A VW service employee refills AdBlue® into a VW vehicle – Volkswagen operating fluids

Προστασία από σκουριά, θερμότητα και επικαθίσεις ασβεστίου – Μάθετε περισσότερα για τα γνήσια υγρά αυτοκινήτου και το AdBlue®

Προστασία από σκουριά, θερμότητα και επικαθίσεις ασβεστίου – Μάθετε περισσότερα για τα γνήσια υγρά αυτοκινήτου και το AdBlue®

Προστατεύουν τον κινητήρα σας από σκουριά, θερμότητα και επικαθίσεις ασβεστίου, μεταδίδουν τη δύναμη πέδησης, διατηρούν το οπτικό σας πεδίο ελεύθερο και τον αέρα πιο καθαρό. Ουσιαστικά, τίποτα δεν λειτουργεί χωρίς αυτά. Ανακαλύψτε τα γνήσια υγρά αυτοκινήτου όπως το AdBlue®, το ψυκτικό υγρό, το υγρό καθαρισμού παρμπρίζ και το υγρό φρένων.

Λιγότερες εκπομπές ρύπων

Το AdBlue® είναι ένα άοσμο διάλυμα ουρίας. Μειώνει τα επιβλαβή οξείδια αζώτου στα καυσαέρια των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Τι πρέπει να κάνετε; Απλά μετά από πολλά χιλιόμετρα να συμπληρώσετε AdBlue®.

 • Απαιτούμενη ποσότητα:
  Ένα επιβατικό αυτοκίνητο χρειάζεται 1,5–2,8 λίτρα AdBlue® ανά 1.000 χλμ. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ κυμαίνεται ανάλογα με το μοντέλο μεταξύ 11 και 19 λίτρα.
 • Εύκολος ανεφοδιασμός:
  Ρωτήστε τον Εξουσιοδοτημένο συνεργάτη service Volkswagen της επιλογής σας για την συμπλήρωση AdBlue® στο αυτοκίνητό σας.
 • Οικονομία:
  Η κατανάλωση AdBlue® εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο που οδηγείτε. Η πιο σπορ οδήγηση συνεπάγεται μεγαλύτερη κατανάλωση, άρα η συμπλήρωση  AdBlue® πρέπει να γίνεται πιο  συχνά.
 • Σωστή θερμοκρασία ανεξαρτήτων καιρικών συνθηκών:
  Το αυτόματο σύστημα θέρμανσης εξασφαλίζει ότι το AdBlue® θα έχει τη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Προσοχή:Μη βάλετε αντιψυκτικό ή οποιοδήποτε άλλα υγρά μέσα στο ρεζερβουάρ AdBlue®.

MyServiceNow

Χρειάζεται service το Volkswagen σας; Κλείστε το ραντεβού σας online, γρήγορα και εύκολα και ενημερωθείτε για τις εργασίες και το σχετικό κόστος με ένα κλικ.

Τεχνολογία στο ρεζερβουάρ

Μοντέλα Volkswagen με AdBlue®.

Εκτός από τις χαμηλότερες εκπομπές οξειδίων αζώτου τα μοντέλα Volkswagen, στα οποία απαιτείται η χρήση AdBlue® αναγνωρίζονται από ένα ξεχωριστό στόμιο πλήρωσης. Ανάλογα με το μοντέλο, αυτό βρίσκεται είτε δίπλα από το στόμιο πλήρωσης καυσίμου – πετρελαίου -, είτε στο χώρο αποσκευών είτε στο χώρο κινητήρα[1]– διότι ως υγρό λειτουργίας το AdBlue® πρέπει να συμπληρώνεται ξεχωριστά.

 

[1][DIS138]

Three silver VW cars and detailed views of the AdBlue® filler necks on different locations at the rear or at the side

Συμβουλές σχετικά με τον ανεφοδιασμό

A VW service employee refills AdBlue® into a VW vehicle in a workshop after a warning signal indicated

Συμπλήρωση AdBlue®

Το Volkswagen σας καταναλώνει κατά μέσο όρο 1,5–2,8 λίτρα AdBlue® ανά 1.000 χλμ, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και το μοντέλο. Το πότε πρέπει να συμπληρώσετε AdBlue®, ενημερώνεστε με σχετικό μήνυμα. Το πρώτο μήνυμα εμφανίζεται περίπου στα εναπομείνοντα 2.400 χλμ και επαναλαμβάνεται κάθε 100 χλμ έως ότου το όχημα φτάσει τα 1.000 χλμ. Μετέπειτα η ειδοποίηση θα εμφανίζεται συχνότερα, κάθε 50 χλμ μέσω ηχητικού σήματος. Στα εναπομείνοντα 0 χλμ αν δεν έχουν αποκατασταθεί τα επίπεδα του AdBlue, η ένδειξη γίνεται κόκκινη.

Equipment for refilling AdBlue® – VW AdBlue® Service

AdBlue® Service

Άνετα, γρήγορα, οικονομικά
Η πλήρωση [2] του AdBlue® στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Συνεργατών Service Volkswagen γίνεται από ειδικευμένο και πιστοποιημένο στα συστήματα AdBlue® προσωπικό σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. 

[2][DIS139]

VW coolant additive G13 is filled into a Volkswagen

Γνήσιο Ψυκτικό Υγρό Volkswagen G13

Μέγιστη προστασία με υψηλές αποδόσεις.

Όταν επιταχύνετε, ο κινητήρας θερμαίνεται πολύ, αναπτύσσοντας θερμοκρασία ακατάλληλη για πολλά εξαρτήματα. Το γνήσιο ψυκτικό υγρό Volkswagen G13 ψύχει αξιόπιστα ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες. Ταυτόχρονα, η πρωτοποριακή σύνθεση του υγρού προστατεύει όλους τους κινητήρες, ακόμα και κατασκευασμένους πλήρως από αλουμίνιο, από οξέα, διάβρωση και πάγο μέχρι και τους -40 °C.

Ενδεικτικές λυχνίες για το ψυκτικό υγρό

Red VW warning light: Coolant level too low, temperature too high or defective coolant system

Στάθμη ψυκτικού υγρού πολύ χαμηλή, θερμοκρασία πολύ υψηλή ή βλάβη στο σύστημα ψυκτικού υγρού

 • Σχετική ένδειξη είναι αναμμένη:
  Συμπληρώστε ψυκτικό υγρό, θερμοκρασία πολύ υψηλή ή βλάβη συστήματος.
 • Σχετική ένδειξη αναβοσβήνει:
  Δυσλειτουργία συστήματος ψυκτικού υγρού.

Δείκτης θερμοκρασίας με κόκκινο χρώμα στον πίνακα οργάνων;
Σταματήστε, σβήστε τον κινητήρα και αφήστε τον να κρυώσει. Εν συνεχεία ελέγξτε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού. Μόνο αφού η προειδοποιητική λυχνία σβήσει, μπορείτε να συνεχίσετε την οδήγηση.

Δείκτης θερμοκρασίας με μπλε χρώμα στον πίνακα οργάνων;
Ελέγξτε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού αφού κρυώσει ο κινητήρας και αν χρειάζεται συμπληρώστε ψυκτικό υγρό. Εάν η στάθμη του ψυκτικού υγρού είναι εντάξει, αλλά η λυχνία παραμένει αναμμένη μη συνεχίσετε την οδήγηση. Επικοινωνήστε άμεσα με τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Service Volkswagen της επιλογής σας. 

Red VW warning light: Defective engine coolant system

Βλάβη συστήματος ψυκτικού υγρού κινητήρα

Μη συνεχίσετε την οδήγηση! Επικοινωνήστε άμεσα με τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Service της επιλογής σας.

Blue VW warning light: Coolant temperature with a natural gas or liquefied petroleum gas engine too low

Θερμοκρασία ψυκτικού υγρού στον κινητήρα φυσικού αερίου ή υγραερίου πολύ χαμηλή

Αποφύγετε τις υψηλές στροφές και την έντονη καταπόνηση του κινητήρα.

Σκληρό με τη σκόνη. Απαλό με το αυτοκίνητο σας.

Γνήσιο υγρό καθαρισμού παρμπρίζ Volkswagen

Με το υγρό καθαρισμού παρμπρίζ Volkswagen διασφαλίζετε μέγιστη ορατότητα. Ταυτόχρονα προστατεύετε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας και το σύστημα καθαρισμού του παρμπρίζ από το κρύο και το ασβέστιο, καθώς και το χρώμα του αμαξώματος, αφού το γνήσιο υγρό καθαρισμού δεν αφήνει λεκέδες. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν εποχιακές διαφορές; Χρησιμοποιήστε το χειμώνα το ειδικό υγρό καθαρισμού με αντιψυκτική προστασία.

Μέγιστη ορατότητα στον δρόμο

Με τους γνήσιους υαλοκαθαριστήρες Aero Volkswagen  διασφαλίζετε μέγιστη ορατότητα σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (βροχή, χιόνι) ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες,  χάρη στην αεροδυναμική τους σχεδίαση.

Volkswagen Genuine Aero Wiper Blades

Μοναδικές επιδόσεις για τη δική σας ασφάλεια.

Γνήσια υγρά φρένων Volkswagen

Τα γνήσια υγρά φρένων, προσφέρουν τη μέγιστη προστασία και αντοχή  μέχρι την επόμενη αλλαγή τους σύμφωνα με τις οδηγίες συντήρησης του οχήματος.  Το γνήσιο υγρό φρένων αναπτύχθηκε μαζί με το σύστημα φρένων Volkswagen, όχι μόνο τηρώντας τα θεσμοθετημένα πρότυπα αλλά θέτοντας νέο πρότυπο VW 501.14.

Ένα μπουκάλι γνήσιο υγρό φρένων Volkswagen
 • Κατάλληλα για τα εξαρτήματα του οχήματος:
 • Δεν επηρεάζει τα στεγανοποιητικά. Αποτρέπει την οξείδωση αγωγών και κυλίνδρων.
 • Ισχυρή απόδοση στο κρύο:
  Ετοιμότητα λειτουργίας ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και -40 °C.
 • Διευρυμένο διάστημα συντήρησης:
  Η πρώτη αλλαγή υγρών φρένων θα πραγματοποιηθεί στα 3 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας του οχήματος. 

Συχνές ερωτήσεις για τα υγρά φρένων