Λεπτομέρεια ελέγχου λαδιού VW

Όλα για τα λιπαντικά κινητήρα

Πώς μετράτε τη στάθμη του λαδιού και τι είναι το ιξώδες; Βρείτε παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το λιπαντικό κινητήρα του Volkswagen σας.

Ένας υπάλληλος service της VW πραγματοποιεί αλλαγή λαδιού σε ένα αυτοκίνητο VW, είτε στο πλαίσιο του μεταβλητού είτε του σταθερού service – Αλλαγή λαδιών VW

Λιπαντικό Service

Είναι ώρα για αλλαγή λαδιού; 

Συμβουλευτείτε το βιβλίο χρήσης του Volkswagen σας ή τη σχετική ένδειξη διαστήματος service στον πίνακα οργάνων για να μάθετε πότε πρέπει να πραγματοποιείται η αλλαγή λαδιού του κινητήρα.

Αλλαγή λαδιού: Συχνές ερωτήσεις

Λεπτομερής λήψη ενός ελέγχου λαδιού VW

Προειδοποιητικές λυχνίες: Λιπαντικό κινητήρα

Εδώ, θα βρείτε μια συνοπτική παρουσίαση των προειδοποιητικών ενδείξεων που σχετίζονται με το λιπαντικό κινητήρα, ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που ανάψει κάποια από αυτές. Περισσό­τερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στο εγχειρίδιό χρήσης του Volkswagen σας.

 • Κίτρινη προειδοποιητική λυχνία VW: Πολύ χαμηλή στάθμη λαδιού κινητήρα ή ελαττωματική στάθμη λαδιού κινητήρα

  Κίτρινη ένδειξη λαδιού

  Αυτή η προειδοποιητική λυχνία υποδεικνύει ότι η στάθμη λαδιού του κινητήρα είναι πολύ χαμηλή ή ότι υπάρχει βλάβη συστήματος λίπανσης κινητήρα.

  • Αναμμένη:
   Πολύ χαμηλή στάθμη λαδιού κινητήρα. Σβήστε τον κινητήρα και ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού.
  • Αναβοσβήνει:
   Βλάβη συστήματος λίπανσης κινητήρα. Επισκεφθείτε τον Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Service Volkswagen της επιλογής σας, για έλεγχο του συστήματος λίπανσης και ιδιαίτερα του αισθητήρα λαδιού.
 • Κόκκινη ενδεικτική λυχνία VW: Υπερβολικά χαμηλή πίεση λαδιού κινητήρα

  Κόκκινη ένδειξη λαδιού

  Αυτή η ένδειξη δείχνει ότι η πίεση του κινητήρα είναι πολύ χαμηλή. Σε αυτήν την περίπτωση, σας συμβουλεύουμε:

  • Σβήστε τον κινητήρα και μετρήστε τη στάθμη λαδιού.
  • Η λυχνία συνεχίζει να αναβοσβήνει; Για την αποφυγή ζημιών, σβήστε αμέσως εκ νέου τον κινητήρα και απευθυνθείτε σε Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη Service Volkswagen της επιλογής σας.

Σωστή μέτρηση στάθμης λαδιού

Ακόμη και το καλύτερο λιπαντικό κινητήρα, προστατεύει τον κινητήρα σας μόνο στη σωστή στάθμη πλήρωσης. Εάν υπάρχει μικρή ποσότητα λιπαντικού, τα μέταλλα τρίβονται μεταξύ τους, προκαλώντας ζημιά στον κινητήρα. Στην αντίθετη περίπτωση, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να εισχωρήσει στον θάλαμο καύσης και να προκαλέσει ζημιά στον καταλύτη. Για αυτόν τον λόγο, ελέγχετε τακτικά τη στάθμη λαδιού στο Volkswagen σας. Δείτε παρακάτω τον σωστό τρόπο μέτρησης της στάθμης λαδιού.

Ιξώδες λιπαντικού κινητήρα: Συχνές ερωτήσεις

Κινητήρας και σύστημα ανάρτησης

Μάθετε τα πάντα για την «καρδιά» του Volkswagen σας και ανακαλύψτε όλες τις υπηρεσίες After Sales για ένα άψογο σύστημα ανάρτησης.

Λιπαντικά κινητήρα

Για να συνεχίσει να χτυπάει η «καρδιά» του Volkswagen σας, επιλέξτε το κατάλληλο λιπαντικό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ανακαλύψτε όλες τις ιδιότητες και τα πλεονεκτήματα των γνησίων λιπαντικών Volkswagen.