Το λογότυπο Volkswagen σε έναν έμπορο Volkswagen

Εφαρμογή τεχνικών μέτρων αερόσακων Takata

Οι ανακλήσεις ασφαλείας σε παγκόσμιο επίπεδο, ως συνέπεια του κινδύνου πρόκλησης θανατηφόρου τραυματισμού, λόγω των ελαττωματικών αερόσακων Takata επηρεάζουν επίσης τα μοντέλα Volkswagen. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και να ελέγξετε εάν το όχημά σας επηρεάζεται.

Κίνδυνος πρόκλησης θανατηφόρου τραυματισμού, λόγω ελαττωματικών αερόσακων

Στο πέρασμα των ετών, η εταιρεία Takata προμήθευσε την αυτοκινητοβιομηχανία με αερόσακους που περιείχαν ελαττωματικές γεννήτριες αερίου, οι οποίες μπορεί να υποστούν αλλαγές λόγω γήρανσης εξαιτίας κλιματικών συνθηκών όπως θερμότητα/υγρασία. Επομένως, αποτελεί κίνδυνο για εσάς και τους συνεπιβάτες σας σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιπροσθέτως των μοντέλων άλλων κατασκευαστών, και τα μοντέλα Volkswagen επηρεάζονται από τις ανακλήσεις για τους αερόσακους Takata.

Ένας ελαττωματικός αερόσακος αποτελεί σοβαρό κίνδυνο ασφάλειας για εσάς και τους συνεπιβάτες σας σε περίπτωση ατυχήματος. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και να ελέγξετε εάν το όχημά σας επηρεάζεται.

Επηρεάζεται το όχημά σας;

Οι εν λόγω αερόσακοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα σας σε οχήματα από τα έτη (2005-2018). Ελέγξτε αν το όχημά σας επηρεάζεται, εισάγοντας τον αριθμό πλαισίου του (VIN), στη παρακάτω εφαρμογή. Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να πραγματοποιείται τακτικά, καθώς οι λίστες οχημάτων ενημερώνονται συχνά.

Εισάγετε το VIN σας για να ελέγξετε εάν το όχημά σας επηρεάζεται.

Σημαντικό: Η λίστα των οχημάτων ενημερώνεται τακτικά, βάσει των συνεχών αναλύσεών μας για τα οχήματα που επηρεάζονται. Επομένως, συνεχίστε να ελέγχετε τακτικά για να δείτε εάν το όχημά σας επηρεάζεται.

Εάν δεν βρίσκετε τον αριθμό πλαισίου σας (VIN), και είστε κάτοχος ενός μοντέλου που εμπίπτει στην εν λόγω χρονική περίοδο, επικοινωνήστε με τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Service Volkswagen της επιλογής σας, χωρίς καθυστέρηση για διευκρινίσεις.

Τι είναι ο αριθμός πλαισίου (VIN) και πού μπορώ να τον βρω;

Ο αριθμός πλαισίου (VIN) είναι ένας μοναδικός αριθμός αναγνωριστικός του οχήματος, ο οποίος δημιουργείται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ο 17ψήφιος αριθμός αναγράφεται στη άδεια κυκλοφορίας του οχήματός σας και στο κάτω μέρος του παρμπρίζ σας.

Χρειάζεστε βοήθεια για την εύρεση του αριθμού πλαισίου σας (VIN); Το δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service Volkswagen θα χαρεί να σας βοηθήσει να μάθετε εάν το όχημά σας επηρεάζεται.

Οπτικοποίηση της θέσης στο παρμπρίζ όπου βρίσκεται το VIN σε ένα όχημα
Στο παρμπρίζ
Οπτικοποίηση του Volkswagen VIN στο πιστοποιητικό εγγραφής μέρος 1
Στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος

Πόσο επικίνδυνο είναι;

Αν ο αερόσακος ενεργοποιηθεί σε ένα ατύχημα, η πίεση που δημιουργείται κατά την πυροδότηση της γεννήτριας αερίου μπορεί να είναι σημαντικά υψηλή. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κομμάτια μετάλλου να εκσφενδονιστούν μέσα στο εσωτερικό του οχήματος, προκαλώντας ενδεχομένως σοβαρούς τραυματισμούς, και στη χειρότερη περίπτωση θάνατο.

Τι πρέπει να κάνω;


Αν το όχημά σας επηρεάζεται, επικοινωνήστε άμεσα με τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Service Volkswagen της επιλογής σας, χωρίς καμία καθυστέρηση, για να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση των σχετικών εξαρτημάτων. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου μία ώρα και είναι χωρίς χρέωση για εσάς.

Η ασφάλειά σας αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα, για αυτό σας παρακαλούμε όπως προβείτε στον άμεσο έλεγχο και στην επισκευή του οχήματός σας.