--:--

Volkswagen Way to Zero

Τώρα επιταχύνουμε για έναν πιο καθαρό πλανήτη.

Volkswagen zero logo

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία μας είναι μπροστά μας. Και αυτή είναι και η μεγαλύτερη στην ιστορία της αυτοκίνησης. 

Η Volkswagen έχει δεσμευτεί στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και προωθεί τάχιστα τόσο τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες αυτοκίνησης όσο και τις "πράσινες" μεθόδους παραγωγής. Στόχος μας, έως το 2050, να έχουμε ουδέτερο* περιβαλλοντικό αποτύπωμα όσον αφορά στις εκπομπές CO2.  Αυτό το πετυχαίνουμε με πολλούς τρόπους:

Ακολουθούμε νέους δρόμους.

Η εστίαση στην ηλεκτροκίνηση συμβάλλει θετικά στις παραπάνω δεσμεύσεις, καθώς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν την καλύτερη περιβαλλοντική συμπεριφορά ανάμεσα σε όλους τους τύπους αυτοκίνησης.

Η Volkswagen διαθέτει ήδη στη γκάμα της μια σειρά από καινοτόμα οδηγικά συστήματα που βασίζονται στην ηλεκτρική και υβριδική τεχνολογία ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας. 

Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον δικό σας προσωπικό δρόμο προς τον κοινό στόχο όλων μας για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. 

Αεροφωτογραφία : Ενα αυτοκίνητο Volkswagen οδηγεί σε δρόμο μέσα σε ένα δάσος

Το πρώτο Volkswagen που διατίθεται με ουδέτερο* περιβαλλοντικό αποτύπωμα CO2: Το πλήρως ηλεκτρικό ID.3.

Το Volkswagen ID.3 μπροστά σε αγρό

Το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3 είναι το πρώτο Volkswagen με ουδέτερο* κλιματικά αποτύπωμα ως προς τις εκπομπές CO₂, όχι μόνο κατά την κατασκευή του, αλλά μέχρι και την παράδοσή του σε εσάς.

Όσον αφορά στην κατασκευή του, εστιάζουμε στην ενεργειακή απόδοση και στη χρήση αποκλειστικά εξωτερικά πιστοποιημένης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Οι εκπομπές ρύπων αποφεύγονται, όπου αυτό είναι εφικτό. Το ποσοστό εκπομπών στη φάση κατασκευής, το οποίο δεν μπορεί να αποφευχθεί προς το παρόν, μειώνεται ολοένα και περισσότερο και αντισταθμίζεται με πιστοποιημένα έργα για την κλιματική αλλαγή. 

Και μετά την παράδοση, μπορείτε να οδηγείτε το ID.3 με χαμηλές εκπομπές COαπολαμβάνοντας τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και παράλληλα φροντίζοντας το περιβάλλον.

Ποτέ πριν, η οδήγηση αυτοκινήτου δεν σας έκανε να νιώθετε πιο ωραία.

Πιο καινοτόμες απο ποτέ: οι τεχνολογίες των κινητήρων μας.

Το μέλλον της αυτοκίνησης πρέπει να είναι απαλλαγμένο από ρύπους, από κάθε άποψη. Στον δρόμο προς αυτό τον στόχο χρειαζόμαστε καινοτόμες τεχνολογίες κινητήρων με μεγαλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση. 

Λήψη ενός VW ID.3 σε "Dark Olivine Green Metallic", που παρκάρει στην άκρη του πεζοδρομίου.

Η τεχνολογία κινητήρων του πλήρως ηλεκτρικού ID.3.

Μια πρωτοποριακή φιλοσοφία κινητήρων για εντυπωσιακές επιδόσεις και μια εντελώς νέα οδηγική αίσθηση.

 • Κατασκευή και παράδοση αυτοκινήτου με ουδέτερο* αποτύπωμα CO₂
 • Ανάλογα με την έκδοση μπαταρίας, έως 429 km αυτονομίας (WLTP) με μία μόνο φόρτιση
 • Μεγάλη άνεση χώρων χάρη στην αρθρωτή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης MEB
Μια γυναίκα είναι καθισμένη μπροστά από ένα Volkswagen Tiguan, το οποίο φορτίζει σε οικιακό σταθμό φόρτισης.

Κινητήρες Plug-in Hybrid.

Διπλό σύστημα μετάδοσης κίνησης για αποδοτική οδηγική απόλαυση με τα υβριδικά μας αυτοκίνητα.
 • Πολλαπλάσια απόδοση, μειωμένη κατανάλωση χάρη στον συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα TSI
 • Αποδοτικές διαδρομές με την λειτουργία διευρυμένης ηλεκτρικής οδήγησης (E-Mode) που εξασφαλίζει αυτονομία κατάλληλη για καθημερινή χρήση
 • Διπλή οδηγική απόλαυση χάρη στη μεγάλη ροπή του GTE-Mode με λειτουργία «Boost»
Πλαϊνή ή πίσω άποψη του Volkswagen Golf eTSI

Mild Hybrid κινητήρας.

Αυξημένη απόδοση με εξηλεκτρισμένο βενζινοκινητήρα TSI: ο κινητήρας eTSI.
 • Οικονομικότερες διαδρομές χάρη στην ισχυρή ανάκτηση ενέργειας
 • Πιο άνετη και ευκίνητη οδηγική αίσθηση σε σχεδόν οποιεσδήποτε οδηγικές συνθήκες
 • Περισσότερη απόλαυση στην εκκίνηση χάρη στην ισχυρή ηλεκτρική υποβοήθηση

Κοινή δράση για μεγαλύτερη προστασία από την κλιματική αλλαγή.

Στον δρόμο για έναν πιο καθαρό πλανήτη, κάθε βήμα μετράει. Έτσι, κάθε μας δράση στοχεύει στη μείωση των εκπομπών ρύπων σε όλη την αλυσίδα παραγωγής αλλά και στην εδραίωση νέων προτύπων τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Αυτοκίνητα και φορτηγά περνούν μια γέφυρα

Βελτιστοποιώντας την αλυσίδα εφοδιασμού μας.

Θέλουμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο τη χρήση "πράσινου" ρεύματος και των ανακυκλώσιμων υλικών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα μας - αναλογιζόμενοι το εύρος των κατασκευαστικών εξαρτημάτων και των προμηθευτών τους, μια πολυσύνθετη αποστολή στην οποία έχουμε αφοσιώσει όλες μας τις δυνάμεις. Γι' αυτό, για παράδειγμα έχουμε επιβάλλει στους προμηθευτές μας, να χρησιμοποιούν "πράσινη" ηλεκτρική ενέργεια για την κατασκευή των στοιχείων των μπαταριών. 
Η αντιστάθμιση των εκπομπών CO2 μέσω πιστοποιημένων έργων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, είναι για εμάς ένα άμεσο μέτρο για τις αναπόφευκτες εκπομπές ρύπων αλλά και ένα βήμα στην προσπάθειά μας για έναν πιο καθαρό πλανήτη.

Elli Naturstrom από υδροηλεκτρικό σταθμό

"Πράσινο" ρεύμα για τα εργοστάσιά μας.

Όπως είναι γνωστό, η παραγωγή αυτοκινήτων καταναλώνει ενέργεια. Εργαζόμαστε για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 των εργοστασίων μας παγκοσμίως. Στόχος μας, μέχρι το 2025 να μειώσουμε στο ήμισυ τις εκπομπές CΟ2 των εργοστασίων μας (σε σχέση με το 2010). Μπορούμε να το πετύχουμε, εστιάζοντας, για παράδειγμα, ακόμα περισσότερο στο "πράσινο" ρεύμα σε ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις. Έτσι, πλησιάζουμε σιγά σιγά τον στόχο μας για μια επιχείρηση με ουδέτερο* περιβαλλοντικό αποτύπωμα όσον αφορά στις εκπομπές CO2.

*Οι εκπομπές CO2 μειώνονται με άμεσες ενέργειες απευθείας στα εργοστάσια της Volkswagen. Επιπλέον, οι προμηθευτές της Volkswagen υποχρεώνονται να λειτουργούν με "πράσινη" ενέργεια. Οι αναπόφευκτες εκπομπές ρύπων αντισταθμίζονται μέσω πιστοποιημένων έργων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.