2.2.0.4_0, 2017-05-15 14:52:25

Volkswagen.

Volkswagen και Deutsche Telekom διασυνδέουν το αυτοκίνητο με το σπίτι!

Βρίσκεστε ακόμη στον δρόμο και όμως σας απασχολούν πράγματα που έχετε να κάνετε  στο σπίτι. Όσο παράδοξο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο, είναι μια πραγματικότητα που  συμβαίνει πολλές φορές. Στη Διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών και καταναλωτικών αγαθών IFA 2017 οι Volkswagen και Deutsche Telekom παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να διασυνδεθούν με τα σπίτια τους μέσω του συστήματος infotainment του οχήματός τους. Ξεκινώντας αυτό το Σεπτέμβριο, θα είναι σε θέση να ελέγχουν ορισμένες οικιακές συσκευές μέσα από το αυτοκίνητό τους.

Ποιος δεν είναι εξοικειωμένος με αυτή την κατάσταση; Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά φτάνετε στο σπίτι σας αλλά δεν έχετε τον χρόνο για να χαλαρώσετε. Το σύστημα ασφαλείας (ο συναγερμός) είναι ενεργοποιημένος, όλα τα φώτα είναι σβηστά, τα παραθυρόφυλλα είναι ανοιχτά και στις ψυχρότερες περιόδους η θερμοκρασία δωματίου είναι πολύ χαμηλή: τουλάχιστον μέχρι να οργανωθείτε με την άφιξή σας και να ενεργοποιήσετε το σύστημα θέρμανσης…

Έφτασε όμως η ώρα να μπει τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία. Χάρη στην εφαρμογή Volkswagen Car-Net App Connect είναι εφικτός ο χειρισμός των τεχνολογικών χαρακτηριστικών του Magenta SmartHome ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως διάφοροι τύποι οικιακών συσκευών και συστημάτων και δίχως να είναι αναγκαία η χρήση smartphone –παρέχοντας μία απόλυτα ασφαλή διασύνδεση μεταξύ του οχήματος και του πρωτόκολλου επικοινωνίας Internet of Things (IoT). Η αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας απαιτεί την ύπαρξη ενός Android smartphone με τεχνολογία MirrorLinkTM καθώς και το Volkswagen Car-Net App Connect. Από το Μάϊο του 2015, το Volkswagen App Connect είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλα τα μοντέλα Volkswagen και πάνω από 50 smartphones γνωστών κατασκευαστών όπως είναι οι HTC, LG, Samsung, Sony κ.α.

Στη CeBIT 2017, η Volkswagen και η Deutsche Telekom είχαν παρουσιάσει το concept για ακόμα μεγαλύτερη διασύνδεση αυτοκινήτου και σπιτιού. Η πιλοτική έκδοση που παρουσιάστηκε το Μάρτιο γίνεται τώρα πραγματικότητα. Πριν περάσει ο Σεπτέμβριος, οι οδηγοί αυτοκινήτων Volkswagen θα έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν την εφαρμογή Smart Home της Deutsche Telekom μέσω του συστήματος infotainment του οχήματος τους και συνεπώς να βιώσουν μια νέα εμπειρία διασύνδεσης και ευελιξίας.

Στην έκθεση IFA που πραγματοποιείται στο Βερολίνο (1-6 Σεπτεμβρίου), οι επισκέπτες στο περίπτερο της Deutsche Telekom που βρίσκεται στην αίθουσα 21Α μπορούν να βιώσουν σε δράση την εμπειρία «Volkswagen και Smart Home». Χρησιμοποιώντας ένα Volkswagen e-Golf ως μέσο επίδειξης, οι επισκέπτες θα δουν πώς ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να απενεργοποιηθεί, πως τα εξωτερικά φώτα μπορούν να ανάβουν, και φυσικά πως το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού μπορεί να ρυθμιστεί από το αυτοκίνητο, πριν καν ανοίξει η πόρτα του σπιτιού. 

5 αστέρια για το νέο Volkswagen Arteon από τον EuroNCAP!

Η κορυφαία διάκριση επιβεβαιώνει τα άριστα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει το νέο μοντέλο της Volkswagen

Euro NCAP: "Η υψηλότερη βαθμολογία έως τώρα που έχει σημειώσει μοντέλο της κατηγορίας στην προστασία των πεζών"

Στις πρόσφατες δοκιμές αξιολόγησης του νέου Arteon από τον έγκριτο οργανισμό Euro NCAP η Volkswagen πέτυχε για μία ακόμη φορά άριστα αποτελέσματα σε όλες τις δοκιμασίες πρόσκρουσης. Ο ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός οργανισμός που αξιολογεί την προστασία που παρέχουν τα νέα επιβατικά μοντέλα απέδωσε στο Arteon την υψηλότερη βαθμολογία του των 5 αστεριών.

Η νέα διάκριση δεν επισφραγίζει απλά την υψηλή προστασία για τους ενήλικες και τα παιδιά που βρίσκονται σε ένα Arteon, αλλά και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης που είναι στάνταρ καθώς και τις επιδόσεις του στον τομέα της «προστασίας πεζών» (Pedestrian protection). Σύμφωνα με τον Euro NCAP, το Arteon αναδείχθηκε ως το πολυτελές μοντέλο με την υψηλότερη επίδοση στην προστασία των πεζών, με την επιτυχία αυτή να οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στο εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης πέδησης (emergency braking) που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του.

Η βράβευση με 5 αστέρια από τους ειδικούς του Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) αναδεικνύει το Arteon ως μία από τις ασφαλέστερες επιλογές στην κατηγορία του. Το προηγμένο σύνολο από ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης προσφέρει την υψηλότερη ασφάλεια για τους επιβάτες προλαμβάνοντας και αποτρέποντας περιπτώσεις σύγκρουσης, όταν παράλληλα η βέλτιστη δομή του πλαισίου συμπληρώνει μαζί με τις ζώνες ασφαλείας και τους αερόσακους ένα πληρέστατο πακέτο παθητικής ασφάλειας.

Η συνολική αξιολόγηση των 5 αστέρων διαμορφώνεται κυρίως από τέσσερις δοκιμές. Στην προστασία ενηλίκων το νέο gran turismo της Volkswagen πέτυχε μία επίδοση στο 96% του μέγιστης δυνατής, όταν στην προστασία των παιδιών το ποσοστό αυτό ήταν εξίσου υψηλό αγγίζοντας το 85%. Η πολύ υψηλή επίδοση του 85% στην προστασία των πεζών οφείλεται εν μέρει στον πετυχημένο συνδυασμό και λειτουργία του στάνταρ συστήματος αυτόνομης πέδησης και στην προστασία για τους πεζούς.

Στην προστασία που προσφέρουν τα συστήματα υποβοήθησης το Arteon σημείωσε μία ακόμη υψηλή επίδοση (82%), χάρη σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνει το Front Assist και το σύστημα αυτόνομης πέδησης, το σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών (preCrash), την υπενθύμιση χρήσης ζώνης ασφαλείας για όλες τις θέσεις, το Adaptive cruise control και το νέας γενιάς ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist).

 

 

Το νέο Arteon ξεκινάει άμεσα την εμπορική του πορεία στην Ελληνική αγορά θέτοντας νέα δεδομένα στην πολυτελή κατηγορία. 

Γερμανικό Βραβείο Κινητικότητας.

Η οργάνωση «Germany – Land of Ideas» και το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών απένειμαν το Βραβείο Ασφάλειας για το 2017 στη VolkswagenΤο Emergency Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Έκτακτης Ανάγκης) αναγνωρίσθηκε ως πρωτοποριακή καινοτομία, ενώ η 2η γενιά του συστήματος είναι διαθέσιμη στο Arteon

Το Emergency Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Έκτακτης Ανάγκης) αναγνωρίσθηκε ως πρωτοποριακή καινοτομία, ενώ η 2η γενιά του συστήματος είναι διαθέσιμη στο Arteon

To Emergency Assist της Volkswagen κέρδισε το βραβείο German Mobility Award 2017 (Γερμανικό Βραβείο Κινητικότητας 2017). Το βραβείο απονεμήθηκε στη Volkswagen από την οργάνωση “Germany – Land of Ideas” και το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών για την ασφαλή και έξυπνη κινητικότητα.

O Stefan Gies, επικεφαλής Εξέλιξης Αναρτήσεων της μάρκας Volkswagen, αποδεχόμενος το βραβείο δήλωσε: «Το Emergency Assist συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ατυχημάτων. Χάρη στη συνεχή εξέλιξη των συστημάτων μας υποβοήθησης του οδηγού έχουμε πετύχει να είμαστε πρωτοπόροι της κινητικότητας του μέλλοντος. Το βραβείο αυτό είναι μια αναγνώριση των δυνατοτήτων αλλά και της αφοσίωσης της ομάδας εξέλιξής μας».

Τα πιο πολλά από τα συστήματα υποβοήθησης της Volkswagen έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζουν την επιβάρυνση του οδηγού κατά τη διάρκεια των καθημερινών του μετακινήσεων και να κάνουν την οδήγηση όσο το δυνατόν πιο άνετη. Παράλληλα υπάρχουν και συστήματα που ενεργοποιούνται μόνο όταν ο οδηγός εμπλέκεται ή τείνει να εμπλακεί σε μια κατάσταση που είναι έξω από τα συνηθισμένα. Έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν τόσο τους επιβαίνοντες όσο και τους άλλους χρήστες των δρόμων. Το Emergency Assist  της 2ης γενιάς είναι ένα τέτοιο σύστημα. Ενσωματώνει τις λειτουργίες του Lane Assist (Σύστημα Ελέγχου Διατήρησης Πορείας), του ACC (Ενεργό Cruise Control), του Side Assist (Σύστημα Αλλαγής Λωρίδας) και του Park Assist (Σύστημα Αυτόματης Στάθμευσης), ενώ τα πλαίσια των δυνατοτήτων του περιλαμβάνουν ακόμα και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Μια 16μελής επιτροπή με πρόεδρο την βουλευτή του Γερμανικού Κοινοβουλίου και Κονοβουλευτική Υφυπουργό του Γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών Dorothee Bär επέλεξε τους συνολικά 10 νικητές αυτής της χρονιάς. Μαζί με την Ute Weiland, Διευθύνουσα Σύμβουλο της οργάνωσης «Germany – Land of Ideas», βράβευσε τους νικητές το βράδυ της 28ης Ιουνίου στο Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών.

Στη διαδικασία επιλογής των βραβείων συμμετείχαν συνολικά 170 start-ups, εταιρείες, οργανώσεις και ερευνητικά κέντρα από όλη τη Γερμανία.

Το Volkswagen up! είναι μεγάλος χορηγός της μοναδικής παράστασης-παγκόσμιο φαινόμενο Breakin’ Mozart.

Το up! είναι ο μεγάλος χορηγός στην ανατρεπτική και απρόβλεπτη παράσταση Breakin’ Mozart, η οποία ύστερα από 100 sold-out εμφανίσεις στο Βερολίνο με περισσότερους από 60.000 θεατές, έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό της Αθήνας στις 29/6 (Τεχνόπολις/Γκάζι) και της Θεσσαλονίκης στις 30/6 (Μέγαρο Μουσικής).

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα breakdance DDC, ο βραβευμένος με Echo μουσικός, μαέστρος και σκηνοθέτης όπερας Christoph Hagel και η σοπράνο Anna Krauja, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό θέαμα που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους, ανατρέποντας τα στερεότυπα στην κλασική μουσική και το breakdance.

Οι νέοι χορευτές συναντούν την πρόκληση του Μότσαρτ και συνδυάζουν για πρώτη φορά το breakdance με τη μουσική του παιδιού-θαύμα από τη Βιέννη. Χαρακτηριστικές κινήσεις Urban Dance εκτελούνται πανέμορφα και με τέλειο συγχρονισμό, συνδυάζοντας μοντέρνες hip-hop διασκευές, δυνατά techno beats, χορό και ακροβατικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

Από ένα τόσο πρωτότυπο, νεανικό, φρέσκο, ανατρεπτικό και φαντασμαγορικό θέαμα που θα μαγέψει το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Volkswagen up! 

Με τη μοντέρνα και νεανική του σχεδίαση το Volkswagen up! αποτελεί το ιδανικό city break κάθε φορά που το οδηγείς και το απολαμβάνεις. 

Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο των αυτοκινήτων Volkswagen.

H Kosmocar A.E., ο Γενικός Εισαγωγέας στην Ελλάδα των Volkswagen, Audi, Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, Bentley, Bugatti και Ducati δίνει πλέον την δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με προνόμια ίδια με αυτά ενός καινούριου. Με το πρόγραμμα Das WeltAuto της Volkswagen αλλάζει η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Προσφέροντας πιστοποιημένα αυτοκίνητα τόσο για την κατάσταση τους όσο και την λειτουργία τους αλλά και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, όμοιες με αυτές που απολαμβάνει κάθε αγοραστής των καινούργιων αυτοκινήτων, των μαρκών που εκπροσωπούμε,θέλουμε η αγορά του νέου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σας να είναι μια μοναδικά ευχάριστη εμπειρία.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή να ανταλλάξετε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σας με ένα νέο, στη   Das WeltAuto   θα έχετε το μικρότερο δυνατόν ρίσκο, μηδέν. Εδώ κάνουμε τα πάντα να διασφαλίσουμε πλήρη διαφάνεια όσον αφορά την κατάσταση του αυτοκινήτου, την τιμή και κάθε λεπτομέρεια όλων των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Επιπλέον, εάν απλά θέλετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας, ελάτε να σας κάνουμε εμείς μια προσφορά για την αγορά του απολύτως τοις  μετρητοίς.    

Όλα μας τα αυτοκίνητα έχουν επιλεγεί προσεκτικά με ξεκάθαρα κριτήρια ηλικίας και διανυθέντων χιλιόμετρων ώστε να μην έχουν διανύσει περισσότερα από 120.000χλμ και να είναι ηλικίας μέχρι 7 ετών. Για να κάνουμε την επιλογή σας πιο εύκολη τα χωρίζουμε σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει:

Ενημερωθείτε για τους κινητήρες diesel EA 189.