοση του 85% στην προστασία των πεζών οφείλεται εν μέρει στον πετυχημένο συνδυασμό και λειτουργία του στάνταρ συστήματος αυτόνομης πέδησης και στην προστασία για τους πεζούς.

Στην προστασία που προσφέρουν τα συστήματα υποβοήθησης το Arteon σημείωσε μία ακόμη υψηλή επίδοση (82%), χάρη σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνει το Front Assist και το σύστημα αυτόνομης πέδησης, το σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών (preCrash), την υπενθύμιση χρήσης ζώνης ασφαλείας για όλες τις θέσεις, το Adaptive cruise control και το νέας γενιάς ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist).

 

 

Το νέο Arteon ξεκινάει άμεσα την εμπορική του πορεία στην Ελληνική αγορά θέτοντας νέα δεδομένα στην πολυτελή κατηγορία. 

Γερμανικό Βραβείο Κινητικότητας.

image

Η οργάνωση «Germany – Land of Ideas» και το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών απένειμαν το Βραβείο Ασφάλειας για το 2017 στη VolkswagenΤο Emergency Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Έκτακτης Ανάγκης) αναγνωρίσθηκε ως πρωτοποριακή καινοτομία, ενώ η 2η γενιά του συστήματος είναι διαθέσιμη στο Arteon

Το Emergency Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Έκτακτης Ανάγκης) αναγνωρίσθηκε ως πρωτοποριακή καινοτομία, ενώ η 2η γενιά του συστήματος είναι διαθέσιμη στο Arteon

To Emergency Assist της Volkswagen κέρδισε το βραβείο German Mobility Award 2017 (Γερμανικό Βραβείο Κινητικότητας 2017). Το βραβείο απονεμήθηκε στη Volkswagen από την οργάνωση “Germany – Land of Ideas” και το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών για την ασφαλή και έξυπνη κινητικότητα.

O Stefan Gies, επικεφαλής Εξέλιξης Αναρτήσεων της μάρκας Volkswagen, αποδεχόμενος το βραβείο δήλωσε: «Το Emergency Assist συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ατυχημάτων. Χάρη στη συνεχή εξέλιξη των συστημάτων μας υποβοήθησης του οδηγού έχουμε πετύχει να είμαστε πρωτοπόροι της κινητικότητας του μέλλοντος. Το βραβείο αυτό είναι μια αναγνώριση των δυνατοτήτων αλλά και της αφοσίωσης της ομάδας εξέλιξής μας».

Τα πιο πολλά από τα συστήματα υποβοήθησης της Volkswagen έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζουν την επιβάρυνση του οδηγού κατά τη διάρκεια των καθημερινών του μετακινήσεων και να κάνουν την οδήγηση όσο το δυνατόν πιο άνετη. Παράλληλα υπάρχουν και συστήματα που ενεργοποιούνται μόνο όταν ο οδηγός εμπλέκεται ή τείνει να εμπλακεί σε μια κατάσταση που είναι έξω από τα συνηθισμένα. Έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν τόσο τους επιβαίνοντες όσο και τους άλλους χρήστες των δρόμων. Το Emergency Assist  της 2ης γενιάς είναι ένα τέτοιο σύστημα. Ενσωματώνει τις λειτουργίες του Lane Assist (Σύστημα Ελέγχου Διατήρησης Πορείας), του ACC (Ενεργό Cruise Control), του Side Assist (Σύστημα Αλλαγής Λωρίδας) και του Park Assist (Σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης), ενώ τα πλαίσια των δυνατοτήτων του περιλαμβάνουν ακόμα και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Μια 16μελής επιτροπή με πρόεδρο την βουλευτή του Γερμανικού Κοινοβουλίου και Κονοβουλευτική Υφυπουργό του Γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών Dorothee Bär επέλεξε τους συνολικά 10 νικητές αυτής της χρονιάς. Μαζί με την Ute Weiland, Διευθύνουσα Σύμβουλο της οργάνωσης «Germany – Land of Ideas», βράβευσε τους νικητές το βράδυ της 28ης Ιουνίου στο Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών.

Στη διαδικασία επιλογής των βραβείων συμμετείχαν συνολικά 170 start-ups, εταιρείες, οργανώσεις και ερευνητικά κέντρα από όλη τη Γερμανία.

Το Volkswagen up! είναι μεγάλος χορηγός της μοναδικής παράστασης-παγκόσμιο φαινόμενο Breakin’ Mozart.

image

Το up! είναι ο μεγάλος χορηγός στην ανατρεπτική και απρόβλεπτη παράσταση Breakin’ Mozart, η οποία ύστερα από 100 sold-out εμφανίσεις στο Βερολίνο με περισσότερους από 60.000 θεατές, έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό της Αθήνας στις 29/6 (Τεχνόπολις/Γκάζι) και της Θεσσαλονίκης στις 30/6 (Μέγαρο Μουσικής).

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα breakdance DDC, ο βραβευμένος με Echo μουσικός, μαέστρος και σκηνοθέτης όπερας Christoph Hagel και η σοπράνο Anna Krauja, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό θέαμα που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους, ανατρέποντας τα στερεότυπα στην κλασική μουσική και το breakdance.

Οι νέοι χορευτές συναντούν την πρόκληση του Μότσαρτ και συνδυάζουν για πρώτη φορά το breakdance με τη μουσική του παιδιού-θαύμα από τη Βιέννη. Χαρακτηριστικές κινήσεις Urban Dance εκτελούνται πανέμορφα και με τέλειο συγχρονισμό, συνδυάζοντας μοντέρνες hip-hop διασκευές, δυνατά techno beats, χορό και ακροβατικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

Από ένα τόσο πρωτότυπο, νεανικό, φρέσκο, ανατρεπτικό και φαντασμαγορικό θέαμα που θα μαγέψει το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Volkswagen up! 

Με τη μοντέρνα και νεανική του σχεδίαση το Volkswagen up! αποτελεί το ιδανικό city break κάθε φορά που το οδηγείς και το απολαμβάνεις. 

image

H Kosmocar A.E., ο Γενικός Εισαγωγέας στην Ελλάδα των Volkswagen, Audi, Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, Bentley, Bugatti και Ducati δίνει πλέον την δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με προνόμια ίδια με αυτά ενός καινούριου. Με το πρόγραμμα Das WeltAuto της Volkswagen αλλάζει η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Προσφέροντας πιστοποιημένα αυτοκίνητα τόσο για την κατάσταση τους όσο και την λειτουργία τους αλλά και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, όμοιες με αυτές που απολαμβάνει κάθε αγοραστής των καινούργιων αυτοκινήτων, των μαρκών που εκπροσωπούμε,θέλουμε η αγορά του νέου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σας να είναι μια μοναδικά ευχάριστη εμπειρία.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή να ανταλλάξετε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σας με ένα νέο, στη   Das WeltAuto   θα έχετε το μικρότερο δυνατόν ρίσκο, μηδέν. Εδώ κάνουμε τα πάντα να διασφαλίσουμε πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την κατάσταση του αυτοκινήτου, την τιμή και κάθε λεπτομέρεια όλων των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Επιπλέον, εάν απλά θέλετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας, ελάτε να σας κάνουμε εμείς μια προσφορά για την αγορά του απολύτως τοις  μετρητοίς.    

Όλα μας τα αυτοκίνητα έχουν επιλεγεί προσεκτικά με ξεκάθαρα κριτήρια ηλικίας και διανυθέντων χιλιόμετρων ώστε να μην έχουν διανύσει περισσότερα από 120.000χλμ και να είναι ηλικίας μέχρι 7 ετών. Για να κάνουμε την επιλογή σας πιο εύκολη τα χωρίζουμε σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει:

image

Ενημερωθείτε για τους κινητήρες diesel EA 189.

image

Ενημερωθείτε για πληροφορίες σύμφωνα με το άρθρο 33
του ευρωπαϊκού κανονισμού χημικών προϊόντων REACH.

image

Πιο κοντά στην πραγματική κατανάλωση: το WLTP αναθεωρεί τις τιμές κατανάλωσης.

Οι νέες τιμές κατανάλωσης ισχύουν απο τον Σεπτέμβριο του 2017. Αυτές υπολογίζονται βάσει του νέου προτύπου WLTP. Το WLTP συμβολίζει το Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure. Πρόκειται για μία παγκοσμίως τυποποιημένη διαδικασία δοκιμών για τον προσδιορισμό κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Βρείτε τί σημαίνει αυτό για εσάς και το Volkswagen σας.

Αίτηση για βεβαίωση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εισαγωγής Volkswagen

Αγαπητέ Πελάτη, 

Για την έκδοση βεβαίωσης μεταχειρισμένου οχήματος εισαγωγής θα πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:

 • Κατεβάζετε την αίτηση σε pdf από παρακάτω
 • Τυπώνετε και συμπληρώνετε την αίτηση
 • Πληρώνετε το ειδικό παράβολο αξίας 20€ πλέον ΦΠΑ στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: GR5401729410005941024333458

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα θα πρέπει να στείλετε τα παρακάτω στο e-mail vevaiosis@kosmocar.gr

 • Την αίτηση για τη βεβαίωση συμπληρωμένη
 • Το αντίγραφο της ΔΑΟ (δελτίο άφιξης οχήματος)
 • Την απόδειξη πληρωμής στην τράπεζα 

Η έκδοση της βεβαίωσης θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες.