Εντυπωσιακή αυτονομία: Η αντλία θερμότητας στα ID.

Στα νέο, πλήρως ηλεκτρικά ID.3 & ID.4 μια προαιρετική αντλία θερμότητας θερμαίνει τον εσωτερικό χώρο εξοικονομώντας ενέργεια. Έτσι απαιτείται λιγότερο ρεύμα από τη μπαταρία. 

Volkswagen ID.3 with illustrated heat pump

Πώς λειτουργεί μια αντλία θερμότητας;

Σε σύγκριση με τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, στα ηλεκτρικά οχήματα δεν εκλύεται αρκετή θερμότητα από τα συστήματα κίνησης, η οποία θα μπορούσε να ανακυκλωθεί για να θερμαίνεται επαρκώς ο εσωτερικός χώρος.

Η λύση είναι η εξής: Ένα υψηλής απόδοσης σύστημα αντλίας θέρμανσης συμπιέζει το ψυκτικό μέσο υπό υψηλή πίεση. Η παραγόμενη θερμότητα χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του διερχόμενου κρύου αέρα.

Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείται λιγότερη ενέργεια από την μπαταρία για το υψηλής τάσης σύστημα θέρμανσης, και αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα  ηλεκτρικά οχήματα που δεν διαθέτουν αντλία θέρμανσης.

--:--
Ο ψυχρός εξωτερικός αέρας μετατρέπεται σε θερμό αέρα εσωτερικού χώρου.

Καλό για το περιβάλλον, καλό για εσάς.

Η αντλία θερμότητας στα νέα ID.3 και ID.4 προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα συγχρόνως:

Βιωσιμότητα: 

Το ψυκτικό μέσο R744  που χρησιμοποιείται για την παραγωγή θερμού και ψυχρού αέρα R744 (διοξείδιο του άνθρακα) είναι ένα αέριο το οποίο επιβαρύνει λιγότερο το κλίμα σε σύγκριση με τα φθοριωμένα ψυκτικά μέσα.

Απόδοση και οικονομία: 

Η ισχύς που απαιτείται για τη θέρμανση του εσωτερικού χώρου σε συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας υπό τους 0°C, είναι κατά 40% μικρότερη από ότι σε ένα όχημα χωρίς αντλία θερμότητας.

Αυτονομία: 

Οι μειωμένες απαιτήσεις σε ισχύ συνεπάγονται χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος που αυξάνει την χωρητικότητα της μπαταρίας και βοηθά στην επίτευξη μεγαλύτερης αυτονομίας. Το πόσο μεγαλύτερη θα είναι η αυτονομία εξαρτάται μεταξύ άλλων από την οδηγική συμπεριφορά σας.

Γενικά ισχύουν τα εξής: όσο μικρότερη είναι η μέση ωριαία ταχύτητα, τόσο υψηλότερη είναι η επιρροή του συστήματος θέρμανσης και κατά συνέπεια τόσο μεγαλύτερη η θετική επίδραση της αντλίας θερμότητας στη συνολική αυτονομία. 

Περισσότερη απόδοση και οικονομία στην καθημερινότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αυξήσετε την αυτονομία σας, ιδαίτερα κατά την κυκλοφορία μέσα στην πόλη. Συγχρόνως η αποδοτική τεχνολογία συμβάλλει θετικά σε ένα βιώσιμο μέλλον. Και αυτό ισχύει για όλο τον κύκλο ζωής του οχήματος.