Το ID. Buzz παρκάρει σε ένα σπίτι και φορτίζεται.
Ηλεκτρική κινητικότητα

Ο στόχος μας: Μία ολιστική προσφορά για βιώσιμη κινητικότητα.

Θέλουμε να καταστήσουμε την κινητικότητα βιώσιμα καθαρότερη, πιο αποδοτική και πιο ασφαλή - και μάλιστα με ολιστικό τρόπο. Το ID. Buzz αποτελεί ένα καλό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε, ώστε η μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα με γνώμονα την κλιματική συνείδηση, να γίνει πιο ελκυστική και να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας σχεδόν τα πάντα ξέγνοιαστα από μια πηγή: από τα καινοτόμα ηλεκτρικά μοντέλα, τις έξυπνες λύσεις φόρτισης έως τη βιώσιμη ανακύκλωση.

Πρωτοποριακή κινητικότητα με το ID. Buzz.

Μπροστινή όψη του ID. Buzz το οποίο που παρκάρει σε ένα σπίτι.

Η 360° προσέγγισή μας για την ηλεκτρική κινητικότητα

Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας.  Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και θέτουμε φιλόδοξους στόχους. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για ολόκληρο το μερίδιο της αλυσίδας αξίας των οχημάτων μας και θέλουμε να είμαστε μια εταιρεία με ουδέτερο ισοζύγιο CO2 έως το 2050. Το ID. Buzz είναι το πρώτο icon car της Volkswagen, το οποίο αναπτύχθηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό όχημα, από το πρώτο σκίτσο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αποτελεί αναπόσπαστο βασικό στοιχείο της ολιστικής μας προσέγγισης ηλεκτρικής κινητικότητας 360° – από την αλυσίδα εφοδιασμού και τη φάση παραγωγής και χρήσης έως την ανακύκλωση. Διότι μόνο μέσω μιας πλήρως βιώσιμης δράσης επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Για αυτό τον λόγο δεν σας παραδίδουμε το ID. Buzz μόνο με ουδέτερο ισοζύγιο CO21 , αλλά οδηγείτε και χωρίς καθόλου εκπομπές CO2 τοπικά. Με τον ID. Charger2 υπάρχει επίσης διαθέσιμο, το κατάλληλο Wallbox για το σπίτι. Με το ID. Buzz σας, θα κυκλοφορείτε με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και το κλίμα.  Έτσι το ηλεκτρικό icon car θα μεταμορφώσει την επιχείρησή σας και την κινητικότητά  σας με βιώσιμο τρόπο.

 • The ID. Charger wallbox from VW.

  Φόρτιση στο σπίτι, άνετα με το δικό σας Wallbox , τον ID. Charger.

  Ένα ηλεκτρικό όχημα πρέπει να περιλαμβάνει ένα μεμονωμένο, βιώσιμο οικοσύστημα που να προσαρμόζεται στην κινητικότητά σας. Για να μπορείτε να το φορτίζετε άνετα στο σπίτι σας, μπορείτε να αποκτήσετε τον ID. Charger2 , ένα έξυπνο, ισχυρό Wallbox. Τα μοντέλα "Connect" και "Pro" έχουν δυνατότητα Internet και μπορούν επίσης να ελέγχονται από απόσταση μέσω εφαρμογής.

 • Το ID. Buzz φορτίζεται σε έναν σταθμό φόρτισης.

  Φόρτιση στον δρόμο: άνετα κι ευέλικτα.

  Ενώ με ένα αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης θα έπρεπε να μεταβείτε σε ένα πρατήριο καυσίμων για ανεφοδιασμό, τώρα φορτίζετε το ID. Buzz και στον δρόμο όταν είναι ακινητοποιημένο. Για παράδειγμα, σε ένα δημόσιο σημείο φόρτισης στον αυτοκινητόδρομο, στο σούπερ μάρκετ, σε κάποιο parking ή στον δρόμο προς κάποιο πελάτη. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης για κανονική φόρτιση (AC) είναι έως 11 kW. Κατά τη διάρκεια της γρήγορης φόρτισης (DC), για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο, μπορεί να χρειαστούν περίπου 30 λεπτά3, για τη φόρτιση της μπαταρίας από 5% έως 80%, αν διατίθεται η μέγιστη ισχύς φόρτισης του ID. Buzz έως 170 kW. Για να διευκολύνετε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία φόρτισης, μελλοντικά, χάρη στο Plug & Charge4, θα πρέπει να συνδέετε μόνο το καλώδιο φόρτισης και θα πραγματοποιείται η φόρτιση. Με αυτήν την τεχνολογία, γνωστή ως Plug & Charge4, τα δεδομένα επαλήθευσης ταυτότητας αποθηκεύονται μία φορά στο αυτοκίνητο. Μετά από αυτό, ο σταθμός φόρτισης αναγνωρίζει αυτόματα ποιοι είστε, κάτι που είναι πολύ πρακτικό.

  Αυτή η τεχνολογία είναι εν μέρει διαθέσιμη από το 2022 και θα χρησιμοποιηθεί σταδιακά μέσω ενός προτύπου με πιστοποίηση ISO, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε ολοένα και περισσότερους σταθμούς φόρτισης Plug & Charge4 στο μέλλον. Όπου δεν είναι δυνατό το Plug & Charge4 , μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την κάρτα φόρτισης We Charge2 ή ξεκινάτε μέσω της λειτουργίας φόρτισης We Charge εντός της εφαρμογής We Connect ID5 τη διαδικασία φόρτισης. Η χρέωση είναι αυτόματη και εδώ – εύκολη και με διαφάνεια. Για να βρείτε έναν ελεύθερο σταθμό φόρτισης σε περισσότερα από 310.000 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη, απλά χρησιμοποιήστε την έξυπνη υπηρεσία φόρτισης We Charge. Έτσι, θα φτάνετε με το ID. Buzz παντού χαλαρά, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα ενός από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα φόρτισης της Ευρώπης.

Μπαταρίες και ανακύκλωση: Εγγυημένη μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σε αντίθεση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι ηλεκτροκινητήρες απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, επειδή δεν υπάρχουν εξαρτήματα που μπορεί να φθαρούν, όπως ένας οδοντωτός ιμάντας, ή δεν χρειάζεται να αλλάζετε λάδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες επισκέψεις στο συνεργείο και χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Τα σύγχρονα ηλεκτικά οχήματα, όπως το ID. Buzz, έχουν σχεδιαστεί για μεγάλη διάρκεια λειτουργίας, Συνεπώς, πολλοί πιθανοί πελάτες τείνουν να εστιάσουν την προσοχή τους στο ερώτημα:

Πόσο διαρκεί η μπαταρία; Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης του ID. Buzz έχει υψηλή πυκνότητα ενέργειας και ισχύος. Επίσης, δεν χρειάζεται συντήρηση, έχει υψηλή σταθερότητα κύκλων και χαμηλή αυτοεκφόρτιση. Ωστόσο, παράγοντες όπως ο αριθμός και ο τύπος των διαδικασιών φόρτισης (AC/DC), η συμμόρφωση με τα όρια φόρτισης ή οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής τους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε μείωση της αυτονομίας.

Με το ID. Buzz βασίζεστε στην υψηλή ποιότητα. Για την μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, εγγυόμαστε ότι το ωφέλιμο καθαρά ενεργειακό περιεχόμενό της μπαταρίας θα είναι τουλάχιστον 70% για οκτώ χρόνια ή έως 160.000 διανυθέντα χιλιόμετρα6. Ωστόσο, οι παλιές μπαταρίες δεν πρέπει να καταλήγουν στα απορρίμματα. Αντίθετα, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά ώστε η ολιστική στρατηγική μας να καταστεί ακόμη πιο βιώσιμη. Αυτό περιλαμβάνει τις ονομαζόμενες εφαρμογές Second Life, στις οποίες χρησιμοποιούμε μπαταρίες, μετά τη χρήση τους στο όχημα, ως συσκευές αποθήκευσης ενέργειας. Ταυτόχρονα, στοχεύουμε στην ανακύκλωση ενός μεγάλου ποσοστού πρώτων υλών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Ως εκ τούτου, έως και το 97% των πρώτων υλών για μπαταρίες, όπως το νικέλιο, ο χαλκός και το λίθιο, μπορούν ήδη να ανακτηθούν στην πιλοτική μας μονάδα στο εργοστάσιο στο Salzgitter.

Σημείωση από Volkswagen

1.
Στο μέτρο του δυνατού, οι εκπομπές CO2 αποφεύγονται και μειώνονται άμεσα στη Volkswagen. Οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να αποφεύγουν και να μειώνουν αναλόγως. Οι εκπομπές CO2, οι οποίες δεν μπορούν να αποφευχθούν και να μειωθούν στην Volkswagen και λόγω των αντίστοιχων υποχρεώσεων στην αλυσίδα προμηθευτών, αντισταθμίζονται στο ίδιο επίπεδο από πιστοποιημένα έργα προστασίας του κλίματος.
2.

Με την αγορά ενός καινούργιου οχήματος, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τις ψηφιακές υπηρεσίες VW Connect/VW Connect Plus ή We Connect/We Connect Plus για την αρχική δωρεάν διάρκεια ισχύος της σύμβασης. Για τη χρήση των υπηρεσιών VW Connect/VW Connect Plus ή We Connect/We Connect Plus για την οικογένεια ID., απαιτείται ένας λογαριασμός χρήστη Volkswagen ID και η σύνδεση με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Μετά τη δημιουργία του λογαριασμού χρήστη Volkswagen ID και τη σύνδεση με το όχημά σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις εξαρτώμενες από το όχημα, τη χώρα, το λογισμικό και τον εξοπλισμό ψηφιακές υπηρεσίες δωρεάν για την αρχική διάρκεια ισχύος της σύμβασης. Απαιτείται η online σύναψη ξεχωριστής σύμβασης VW Connect/VW Connect Plus ή We Connect/We Connect Plus με την Volkswagen AG στη διεύθυνση www.myvolkswagen.net ή μέσω της εφαρμογής "Volkswagen" (διατίθεται στο App Store και στο Google Play Store). Η δωρεάν διάρκεια ισχύος της σύμβασης εξαρτάται από τη χρονική στιγμή ενεργοποίησης των ψηφιακών υπηρεσιών. Η αρχική διάρκεια ισχύος της σύμβασης που προσφέρεται δωρεάν αρχίζει να μειώνεται αυτόματα το αργότερο από την ενενηκοστή ημέρα μετά την αρχική παράδοση. Για την ακριβή διάρκεια ισχύος της σύμβασης για το εκάστοτε όχημά σας, ανατρέξτε στο myVolkswagen, στη διεύθυνση www.myvolkswagen.net.

Ο χειρισμός ορισμένων κινητών online υπηρεσιών του We Connect/We Connect Plus ή του VW Connect/VW Connect Plus είναι δυνατός μόνο από την εφαρμογή "Volkswagen". Για τη χρήση της δωρεάν εφαρμογής, απαιτείται ένα smartphone με κατάλληλο λειτουργικό σύστημα iOS ή Android και μια κάρτα SIM με δυνατότητα χρήσης δεδομένων με υφιστάμενη ή ξεχωριστή σύμβαση κινητής τηλεφωνίας μεταξύ του παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και εσάς. Από την ανταλλαγή δεδομένων μέσω του διαδικτύου μπορούν να προκύψουν, ανάλογα με τον εκάστοτε τιμοκατάλογο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και ιδιαίτερα κατά τη λειτουργία στο εξωτερικό, πρόσθετες χρεώσεις (π.χ. τέλη περιαγωγής).  

Οι κινητές online υπηρεσίες διατίθενται για την εκάστοτε συμφωνημένη διάρκεια ισχύος σύμβασης και, κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, μπορεί να αλλάξει το περιεχόμενό τους. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες στα πακέτα We Connect και We Connect Plus ή VW Connect και VW Connect Plus μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα. Επίσης, η διαθεσιμότητα εξαρτάται από το μοντέλο οχήματος, τον εξοπλισμό και την εγκατεστημένη έκδοση λογισμικού. Αυτό ισχύει, επίσης, για τις υπηρεσίες τρίτων παρόχων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη διεύθυνση connect.volkswagen.com και σε έναν Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Volkswagen. Λάβετε, επίσης, υπόψη τους επικαιροποιημένους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις που ισχύουν για τις ψηφιακές υπηρεσίες της οικογένειας ID. 

3.
Φόρτιση με μέγιστη ισχύ φόρτισης 170 kW DC στην παραλλαγή μπαταρίας Pro, καθώς και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μπαταρίας περίπου 23°C και κατάσταση φόρτισης έναρξης περίπου 5%, π.χ. σε έναν σταθμό Ionity.
4.
Το όχημα και ο σταθμός φόρτισης πρέπει να διαθέτουν τη λειτουργία Plug & Charge.
5.

Για τη χρήση των υπηρεσιών We Connect απαιτούνται ένας λογαριασμός χρήστη Volkswagen ID και η σύνδεση με το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στο We Connect. Επίσης, πρέπει να συνάψετε online ένα ξεχωριστό συμβόλαιο We Connect ή We Connect Plus με τη Volkswagen AG. Για το We Connect Plus έχετε χρόνο 90 ημερών μετά την παράδοση του οχήματος, για την εγγραφή του στο vwn.de/myVolkswagen ή μέσω της εφαρμογής Volkswagen (διατίθεται στο App Store και Google Play Store) και για τη χρήση των υπηρεσιών για την πλήρη διάρκεια της συμφωνημένης δωρεάν διάρκειας ισχύος. Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με το συμβατό σύστημα Infotainment. Η χρήση των mobile online υπηρεσιών We Connect καθίσταται δυνατή μέσω μιας ενσωματωμένης σύνδεσης διαδικτύου. Τα σχετικά έξοδα δεδομένων που προκύπτουν εντός Ευρώπης, αναλαμβάνει στα πλαίσια της κάλυψης δικτύου, με εξαίρεση μεμονωμένες εφαρμογές εντός του αυτοκινήτου, η Volkswagen AG.

Εναλλακτικά, η χρήση μεμονωμένων εφαρμογών (π.χ. διαδικτυακό ραδιόφώνο και Streaming μέσων) είναι δυνατή μέσω μιας κινητής τερματικής συσκευής (π.χ. Smartphone) με δυνατότητα λειτουργίας ως κινητό WLAN-Hotspot. Σε αυτήν την περίπτωση οι αντίστοιχες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μόνο με ένα συμβόλαιο που ήδη υπάρχει ή συνάπτεται ξεχωριστά ανάμεσα σε εσάς και τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας, και μόνο εντός της κάλυψης του εκάστοτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Λόγω της ανταλλαγής δεδομένων μέσω του διαδικτύου, μπορεί, αναλόγως του εκάστοτε τιμολογίου κινητής τηλεφωνίας και ιδιαίτερα κατά τη λειτουργία στο εξωτερικό, να προκύψει πρόσθετο κόστος (π.χ. τέλη περιαγωγής).

Για τη χρήση της δωρεάν εφαρμογής Volkswagen απαιτείται ένα Smartphone με κατάλληλο λειτουργικό σύστημα iOS ή Android και μία κάρτα SIM με δυνατότητα δεδομένων με υφιστάμενη ή ξεχωριστή σύμβαση κινητής τηλεφωνίας ανάμεσα σε εσάς και στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας.

Η διαθεσιμότητα των επιμέρους υπηρεσιών των We Connect και We Connect Plus που περιγράφονται στα πακέτα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα και εξαρτάται τόσο από το όχημα όσο και από τον εξοπλισμό. Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για την εκάστοτε συμφωνημένη διάρκεια ισχύος της σύμβασης και μπορεί να υπόκεινται σε μεταβολές περιεχομένου κατά τη διάρκεια της σύμβασης ή να ανασταλούν. Περισσό­τερες πληροφορίες θα λάβετε στο connect.volkswagen-we.com και στον Εξουσιοδοτημένο σας Συνεργάτη Volkswagen. Πληροφορίες για όρους χρεώσεων κινητής τηλεφωνίας μπορείτε να βρείτε από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας.

6.
Στο πλαίσιο του τομέα εφαρμογής της εγγύησης και υπό τους εκεί παρατιθέμενους όρους και προδιαγραφές, η Volkswagen AG παρέχει στον αγοραστή ενός καινούριου ηλεκτροκίνητου οχήματος BEV μία εγγύηση για οκτώ έτη (ή έως 160.000 χιλιόμετρα, όποιο προκύψει πρώτο), ότι το ωφέλιμο καθαρό ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας του δεν θα πέσει κάτω από το 70%.