Το VW Amarok σε ένα εργοτάξιο.
This is Amarok. Το νέο pick-up των Επαγγελματικών Οχημάτων Volkswagen.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Amarok

Το νέο Amarok ξεχωρίζει σε πολλούς τομείς. Ακόμη και όταν πρόκειται για αριθμούς, διαστάσεις και στοιχεία απόδοσης.

Εμφανώς μεγαλύτερο

Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί για την αποκλειστική σχεδίαση των Επαγγελματικών Οχημάτων Volkswagen. Πέρα όμως από τις χαρακτηριστικές γραμμές και την πιο στιβαρή όψη, έχουν αλλάξει πολλά. Το μήκος, για παράδειγμα. Έχει αυξηθεί κατά 96 mm και έχει φτάσει στα 5.350 mm, το ύψος έχει αυξηθεί κατά 54 mm και έχει φτάσει στα 1.884 mm και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 173 mm και ανέρχεται τώρα στα 3.270 mm. Και το πλάτος; Χωρίς εξωτερικούς καθρέφτες είναι 1.910 mm, ενώ με εξωτερικούς καθρέφτες είναι 2.208 mm.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

<b>Τεχνικά χαρακτηριστικά</b><br>

Μήκος οχήματος σε mm

5,350

Πλάτος οχήματος χωρίς/ με εξωτερικούς καθρέφτες σε mm

1,910/2,208

Ύψος οχήματος σε mm

1,884

Μεταξόνιο σε mm

3,270

Μέγιστη ελκτική ικανότητα σε kg

3,500

Διαστάσεις χώρου φόρτωσης (ΜxΠxΥ) σε mm

1,651 x 1,584 (1,227 μεταξύ των θόλων τροχών) x 525

Κύκλος στροφής σε m

12.93 m

5,350

 • Περισσότερος χώρος για ευρωπαλέτες, περισσότερο στατικό φορτίο οροφής

  Ιδανικό για φόρτωση: στο νέο Amarok υπάρχει επαρκής χώρος στην επιφάνεια φόρτωσης ανάμεσα στους θόλους των τροχών για την εγκάρσια φόρτωση μιας ευρωπαλέτας, η οποία μπορεί να προσδεθεί εκεί με σταθερούς κρίκους. Αναρωτιέστε πόσα κιλά δύναμη έλξης έχουν οι κρίκοι; 400 κιλά! Και μιας και μιλάμε για κιλά, μία ακόμα καινοτομία είναι το δυναμικό φορτίο οροφής 85 kg και το στατικό φορτίο οροφής 350 kg. Ποτέ πριν δεν θα μπορούσατε να στήσετε μία σκηνή σε καλύτερη επιφάνεια. Δεν έχετε ακόμα σκηνή; Βρείτε τα αξεσουάρ μας στο Δίκτυο Εξ. Εμπόρων.

 • Ελκτική ικανότητα και ασφάλεια μεταφοράς

  Η ελκτική ικανότητα έως 3,5 τόνους υπάρχει πλέον σε όλα τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Στην επιφάνεια φόρτωσης, της οποίας το πίσω καπό έχει ενσωματωθεί στο κεντρικό κλείδωμα1, το φορτίο έλξης των κρίκων πρόσδεσης φτάνει τα 400 κιλά. Όσο για το κάλυμμα χώρου φόρτωσης, διατίθεται τώρα και ως ηλεκτρικό. Πρόκειται για ένα σύστημα roll-cover, το οποίο ελέγχεται με ένα κουμπί πλήκτρo στον εσωτερικό χώρο ή με εκείνο που υπάρχει στον χώρο φόρτωσης, καθώς και με το κλειδί του αυτοκινήτου.

Νέοι κινητήρες, νέο κιβώτιο ταχυτήτων, νέα προφίλ οδήγησης

Το νέο Amarok διαθέτει αποδοτικούς κινητήρες 151 kW / 205 PS και 500 Nm έως 177 kW / 240 PS και 600 Nm. Όσον αφορά στο κιβώτιο ταχυτήτων, έχετε το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Shift by Wire, ένα σύστημα 4MOTION, σε μία κορυφαία έκδοση με τέσσερα είδη συστημάτων κίνησης. Τα νέα προφίλ οδήγησης διατίθενται για όλα τα μοντέλα.

 • Δυο κινητήρες

  Δύναμη και αντοχή, ομαλή λειτουργία και απόδοση, και οικονομία. Ένας κινητήρας Amarok πρέπει να μπορεί να κάνει πολλά και να αποδίδει πολύ. Για τον σκοπό αυτό διατίθενται συνολικά δύο κινητήρες: ένας 4-κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας με 151 kW/205 PS και 500 Nm (με αυτόματο κιβώτιο) και ένας V6 πετρελαιοκινητήρας 3 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 177 kW/240 PS και 600 Nm. 

 • Ένας τύπος κιβωτίου ταχυτήτων

  Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων: το Amarok Life, το Amarok Style, το Amarok PanAmericana και το Amarok Aventura διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό τους ένα αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων με Shift by Wire.

 • Έξι προφίλ οδήγησης

  Ανεξάρτητα από το αν ξεκινάτε τη διαδρομή σας με ενεργοποιούμενη ή μόνιμη τετρακίνηση, τα έως και έξι ενεργοποιούμενα προφίλ οδήγησης σάς βοηθούν να χειρίζεστε με αυτοπεποίθηση το όχημά σας σε σχεδόν κάθε πιθανή κατάσταση. Έτσι, έχετε στη διάθεσή σας εκτός από τα γνωστά προφίλ οδήγησης "Normal" και "Eco", επίσης το προφίλ "Slippery" (ολισθηρός) για ασφαλτοστρωμένους δρόμους που καλύπτονται από πάγο ή χιόνι και το προφίλ "Snow/ Sand" (χιόνι/άμμος) για παχύ χιόνι ή άμμο. Το προφίλ “Mud/Ruts” (λάσπη/αυλακιές) σάς υποστηρίζει σε εδάφη με λάσπη ή χαραγμένα με αυλακιές, ενώ το “Tow/Haul” (φόρτωση/ρυμούλκηση) σάς βοηθά με όλα όσα πρέπει να έλξετε.

Περισσότερα για το Amarok

Amarok – Highlights

Το νέο, πλήρως ανανεωμένο Amarok επανακαθορίζει την premium κατηγορία στα Επαγγελματικά Οχήματα Volkswagen, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και τον αναδιαμορφωμένο σχεδιασμό του.

Amarok – Εκδόσεις

Το νέο Amarok παρουσιάζεται πλήρως ανανεωμένο, με δυναμικά περιγράμματα και μία εντελώς νέα σχεδίαση για τα Επαγγελματικά Οχήματα Volkswagen. Οι φόρμες του είναι πιο εντυπωσιακές, οι γραμμές του τονίζουν τον αδιαμφισβήτητο off-road χαρακτήρα του, ενώ διαθέτει πολλές ακόμα καινοτομίες.