Το ID. Vizzion
Το όραμα μας για την ηλεκτροκίνηση.

Το ID. Vizzion
Το όραμα μας για την ηλεκτροκίνηση.

Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το επινοήσεις. Για αυτόν το λόγο, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της ηλεκτρoκίνησης του αύριο με τα οράματά μας, τις ιδέες μας και τις τεχνικές λύσεις που προτείνουμε. Με αυτά δημιουργούμε αυτοκίνητα που κάνουν τη ζωή μας απλούστερη και καλύτερη. Και η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι ότι το μέλλον έχει ήδη ξεκινήσει προ πολλού.

people in front of the ID. Vizzion

Το ID. Vizzion είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, το όραμά μας για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του μέλλοντος: ένα sedan ανώτερης κατηγορίας με μοντέρνο design, έξυπνη φιλοσοφία χώρου και πρωτοποριακή τεχνολογία. Ηλεκτρικοί κινητήρες στον εμπρός και στον πίσω άξονα, επιτρέπουν τετρακίνηση με ιδιαίτερα δυναμική επιτάχυνση. Η ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου που είναι ενσωματωμένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου εξασφαλίζει υψηλή αυτονομία έως 665 χιλιόμετρα.

--:--

Στο ID. Vizzion εσείς βρίσκεστε στο επίκεντρο. Αυτό το καταλαβαίνετε ήδη πριν από την επιβίβαση, διότι μέσω της λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου σας ταυτοποιεί και σας ανοίγει τις πόρτες. Ταυτόχρονα αναβοσβήνουν οι φωτεινές λωρίδες LED που περιβάλλουν το αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό αισθάνεστε όπως σε ένα ευρύχωρο σαλόνι και απολαμβάνετε την άνεση των εργονομικών καθισμάτων. Τα πλαϊνά παράθυρα, καθώς και η πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή, μπορούν να σκουρύνουν αν το επιθυμείτε.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να ξεχάσετε είναι το τιμόνι. Τα στοιχεία χειρισμού είναι εικονικά και προβάλλονται μέσω Augmented Reality στο εσωτερικό. Ο μόνος τρόπος να τα δείτε είναι με γυαλιά Mixed Reality. Η επαφή σας με το αυτοκίνητο είναι διαισθητική και για αυτό πανεύκολη. Το ID. Vizzion αναγνωρίζει τις χειρονομίες σας και υπακούει στις εντολές σας. Όσο περνάει ο καιρός σας μαθαίνει, και προσαρμόζεται καλύτερα στο στυλ της οδήγησής σας. Φαίνεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά σύντομα θα είναι πραγματικότητα.

ID. Vizzion from above with opened doors
ID. Vizzion seen from the front with incident light

Με το ID. Vizzion η πλήρως αυτόνομη οδήγηση γίνεται πραγματικότητα. Το αυτοκίνητο μπορεί χάρη στην υπερσύγχρονη τεχνολογία να γίνει ο προσωπικός σας οδηγός. Και εσείς μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής ό,τι σας αρέσει: να απολαύσετε μοναδική ψυχαγωγία, να εργαστείτε με την ησυχία σας ή απλά να χαλαρώσετε. Ο εσωτερικός φωτισμός και η θερμοκρασία προσαρμόζονται αυτόματα στις προτιμήσεις σας. Επίσης, υπάρχουν καινοτομίες από τις οποίες ωφελείστε όχι μόνο εσείς αλλά και όλοι όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους. Το ID. τους σκέφτεται όλους.

Guiding Projection. Πρωτοποριακή τεχνολογία.

Το ID. δεν σκέφτεται μόνο εσάς, αλλά και τους άλλους που κυκλοφορούν στο δρόμο. Οι προβολείς HD-Matrix που διαθέτει μπορούν με τα 8.000 LED τους, τα οποία ενεργοποιούνται ξεχωριστά, να σχηματίσουν μια εικονική λωρίδα διάβασης στον δρόμο. Οι πεζοί αντιλαμβάνονται από αυτό ότι το ID. Vizzion τους αναγνώρισε και μπορούν να διασχίσουν με ασφάλεια τον δρόμο.

AR Interface. Εικονική πραγματικότητα.

Το ID. Vizzion είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, που δίνουν από τώρα μια εικόνα του πώς θα είναι η ζωή το 2030. Τότε δεν θα υπάρχει τιμόνι. Δεν θα το χρειάζεστε αφού θα ελέγχετε τα πάντα διαισθητικά μέσω χειρονομιών και φωνητικών εντολών. Τα όργανα χειρισμού είναι όλα εικονικά. Ο μόνος τρόπος να τα δείτε είναι με γυαλιά Mixed Reality. Αυτό ακούγεται επιστημονική φαντασία. Αλλά σύντομα θα είναι πραγματικότητα.

Εσωτερικό. Σαν διαστημόπλοιο.

Οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες του ID. Vizzion σας παρέχουν τη δυνατότητα άνετης πρόσβασης στο εσωτερικό του, που έχει ανασχεδιαστεί πλήρως. Η φιλοσοφία "Open Space" είναι προσανατολισμένη γύρω από εσάς, σαν ένα μοντέρνο lounge σαλόνι. Καθίστε σε ένα από τα εργονομικά καθίσματα, σκουρύνετε τα παράθυρα αν θέλετε, ενεργοποιήστε την λειτουργία μείωσης των θορύβων και αξιοποιήστε τον χρόνο σας για εργασία ή χαλάρωση.

the interior of the ID. Vizzion without a steering wheel

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

I.D. VIZZION. Η ναυαρχίδα του στόλου του μέλλοντος.

Η πηγή ενημέρωσής σας για την ηλεκτροκίνηση.

Πόσο μακριά μπορώ να φτάσω;

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: